Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 15:06:14 A2 Groninger Meeuwlaan Barneveld 3772PD 91987 Prio Eenheid | CPA GelderlandMidden (Onbekende code)
woensdag 14 november 2018

DONDERDAG 30|11

Make-over in het teken van de feestdagen

Lekker een dag voor mezelf. Verder ben ik erg benieuwd naar de adviezen en kijk ik uit naar het eindresultaat!

BARNEVELD - De feestdagen staan voor de deur en juist daarom is dat het thema voor de laatste makeover in 2017 voor het Barneveld Magazine. Ook dit keer stroomde de mailbox vol met diverse enthousiaste aanmeldingen van vrouwen uit de regio. De gelukkige winnares werd de 31-jarige Dunya Roozendaal uit Barneveld. Dunya is getrouwd, moeder van drie jongens (welke alle drie geboren zijn op dezelfde datum, uniek!) en werkzaam als verpleegkundige in de zorg.

 

Ze had al vaker de oproepen voorbij zien komen en deze keer trok ze de stoute schoenen aan. Achteraf goed getimed, want Dunya werd de gelukkige en kon zich verheugen op een heerlijke verwendag! Waarom had ze zich opgegeven? ,,Lekker een dag voor mezelf. Verder ben ik erg benieuwd naar de adviezen en kijk ik uit naar het eindresultaat!"

 

Prachtige krullen en make-up

De dag start zoals altijd bij Salon Uniek aan de Plantagelaan. Na de kennismaking begint kapster Rachel Lether met het wassen van het haar. Een heerlijk moment om even te relaxen. Tijdens het wassen wordt tevens een masker aangebracht in het haar. Dit is goed voor de verzorging en zorgt ervoor dat je de klitten er gemakkelijk uit kunt kammen. Daarna gaat de kapster met de föhn aan de slag om het haar goed te drogen. Vervolgens gebruikt Rachel de krultang en worden er krullen gemaakt. Bovenop wordt het haar tegendraads gekamd, zodat er meer volume ontstaat. Als laatste wordt het haar opgestoken, dit zorgt voor een feestelijke uitstraling.

 

Na de behandeling van Rachel is het de beurt aan schoonheidsspecialiste Cindy. Ze begint bij de wenkbrauwen, deze worden geverfd en geharst. Tussendoor wordt Dunya geadviseerd over het aangroeien van haar wenkbrauwen. Na deze behandeling is het tijd voor het aanbrengen van de feestmake-up. Cindy begint met het toepassen van foundation aangevuld met een blush en poeder. Voor de ogen wordt gekozen voor de kleuren paars en zilver, wat alles tot een feestelijk geheel maakt. Daarna wordt de mascara aangebracht en worden de wenkbrauwen van Dunya met een poeder aangezet. De lippen worden deze keer voorzien van een goede laag lipgloss, die een paar uur blijft zitten. Ideaal voor als je naar een feestje gaat.

 

Mooie nagels, een feestelijke out-fit!

Na het aanbrengen van de feestmake up worden de nagels van Dunya gedaan. Cindy gebruikt hiervoor CND Shellac voor de nagels. Een nagellak die onder de lamp hard word, maar de eigen nagel niet beschadigt. We hebben gekozen voor een mooie herfstkleur. De nagels worden altijd eerst netjes gevijld en de nagelriemen worden verzorgt. Daarna word de base coat, lak en top coat aangebracht. In totaal kan de klant kiezen tussen 30 kleuren. Ook is french manicure mogelijk. De keus is enorm we hebben rustige pastel tinten tot donker. De Shellac van CND blijft twee tot drie weken mooi en is goed bestand tegen dagelijks gebruik. De Shellac verstevigt je nagels. Na 2-3 weken kun je bij Salon Uniek terugkomen om de Shellac te laten verwijderen. We adviseren het altijd om door ons te laten verwijderen, want wij hebben daar speciale remover voor.

 

Vervolgens nemen we onze verpleegkundige mee naar Basic Life. Ditmaal werden we welkom geheten door Annerieke van 't Hul - Paanstra, filiaalhoudster van de vestiging in Barneveld. Vrij snel na binnenkomst neemt Annerieke onze winnares mee door de winkel. Dunya is een herfsttype en daarom gaat men op zoek naar een kledingset in de herfstkleuren.

 

Er wordt een outfit gevonden in de kleuren bruin/zwart. Het is een mooie tuniek van het merk Zoso, gecombineerd met een zwarte legging met een bruine streep en afgewerkt met een stoere schoen. Om het geheel iets feestelijker te maken kiest de verkoopster voor een mooie sjaal. Dunya is duidelijk in haar sas en is klaar voor de volgende set.

 

Veel tijd kost het echter niet om weer een prachtig geheel te vinden. Annerieke komt met een mooie zwarte leren rok van het merk Donna Due aanzetten. Daarbij een bordeaux rood t-shirt van Geisha. Gezien de winterperiode met de feestdagen pakt Annerieke een vest van B.Young. Uiteraard om het geheel af te kleden draagt Dunya een zwarte panty en hoge hakken, zeer feestelijk! De kleuren staan Dunya geweldig en helemaal in combinatie met de make-up. Als snel wordt duidelijk dat dit setje het beste past bij het thema feestdagen.

 

Brillen voor iedereen bij Baas Opticiens

Als laatste stap van deze make-over vervolgen we onze weg naar Baas Opticiens. Daar aangekomen worden we enthousiast ontvangen door Gideon en Dunja. Een echt ondernemersstel die de fijne kneepjes van het vak beheersen. Vol enthousiasme vertelt Gideon over het familiebedrijf wat Baas Opticiens is. Als 9-jarig jongetje liep hij al rond in de winkel om diverse hand en spandiensten te verrichten. Het familiebedrijf, met vestigingen in Lienden, Leusden en Barneveld, is al meer dan 30 jaar actief in de branche. Gideon, die samen met Dunja de dagelijkse leiding heeft in Barneveld, heeft in de loop der tijd veel veranderingen meegemaakt.

 

De technieken van tegenwoordig om brillen te fabriceren zijn uniek. Zo heb je nu 3D-geprinte brillen welke ontworpen worden van het merk Monoqool. Hiervoor is een speciale machine gemaakt welke in Denemarken staat. De bril bestaat uit 400 lagen en is daardoor ijzersterk. Het geeft geen huidirritaties, is licht van gewicht en heeft een fantastisch draagcomfort. Naast de 3D-geprinte brillen vind je tegenwoordig ook veel monturen welke gemaakt zijn van aluminium en acetaat en titanium. Ook deze soorten zijn licht van gewicht, wendbaar en hebben een uitstekend draagcomfort. Je voelt in het dagelijks leven bijna niet meer dat je een bril draagt.

 

Als je het hebt over de modetrends op brillengebied antwoordt Gideon dat dit zeer breed is. ,,Ik heb het idee dat het alleen maar gekker gaat worden, de markt sluit aan op de wens van de consument. Er is zoveel diversiteit te vinden in de aangeboden brillen. Opvallende trends is dat de kleine en ronde monturen weer terug te zien zijn in het modebeeld."

 

Terug naar Dunya. Aan brillen geen gebrek bij Baas Opticiens. De zaak heeft een grote, afwisselende voorraad dus voor een ieder wat wils. Zelfs voor Dunya die geen bril draagt. Allerlei modellen en merken passeren de revue zoals Salt, Monoqool, Silhouette en Tom Ford. Advies geven staat hoog in het vaandel bij Baas Opticiens. Bij alle brillen welke gepast worden deze middag is er continue het advies waarom wel en niet. De uiteindelijke bril die gekozen wordt voor de make-over is passend voor zowel het gezicht, de wenkbrauwen en de kleuren van de ogen. Het geheel ziet er mooi uit.

 

,,Een heerlijke verwendag!"

Al met al kunnen we spreken van een geslaagde editie van deze make-over. Veel expertise en advies kwam er voorbij, dankzij de deelnemende bedrijven. Ook Dunya is tevreden: ,,Het was een lange dag, maar de make-over is zeker een aanrader voor andere dames die eens een heerlijke dagje verwend willen worden. Het is echt een dag voor jezelf. En natuurlijk niet te vergeten al het advies wat je krijgt. Ik heb hier zeker wat aan gehad en ben blij met het eindresultaat!"

Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie