Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:28:33 Recreatiecentrum De Boshoek Harremaatweg Voorthuizen 3781NJ 59718 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

vrijdag 20 juli 2018

ZATERDAG 02|12

Veel kijkers bij aanbrengen palen en damwanden Harselaartunnel

Nadat de werkzaamheden van begin december zijn afgerond, wordt gestart met de bouw van de elf tunnelcompartimenten

BARNEVELD - De gemeente Barneveld realiseert, samen met ProRail en de provincie Gelderland, de Harselaartunnel onder de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn. De tunnel vervangt de drukke en gevaarlijke spoorwegovergang in de Stationsweg/Baron van Nagellstraat.

 

Dit weekend worden lange funderingspalen en damwanden de grond in geslagen voor de tunnel in aanbouw. Autoverkeer tussen Barneveld en Voorthuizen moet omrijden via A1 en A30 of Hanzeweg-Zuid en Wesselseweg. En er rijden geen treinen maar bussen tussen Amersfoort en Apeldoorn. 

 

Nadat de werkzaamheden van begin december zijn afgerond, wordt gestart met de bouw van de elf tunnelcompartimenten. Dat gebeurt naast het Transferium Barneveld-Noord.

 

Vanaf het dak van het parkeerdek bij het Transferium Barneveld-Noord zijn de werkzaamheden goed te zien. De gemeente Barneveld zorgde voor koffie, chocolademelk en saucijzenbroodjes.

Locatie