Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:23:06 O8005 Schateiland Stroetweg Voorthuizen 3781PR 50792 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

dinsdag 19 juni 2018
1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 18|06

BARNEVELD - Orthodontie Barneveld houdt een scherp oog op innovatie en voert de laatste ontwikkelingen consequent door in de praktijk. De nieuwste aanwinst is de digitale kleurenmondscanner, waarmee happen zo goed als verleden tijd is. Dit jaar bestaat Orthodontie Barneveld tien jaar. Hoog tijd om praktijkhouder en orthodontist Lex Noverraz aan de tand te voelen.

 

“We volgen de actualiteiten op de voet en gaan mee met iedere nieuwe ontwikkeling in het vak”, vertelt Noverraz. Sinds 2008 is Orthodontie Barneveld als eerste orthodontistenpraktijk in Barneveld gevestigd aan het ...

1/1

ZONDAG 17|06

EDE - Ben van Oeveren won zaterdag met een lange solo de halve marathon van de Groot Ginkelse Loop. De Climax-atleet was met een tijd van 1.19.05 uur bijna drie minuten sneller dan Wilfred Bruil, de winnaar van 2015 en 2016. Ook op de 5km ging de overwinning ook naar een Climax-atleet: Joost de Kleuver.

 

De twintigste editie van de Groot Ginkelse Loop kende prima loop omstandigheden. Ruim 550 deelnemers stonden op zaterdag 16 juni aan de start bij de Groot Ginkelse Loop. Aanzienlijk meer dan bij de vorige editie. Organiserende atletiekvereniging Climax was uiteraard zeer content ...

ZATERDAG 16|06

BARNEVELD - Diverse hulpverleningsinstanties hebben vandaag in het centrum van Barneveld spectaculaire demonstraties gegeven.

 

Zo gaf de Barneveldse brandweer diverse demo's voor het publiek rondom de Oude Kerk. Er werd gedemonstreerd hoe een slachtoffer uit zijn benarde positie in een auto wordt bevrijd. Tevens sloegen de vlammen meters hoog uit bij de 'vlam in de pan'.

 

Op het Raadhuisplein gaven de boa's uitleg over hun werk en kon men plaats nemen in een ongevallensimulator.

DONDERDAG 14|06

NEDERLAND - Jagers en boeren redden in 2017 281 reekalfjes van de maaimachine. Dit blijkt uit een inventarisatie die de Jagersvereniging onder haar leden heeft gehouden. De periode dat de reegeiten hun jongen werpen in het lange gras valt vaak samen met het maaien van de weilanden. Een goede samenwerking tussen boeren en jagers is hierbij cruciaal. Een kwart van de jagers overweegt een drone aan te schaffen om het zoeken van reekalveren eenvoudiger te maken. 

 

Diersoorten 

Naast reekalfjes worden ook andere jonge dieren en nesten gevonden. 40% van de respondenten vond ...

1/1

DONDERDAG 14|06

BARNEVELD - Wilt u meepraten over windturbines in onze gemeente? Kent u in onze gemeente een geschikte windturbinelocatie? Heeft u vragen over windenergie of over het onderzoek dat de gemeente start? Komt u dan naar 1 van de 3 brainstormbijeenkomsten die de gemeente hierover begin juli organiseert.

 

De bijeenkomsten vinden plaats op maandag 2 juli in De Veluwehal in Barneveld, dinsdag 3 juli in 't Trefpunt in Voorthuizen en donderdag 5 juli in Kulturhus De Essenburcht in Kootwijkerbroek.

 

De gemeente wil het plaatsen van windturbines mogelijk maken. De eerste stap die de ...

VANDAAG 19|06

Eigenlijk weten we het allemaal wel: bewegen is goed voor je gezondheid! We zijn ons er prima van bewust, maar toch bewegen we vaak niet genoeg. Bewegen is goed voor je gewicht. Goed ook voor hart en bloedvaten. Maar wist je dat het ook goed is voor je brein?

 

Lichamelijke activiteit zorgt voor een betere doorbloeding van de hersenen, waardoor het aantal verbindingen tussen de verschillende hersenhelften minder snel afneemt bij het ouder worden. En dat is goed nieuws voor ons reactievermogen, geheugen, leervermogen en concentratie.

 

Bewegen zorgt voor afgifte van bepaalde ...

ZATERDAG 16|06

Feest aan de Bellstraat vorige week vrijdag. Keukenmakery Van den Brink opent de deuren en dat gaan we vieren. Zo'n twintig jaar geleden begon Gerrit in de avonduren met de renovatie van keukens en dat liep al snel zo goed dat hij fulltime ambachtelijke keukens ging maken. Tot het bedrijf in 2004 afbrandde. In korte tijd wist hij het bedrijf weer op te bouwen en zelfs in crisistijd gingen de zaken redelijk door. En toen, in december 2015, werd het bedrijf aan de Bloemendaallaan opnieuw door brand verwoest. Ik weet nog dat ik ter plekke ging. De rook was tot in de verre omtrek te zien. De ...

Agenda

Zaterdag 21 juli

13:00
Kootwijk
Hoe bescherm jij je tegen de zon?
Aantal stemmen:
  728
34%
  Zonnebrand

8%
  Hoed / pet

18%
  Zonnebrand en hoed / pet

40%
  Ik gebruik niets

Lokaal Adverteren