Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:12:19 Hanzeweg-zuid Barneveld 100830 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

zaterdag 16 december 2017
1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 15|12

GELDERSE VALLEI - Wethouders Gerard van den Hengel (Barneveld) en Leon Meijer (Ede) zetten vanmorgen samen met initiatiefgroep Lunteren.net, Gebiedscoöperatie O-gen en Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, de eerste schop in de grond: het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Gelderse Vallei Midden. Voor de zomer werd al bekend dat 50% van de inwoners van het buitengebied heeft gekozen voor diensten via glasvezel. Dit was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg.

 

Eerste werkzaamheden in het buitengebied

Aannemer NKM is al ...

1/1

DONDERDAG 14|12

BARNEVELD - De gemeenteraad van de gemeente Barneveld heeft besloten per 1 februari 2018 de heer Iede Bakker als de nieuwe raadsgriffier van de gemeente te benoemen. De heer Bakker neemt de plaats in van de huidige griffier Erik van Steden, die vanaf 1 januari 2018 de nieuwe gemeentesecretaris wordt van de gemeente Barneveld. 

 

Nieuwe griffier vanaf 1 februari 2018

Op de functie van raadsgriffier in de gemeente Barneveld hebben 49 kandidaten gesolliciteerd. Woensdag 13 december heeft de gemeenteraad op voordracht van een werkgroep uit de raad (de werkgeverscommissie) de ...

1/1

DONDERDAG 14|12

BARNEVELD - Na maanden van breken, bikken en bouwen is de grootschalige verbouwing van het kantoor van Rabobank Gelderse Vallei in Barneveld een feit. Op maandag 18 december openen wij onze deuren en staan wij als vanouds weer voor u klaar, maar dan wel in een nieuw jasje. Gedurende de week van 18 t/m 22 december kunt u rekenen op een warm welkom en tegelijkertijd ‘growing a better world together ‘ beleven. 

 

In onze spiksplinternieuwe bankhal staat een GoedeDoelenKerstboom. Iedere bezoeker kan een stem uitbrengen op een goed doel door een kerstbal op te hangen in de ...

1/1

DONDERDAG 14|12

BARNEVELD - De gemeente Barneveld en Bolton Ontwikkeling uit Woerden hebben een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van het Valkhofterrein. Op deze voormalige schoollocatie worden 24 woningen gerealiseerd: 12 rijwoningen, 10 2-onder-1 kap woningen en 2 vrijstaande woningen. De start van de bouw van de woningen is voorzien voor de eerste helft van 2019. 

 

De ontwikkeling van het Valkhofterrein is één van de zogenoemde inbreidingslocaties waarmee de raad al op 26 maart 2013 instemde. Op 20 september 2016 stemde het college in met het plan om voor de bebou-wing van ...

1/1

WOENSDAG 13|12

BARNEVELD - Huurdersvereniging Barneveld, Woningstichting Barneveld en gemeente Barneveld hebben prestatieafspraken gemaakt voor 2018-2022 over Betaalbaar wonen, Voldoende geschikte sociale huurwoningen, Duurzaamheid met kwaliteit en Prettig wonen met elkaar. De afspraken zijn een uitwerking van het wettelijk verplichte bod dat de woningcorporatie voor 1 juli aan de gemeente deed. De prestatieafspraken zijn vandaag – woensdag 13 december 2017 – ondertekend door voorzitter A.A. van der Woude van Huurdersvereniging Barneveld, directeur-bestuurder mevrouw  L. Brouwer-de Jong van ...

GISTEREN 15|12

Over ruim twee weken is het weer oud en nieuw. In de aanloop daar naar toe maak ik mij zorgen over de jaarwisseling, want die is op veel plaatsen in Nederland het onveiligste feest van het jaar.

 

Mag ik u eens wat cijfers voorhouden over de viering van oud en nieuw in het afgelopen jaar?

 

- 473 mensen met vuurwerkletsel behandeld bij spoedeisende hulppoli's (van wie 200 met oogletsel) en daarbovenop ruim 300 mensen voor hulp bij huisartsenposten.

- 10-15 miljoen euro schade aan gebouwen en auto's, gemiddeld elk jaar vijf schoolgebouwen met aanzienlijke brandschade.

- 11.181 ...

GISTEREN 15|12

BARNEVELD - De Burgemeester Kuntzelaan is deze week opengesteld voor al het gemotoriseerd verkeer. De laatste werkzaamheden aan de fietspaden en voetpaden aan beide zijden van de fietsoversteek ter hoogte van de Schaepsmarkt moeten nog worden afgerond. Door tegenvallende weersomstandigheden en onvoorziene omstandigheden in de ondergrond heeft KWS vertraging opgelopen tijdens de uitvoering van dit project. Hierdoor is de beoogde opleverdatum (vrijdag 15 december 2017) niet realistisch gebleken.


KWS Infra zet alles op alles om het fiets- en voetpad aan de spoorzijde van de bovengenoemde ...

Agenda

Vandaag

18:00
Barneveld
Winterbanden moeten ook in Nederland verplicht worden
Aantal stemmen:
  474
57%
  Ja! Veiligheid boven alles

43%
  Nee, we hebben geen winter hier

Lokaal Adverteren