Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:51:28 P Gm-inci-01 Hv Dier In Put (vee) N801 - Valkseweg Barneveld 072231 072239 0722vra Prio Eenheid | ATBR team 1 Politie Regionaal GelderlandMidden
woensdag 15 augustus 2018
1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 14|08

GELDERLAND - De Gelderse ChristenUnie is niet voor het doodschieten van de wolf aldus fractievoorzitter Pieter Plug. Dit in tegenstelling tot de Gelderse CDA fractie die doodschieten van de wolf bepleit.

 

Men heeft twijfel of de wolf past in het Nederlands landschap. En omdat er dit jaar al 134 schapen zijn gedood door de wolf ten opzichte van 21 vorig jaar pleit het CDA voor beheersmaatregelen: afschieten dus.  En dat is zeer opmerkelijk. Temeer omdat er de afgelopen jaren door de Provincie Gelderland onder aanvoering van portefeuillehouder en CDA gedeputeerde juist is ...

GISTEREN 14|08

LUNTEREN - Op enkele plaatsen in de regio zijn loonwerkers begonnen met de eerste maisbouw van 2018. Extreem vroeg door de enorme droogte van de laatste weken. 

 

Bij een boerenbedrijf van de Maatschap Koudijs aan de Mijllerweg in Lunteren is dinsdag een begin gemaakt door het loonbedrijf Molenaars/van Velthuizen uit Lunteren. Zo'n 4 bunder mais is van het land gehaald. 

 

Ondanks het droge weer viel de mais aan de Mijlerweg niet tegen.

1/1

VRIJDAG 10|08

ZWARTEBROEK - Zaterdag 1 september 2018 wordt de 44e fietstocht voor de Hartstichting georganiseerd door de afdelingen Hoevelaken en Zwartebroek/Terschuur van de Nederlandse Hartstichting.

 

De fietstocht is ongeveer 36 km lang. Met deze route waan je je echt een dagje op vakantie in eigen land. Een dagje actief fietsen en dan ontdekken dat er in de nabije omgeving van onze eigen woonplaats veel afwisseling is in het landschap, in de natuur met bos, polder, heide en boeren- en herenhuizen.

 

Laat je hart spreken, kom in actie voor de Hartstichting en fiets ...

1/1

VRIJDAG 10|08

VOORTHUIZEN - Op zaterdag 11 augustusa.s. zal de bekende organist Everhard Zwart het vierde orgelconcert geven in zomerserie in de Gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat te Voorthuizen. De verrichtingen van de organist zijn via de beamer visueel te volgen.

 

Everhard Zwart , zoon van Willem Hendrik Zwart, kleinzoon van Jan Zwart en leerling van Feike Asma, ontving op jonge leeftijd zijn eerste orgellessen van zijn vader, Willem Hendrik Zwart – organist van de Bovenkerk te Kampen – waarna hij al spoedig deze lessen (koraalspel en literatuur) vervolgde bij Feike Asma – organist te ...

1/1

DONDERDAG 09|08

VOORTHUIZEN - EHBO Vereniging Voorthuizen attendeert nogmaals met een nieuwe flyer de bezoekers van de braderie op de risico's van het warme weer.

 

Vooral voor de jonge kinderen, de huid is dunner dus kwetsbaarder en gevoeliger. Ook geven de vrijwilligers insmeer tips voor kinderen.

GISTEREN 14|08

STROE - Gidsen van natuurvereniging IVN wandelen op zaterdag 18 augustus over de Stroese Heide. We laten U vooral zien waartoe de droogte leidt op de heide.


De bijenkasten van de imkers staan er dit jaar niet. De solitaire bijen, wespen en hommels die we wilden bekijken zijn vertrokken naar andere streken, tot de regen weer doorzet.

 

We vertrekken van parkeerterrein de Vetkamp, Stationsweg in Barneveld om 13.10 uur.


Vanuit Stroe vertrek 13.30 uur, Bosbergerweg (eerste weg rechtsaf na Kippenslachterij Van Ee, komende vanuit de richting Kootwijkerbroek), op het punt net voordat ...

MAANDAG 13|08

EDE - Het is weer bijna zover! Van 17 tot en met 25 augustus is het feest in de gemeente Ede. Met volop leuke activiteiten, optochten, evenementen en markten. Dat betekent dat sommige wegen afgesloten zijn. Ook kunt u uw auto wat minder makkelijk parkeren. Wij informeren u graag over alle wijzigingen zodat u goed voorbereid bent en volop kunt genieten van de Heideweek.


Parkeren Kuiperplein

Op het Kuiperplein mag u tussen 14 en 27 augustus maximaal 1 uur parkeren op de parkeerplekken aan de zijde van de BigBazar. Op vrijdag 17, zaterdag 18, donderdag 23 en zaterdag 25 augustus kan dat ...

Agenda

Donderdag 16 augustus

10:00
Barneveld

Vrijdag 09 november

19:30
Barneveld
Hoe bescherm jij je tegen de zon?
Aantal stemmen:
  1051
32%
  Zonnebrand

7%
  Hoed / pet

18%
  Zonnebrand en hoed / pet

43%
  Ik gebruik niets

Lokaal Adverteren