Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:15:59 Ggdarts Graag Politieburo Barneveld Inzake Drugstest Prio Eenheid | Forensisch Arts Ambulance Arnhem GelderlandMidden
donderdag 16 augustus 2018
1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 15|08

VOORTHUIZEN - Vanaf 2020 heeft Voorthuizen een splinternieuw, eigentijds, modern en multifunctioneel dorpshuis. De gemeente Barneveld is op zoek naar een enthousiaste exploitant voor het nieuwe dorpshuis. Bent u die ondernemende, creatieve en lokaal betrokken exploitant die samen met het actieve verenigingsleven in Voorthuizen de uitdaging aangaat?


Het nieuwe dorpshuis heeft veel te bieden
Met onder andere een bibliotheek, de muziekschool en verschillende muziek-, cultuur-, welzijn- en sportactiviteiten, heeft het nieuwe dorpshuis de inwoners van Voorthuizen en haar bezoekers straks veel ...

1/1

GISTEREN 15|08

VOORTHUIZEN - Op zaterdag 18 augustus a.s. zal Vincent de Vries een orgelconcert geven in zomerserie 2018 in de Gereformeerde Kerk aan de Hoofdstraat te Voorthuizen.

 

Vincent de Vries werd geboren in 1969 te Scheveningen en kreeg op 4-jarige leeftijd van zijn moeder de eerste pianolessen. Toen hij 10 jaar was, deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Een jaar later kreeg hij een studiebeurs waardoor hij bij de Franse pianist Janine Dacosta les kon nemen. Op 12-jarige leeftijd nam de pianist Theo Bruins hem onder zijn hoede. Naast hoofdvak piano ...

1/1

DINSDAG 14|08

GELDERLAND - De Gelderse ChristenUnie is niet voor het doodschieten van de wolf aldus fractievoorzitter Pieter Plug. Dit in tegenstelling tot de Gelderse CDA fractie die doodschieten van de wolf bepleit.

 

Men heeft twijfel of de wolf past in het Nederlands landschap. En omdat er dit jaar al 134 schapen zijn gedood door de wolf ten opzichte van 21 vorig jaar pleit het CDA voor beheersmaatregelen: afschieten dus.  En dat is zeer opmerkelijk. Temeer omdat er de afgelopen jaren door de Provincie Gelderland onder aanvoering van portefeuillehouder en CDA gedeputeerde juist is ...

DINSDAG 14|08

LUNTEREN - Op enkele plaatsen in de regio zijn loonwerkers begonnen met de eerste maisbouw van 2018. Extreem vroeg door de enorme droogte van de laatste weken. 

 

Bij een boerenbedrijf van de Maatschap Koudijs aan de Mijllerweg in Lunteren is dinsdag een begin gemaakt door het loonbedrijf Molenaars/van Velthuizen uit Lunteren. Zo'n 4 bunder mais is van het land gehaald. 

 

Ondanks het droge weer viel de mais aan de Mijlerweg niet tegen.

1/1

VRIJDAG 10|08

ZWARTEBROEK - Zaterdag 1 september 2018 wordt de 44e fietstocht voor de Hartstichting georganiseerd door de afdelingen Hoevelaken en Zwartebroek/Terschuur van de Nederlandse Hartstichting.

 

De fietstocht is ongeveer 36 km lang. Met deze route waan je je echt een dagje op vakantie in eigen land. Een dagje actief fietsen en dan ontdekken dat er in de nabije omgeving van onze eigen woonplaats veel afwisseling is in het landschap, in de natuur met bos, polder, heide en boeren- en herenhuizen.

 

Laat je hart spreken, kom in actie voor de Hartstichting en fiets ...

GISTEREN 15|08

NIJKERK - De gidsen Grietje Stitselaar en Henk van den Berg van natuurvereniging IVN Barneveld nemen u op zaterdag 25 augustus mee naar Slichtenhorst bij Nijkerk.

 

Dit was eens een Vrouwenkloostergoed en sinds 1811 een Herengoed. Het is een eeuwenoud landschap gelegen op een uitgestrekte dekzandrug tussen eens de Kruishaarse Heide en het zompige moerasgebied van de Bunt. Men vindt er eeuwenoude boerderijen bij de eng van Shavenov omringd door gemengde bossen, weilanden en akkers.

 

Info: Henk van den Berg, 0342 461239
Vertrek: 13.30 uur parkeerterrein Vetkamp, Stationsweg, ...

GISTEREN 15|08

BARNEVELD - De zesde editie van de Veluwe Taptoe Indoor belooft weer een mooie muziekshow te worden. Tijdens het 2,5 uur durende programma op zaterdag 13 oktober 2018 treedt in de Veluwehal in Barneveld een verscheidenheid aan mooie korpsen vanuit het hele land op. Het is een zeer divers programma met uiteenlopende bezettingen, uniformering en muziekstijlen. Voor elk wat wils.

 

Wat te denken van Showbrassband Thalita uit Vlaardingen. Een Engels georiënteerd korps die in het statige uniform van de English Military Guards (met berenmuts!) hun show 'We Feel Like Heaven' uitvoert. Dit is ...

Agenda

Zaterdag 13 oktober

19:30
Barneveld

Vrijdag 09 november

19:30
Barneveld
Hoe bescherm jij je tegen de zon?
Aantal stemmen:
  1051
32%
  Zonnebrand

7%
  Hoed / pet

18%
  Zonnebrand en hoed / pet

43%
  Ik gebruik niets

Lokaal Adverteren