Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 05:09:50 Staringstraat Barneveld 3771GS 84977 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

vrijdag 19 oktober 2018

ZATERDAG 04|11

Een kaartje leggen

Burgemeester van Barneveld, Asje van Dijk, schrijft regelmatig columns, genoemd 'Asjeblieft'

Daar liggen ze dan. Rood, geel, blauw, zwart, wit, groen, oranje, roze, paars... Kaarten met alle kleuren en combinaties daarvan breed uitgemeten op onze keukentafel. Met afbeeldingen van kastelen, kerken en kunstvoorwerpen. Molens en musea, boten en bruggen. Vliegtuigen, auto's en imponerende tractoren. Natuurlijk vele soorten kippen en konijnen. De laatste trouwens wel met koortsthermometer of injectiespuit; ik stel me moeizaam voor hoe zo'n eerste-hulp-konijn dan opereert. Poezen en paarden, vlinders en vogels. En bloemen, oneindig veel kaarten met bloemen: klaprozen, korenbloemen, rozen, tulpen, anemonen, zonnebloemen, seringen...Wat een geweldig boeket is daarvan te maken. En fruit, zulke heerlijke afbeeldingen op kaarten: appels en aardbeien, bessen en bramen, peren en pruimen... Er komt geen einde aan. Je zou er zo je tanden in willen zetten. Abstracte kaarten en realistische zelfgemaakte driedimensionale kaarten.

 

Ik krijg de groeten uit Kootwijkerbroek en al onze andere dorpen maar zelfs vanuit Indonesië, Canada of Spanje, waar sommige inwoners van onze gemeente vakantie houden. Al die prachtige kaarten die Mariska Kok namens u kwam brengen of die u rechtstreeks naar het gemeentehuis of ons huisadres stuurde. Ja, laat ik u maar eens in mijn kaarten laten kijken. En dat bedoel ik dan natuurlijk letterlijk. Want hoe bemoedigend is het om zoveel goede wensen te lezen voor herstel na mijn valpartij en de recente hersteloperatie. Dus vooruit ermee, open kaart spelen maar.

 

Troostende woorden

Lieve burgemeester, beste Asje, geachte burgervader, weleerwaarde of edelachtbare heer... zo openden de teksten. Om me vervolgens vrolijke, troostende, bemoedigende en liefdevolle woorden toe te dichten. Sterkte, kracht, moed, geduld, zegen, herstel, beterschap, shalom... wat een waardevolle wensen. Wijze spreuken, Bijbelteksten, gebeden, gedichtjes, recepten of een herinnering aan een eerder moment van ontmoeting ondersteunen de beterschapswensen.

 

Wat bijvoorbeeld te denken van deze: "Let all you do be done with love". Dankjewel Johanneke voor deze mooie tekst. En dan deze wens "Betersap" met een prachtige tekening van een groot glas sap. Of een kaart met daarop een groot rood hart met de wens "Een grood hart voor beterschap. Hallo burgemeester, ik hoorde dat je in een rolstoel ligt en geopereerd word. Ik wens je: * veel sukses * aardige dokter * geen spaning. En de hemel om te wensen." Nou, als je daar niet stil van wordt, daar kan ik het wel mee aan, zo dunkt me! Dankjewel Elize vanuit de Antoniusschool. Trouwens als u me binnenkort met een nieuwe ambtsketen ziet lopen dan weet u dat ik die dank aan de Eben Haëzerschool waar klas 6b een prachtige nieuwe keten maakte met op de schakels de namen van de leerlingen en op de penning een mooie beterschapswens.

 

Een zakje thee om aan te sterken, een klavertje-vier om het geluksgevoel te versterken of een saxofooon van Sven om me aan te moedigen weer muziek te gaan maken. En hebt u wel eens een "bloom your message" kaart ontvangen? De Jongerenraad weet wat gezamenlijke verantwoordelijkheid nemen betekent en stuurde me een kaart voor een fleurige verrassing die ik wel zelf eerst moet planten.

 

We zijn er stil van

Aly en ik hebben al die mooie kaarten, tekeningen, posters, foto's en slingers met goede wensen gelezen. We zijn er stil van geworden. Hartverwarmend en helend in zo'n herstelproces. We hebben ervaren hoe u meeleeft en ook zulke waarderende woorden schrijft over de rol die ik in onze gemeenschap mag vervullen. Een gezegde luidt: het is maar net hoe de kaarten vallen. Dat betekent, niemand weet wat de toekomst brengt. Maar ik weet wel dat uw kaarten heel goed zijn gevallen. Ik hoop snel weer helemaal opgeknapt te zijn en u weer te ontmoeten om samen het verhaal van verbinding, omzien naar elkaar en saamhorigheid verder te schrijven. Barneveld met alle moois op de kaart zetten dus. Dat is toch een haalbare kaart?

 

Dr. J.W.A. van Dijk Burgemeester

 

Bron BDUmedia

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie