Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:51:28 P Gm-inci-01 Hv Dier In Put (vee) N801 - Valkseweg Barneveld 072231 072239 0722vra Prio Eenheid | ATBR team 1 Politie Regionaal GelderlandMidden
woensdag 15 augustus 2018

DONDERDAG 14|09

Jongerenraad Barneveld krijgt groen licht na succesvolle pilot

In de jongerenraad zitten zestien jongeren variërend in de leeftijd van 15 tot en met 23 jaar

BARNEVELD - De gemeente Barneveld heeft besloten de Jongerenraad als adviescommissie van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld formeel vast te stellen. De Jongerenraad startte vorig als pilot. Na een succesvolle startfase krijgt de Jongerenraad nu een structurele plek in de gemeente. 

 

In de jongerenraad zitten zestien jongeren variërend in de leeftijd van 15 tot en met 23 jaar. De Jongerenraad geeft advies en suggesties over allerlei onderwerpen die jongeren aangaan. Dit kunnen onderwerpen zijn die de gemeente aan hen voorlegt. Maar de jongeren kunnen ook zelf een onderwerp inbrengen. Op deze wijze denkt de Jongerenraad mee over onderwerpen die volgens hen aandacht nodig hebben. Dit sluit aan bij de wens van de gemeente om jongeren meer te betrekken bij de beleidsvorming. 

 

Jongerenraad goed zichtbaar neergezet 

Wethouder Hans van Daalen is enthousiast over de inzet van de Jongerenraad: “Bij de start van de Jongerenraad in september 2016 zijn de jongeren actief aan de slag gegaan om de Jongerenraad op te zetten. Hoe vaak vergaderen we? Hoe doen we dat? etc.. Ze hebben dat helemaal zelf vorm gegeven en vervolgens de Jongerenraad goed zichtbaar neergezet. Ze staan nu klaar om actief met ons mee te denken en de wensen en behoeften van jongeren te vertegenwoordigen. De eerste acties in de vorm van een jongerenpanel en jongerenverkiezingssessies worden nu door hen voorbereid. Zo kunnen ze ons actief gaan adviseren over wat er onderen jongeren leeft. Dat vinden we belangrijk”.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie