Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 05:17:25 (inci-01) Br Buiten Espeterweg Barneveld 071741 Prio Middel Eenheid | Weekendpiket spoed Brandweer Barneveld...
maandag 21 mei 2018

DINSDAG 12|09

Gemeente Barneveld doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

De Duurzame Huizen Route nodigt iedereen uit die ervaring heeft met duurzaam wonen in de gemeente Barneveld om zijn huis ook aan te melden

BARNEVELD - Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis. Waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Op het onafhankelijke platform Duurzame Huizen Route delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning. Tijdens de opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november openen in het hele land bewoners hun deuren. Een interessante dag voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met duurzaam bouwen en wonen. Ook de gemeente Barneveld doet mee aan de Duurzame Huizen Route. De gemeente moedigt inwoners aan om mee te doen met hun woning en hun ervaringen te delen. 

 

Wethouder Didi Dorrestijn legt uit waarom de gemeente Barneveld deelneemt aan de Nationale Duurzame Huizen Route: “Ervaringen uit de eerste hand helpen bij de stap naar energiezuiniger wonen. Bijvoorbeeld over de installatie van een warmtepomp, de opbrengst van de zonnepanelen of de bouw van een energiezuinige woning. We willen daarom samen met huiseigenaren het verhaal over de voordelen van duurzaam wonen vertellen aan alle inwoners tijdens de opendeurdagen van de Nationale Duurzame Huizenroute.” 

 

Inwoners met ervaringen in duurzaam wonen kunnen hun huis aanmelden

Op www.duurzamehuizenroute.nl staan verschillende duurzame woningen. De Duurzame Huizen Route nodigt iedereen uit die ervaring heeft met duurzaam wonen in de gemeente Barneveld om zijn huis ook aan te melden. Of het nu gaat om ervaring met isolatie, zonnecollectoren of de bouw van een energieneutrale woning; elke ervaring telt. Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Huiseigenaren die mee doen met de opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november ontvangen als blijk van waardering van de organisatie een bedankje en maken kans op een weekend weg.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie