Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 05:09:50 Staringstraat Barneveld 3771GS 84977 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

vrijdag 19 oktober 2018

DINSDAG 02|01

Burgemeester Van Dijk wenst voor 2018 “een meer duurzaam en inclusief Barneveld”

Burgemeester Van Dijk had voor het nieuwe jaar drie wensen

BARNEVELD - Burgemeester dr. J.W.A. van Dijk wenst voor 2018 “een meer duurzaam en inclusief Barneveld. Waar welvaart en welzijn hand in hand blijven gaan.” Hij zei dat tijdens de nieuwjaarsreceptie die traditioneel op de eerste werkdag na de jaarwisseling wordt georganiseerd in de hal van het gemeentehuis. 

 

Burgemeester Van Dijk besteedde tijdens zijn nieuwjaarstoespraak onder andere aandacht aan het feit dat de gemeente Barneveld in 2017 opnieuw MKB-vriendelijkste gemeente van Gelderland was geworden, dat Barneveld tot 2e Kunststad van Nederland was verkozen en dat we tot de top tien van beste winkelcentra van middelgrote gemeenten behoren. 

Hij memoreerde daarnaast “dat zo’n mooie medaille ook een keerzijde kent”. Hij stond in dat verband stil bij het overlijden van Romy Nieuwburg, leerlinge van de Donnerschool in De Glind, én bij de fipronilaffaire die zoveel pluimveehouders in Barneveld en omgeving trof en voor wie de gevolgen nog niet voorbij zijn. 

 

Gemeenteraadsverkiezingen 

De burgemeester blikt ook vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart 2018. “Dat is altijd een periode om verschillen te accentueren. Maar ‘scherp je pen niet al te scherp’ schreef Erasmus. In een land waar velen de vrijheid van meningsuiting koesteren, mag een scherp en open debat worden gevoerd, maar mogen we ook nooit vergeten naar de ander te luisteren. Democratie is in essentie hoe we omgaan met verschillen in opvattingen over velerlei onderwerpen. Democratie zoekt naar het ‘algemeen belang’ door in het debat te luisteren naar elkaar en je aan het denken te zetten. Democratie kan niet zonder ‘geven’ en ‘gunnen’, zelfs niet als je de grootste bent of wilt worden.” 

 

Drie wensen voor Barneveld 

Burgemeester Van Dijk had voor het nieuwe jaar drie wensen: 

  • Een meer duurzaam Barneveld. “Want hoe geven wij onze aarde door aan onze (klein)kinderen? Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Laten we in ons eigen huishouden (ook dat van de gemeente) kritischer worden op energiegebruik en consumptiestijlen. En laten we in onze bedrijven de energieslurpende productie- en transportstromen efficiënter maken en laten we op grotere schaal milieuvriendelijker energie opwekken.”
  • Een inclusief Barneveld. “Een gemeenschap waar iedereen telt en mag meedoen. En er voor iedereen plaats onder de zon is en waar we blijvend naar elkaar omzien.”
  • Een Barneveld “waar welvaart en welzijn hand in hand gaan.” 

 

Burgemeester Van Dijk zei vertrouwen te hebben dat dit in Barneveld werkelijkheid is of kan worden. “Want wat ís er veel dynamiek, ambitie, innovatie en vrijwilligerswerk in Barneveld en wat wórdt het leven mooier door al die inzet.” Om dat vrijwilligerswerk te waarderen, werd een aantal jaren geleden de Vrijwilliger van het Jaar in het leven geroepen. Vanavond werd dat mevrouw Hilly Pol uit Barneveld.

Foto's
1/1
Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie