Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 05:09:50 Staringstraat Barneveld 3771GS 84977 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

vrijdag 19 oktober 2018

DINSDAG 02|01

Hilly Pol is Vrijwilliger van het Jaar 2018

“Zonder deze vrijwilligers kunnen veel activiteiten niet worden georganiseerd”, aldus burgemeester Van Dijk

BARNEVELD - Mevrouw Hilly Pol uit Barneveld is de Vrijwilliger van het Jaar 2018. Burgemeester dr. J.W.A. van Dijk maakte dat tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Barneveld bekend. Mevrouw Pol ontving een beeldje van de Voorthuizense kunstenares Dorine van Ravensberg en, uit handen van wethouder Hans van Daalen, de erepenning van de gemeente Barneveld. Kees van der Werf, juryvoorzitter van de vrijwilligersverkiezing, overhandigde mevrouw Pol en de beide andere genomineerden – de heer Van Voskuilen en mevrouw Van Hof – namens Fonds 1845 een ballonvaart tijdens de Internationale Ballonfiësta Barneveld die in augustus 2018 wordt gehouden. 

 

Het is voor de zesde maal dat de gemeente Barneveld de vrijwilligersprijs uitreikt; een erkenning voor het vele vrijwilligerswerk dat in Barneveld door zóveel mensen wordt verricht. Bijvoorbeeld als mantelzorger voor een naaste, maar ook bij maatschappelijke organisaties, (sport)verenigingen en kerken. “Zonder deze vrijwilligers kunnen veel activiteiten niet worden georganiseerd”, aldus burgemeester Van Dijk. Om dit vele vrijwilligerswerk, dat achter de schermen en belangeloos wordt uitgevoerd, te waarderen, wordt jaarlijks de Vrijwilliger van het Jaar gekozen. 

 

Nominaties 

Een jury, onder leiding van oud-raadslid Kees van der Werf, heeft zich de afgelopen periode gebogen over de ingediende voordrachten en drie inwoners genomineerd. Dat waren de dames Van Hof en Van Pol en de heer Van Voskuilen. De jury verkoos uiteindelijk mevrouw Hilly Pol als Vrijwilliger van het Jaar 2018. 

  • Mevrouw Pol begon in 1987 als vrijwilliger bij Toneelgroep WIK; daar is zij secretaris, verzorgt de kleding en de opbouw van het toneel.
  • Bij Terre des Hommes, de organisatie die kinderuitbuiting tegengaat, is zij secretaris, zorgt in de winkel voor de etalage, de krantenposters en mededelingen naar de medewerkers. Daarnaast onderhoudt zij de contacten met het hoofdkantoor in Den Haag.
  • In 2015 richtte zij met nog twee inwoners het Parkinson Café op en verleent ook hier diverse hand- en spandiensten.
  • Tenslotte is zij overblijfmoeder bij bij O.B.S. Lange Voren en denkt mee met projecten op deze school. 

 

Eerdere Vrijwilligers van het Jaar waren mevrouw C.A.J. Emous (2013), de heer J. de Jong (2014), de heer J.C. Baart (2015), de heer C. van Beek (2016) en mevrouw T. Donker (2017).

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie