Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:51:54 P Gm-inci-01 Incident (meting) (gaslucht) Mazenhofstraat Garderen 071341 071339 Prio Eenheid | ATBR team 3 Politie Regionaal GelderlandMidden
zondag 16 december 2018
TOP NIEUWS

VRIJDAG 14|12

BARNEVELD - Met gepaste trots vertelt de Barneveldse fotograaf Johan van Omme dat hij heeft mogen bijdragen aan het Proefverlof, Het reisdagboek van een meestergenieter.

 

De gerechten, die per land gekoppeld zijn, heeft Johan mogen fotograferen en bewerken. Oude dia's heeft hij mogen digitaliseren, retoucheren en bewerken.

 

Het eerste exemplaar is donderdagmiddag overhandigd aan culinair redacteur Marco Bosmans.

1/1

DONDERDAG 13|12

BARNEVELD - In de kerstvakantie verandert de Bibliotheek Barneveld voor een middag in een Mincraftwereld. Op vrijdagmiddag 28 januari kun je tijdens een van de twee rondes op een laptop van de Bibliotheek, meebouwen aan een Minecraft-wereld. En je kunt er zelfs in rondlopen als je om de beurt de Virtual Reality-bril opzet. Deze activiteit s geschikt voor kinderen van 6-14 jaar en kost € 5,- per deelnemer.

 

Twee speelrondes
In teams van circa 11 personen bouwt iedere deelnemer op een laptop een Minecraft-wereld. Daarna kun je met de Virtual Reality-bril op, rondlopen in je zelf ...

1/1

DONDERDAG 13|12

GARDEREN - De maand december kenmerkt zich door sfeervolle lichtjes, gezelligheid en... kerstconcerten! Ook in Garderen kun je volop genieten van christmas carols, traditionele kerstliederen en gospels. We geven een overzicht van de kerstconcerten in de komende weken, zodat jij geen optreden hoeft te missen!

 

Vrijdag 14 december: Kerstuitvoering Zangvereniging 'U Zij de Glorie' uit Garderen

De zangvereniging o.l.v. Albert van Maanen zet zich in voor een prachtige kerstuitvoering. Ze werken hiervoor samen met 'Het Zuiderkoor' uit Huinen, mannenkoor 'Tehillim' en solisten Geertje ...

1/1

WOENSDAG 12|12

BARNEVELD - De gemeente Barneveld, Huurdersvereniging Barneveld en Woningstichting Barneveld hebben prestatieafspraken gemaakt over wonen in de gemeente Barneveld voor de komende 5 jaren. In de prestatieafspraken leggen de 3 partijen vast wat zij ieder bijdragen om te zorgen voor voldoende geschikte sociale huurwoningen, de betaalbaarheid van de woningen, de kwaliteit en duurzaamheid van de woningen en leefbare wijken. De afspraken zijn vastgelegd in de Prestatieovereenkomst 2019-2023 die vandaag werd ondertekend door de 3 partijen.

 

In totaal formuleerden de 3 partijen 21 ...

1/1

WOENSDAG 12|12

BARNEVELD - Op zondagavond 23 december en maandagavond 24 december houdt DoorBrekers vier feestelijke Kerstnachtdiensten in de Midden Nederland Hallen in Barneveld.

 

De afgelopen 10 jaar bezoeken jaarlijks duizenden mensen de creatieve en multimediale Kerstnachtdiensten van DoorBrekers. "Met Kerst vieren we dat Jezus is geboren. Kerst is een uniek moment in de geschiedenis van de mensheid, een moment waar Gods onvoorwaardelijke liefde en reddingsplan zichtbaar werd, waardoor de koers van de mensheid voor altijd veranderde," aldus Peter Paauwe, oprichter en senior pastor van ...

VRIJDAG 14|12

Een grote klimaattop in Polen. De media berichtten er de laatste twee weken uitvoerig over. Wetenschappers, bestuurders, politici uit de hele wereld. Bij elkaar gekomen om afspraken te maken over het terugdringen van de opwarming van onze aarde. Deze wordt veroorzaakt door de enorme uitstoot van koolstofdioxide (CO2) als gevolg van ons volumineuze energieverbruik van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie en aardgas.

 

De winning en het gebruik van deze fossiele brandstoffen leidt tot catastrofes en natuurrampen zoals het verdwijnen van de ijskap op de polen, stijging van de ...

MAANDAG 10|12

BARNEVELD - Momenteel voert de gemeente Barneveld onderhoudswerkzaamheden uit aan de fietspaden langs de Thorbeckelaan. De fietspaden worden opnieuw betegeld, in verband met opdruk door boomwortels. Inmiddels is het fietspad richting het centrum van Barneveld bijna gereed.


Vanaf 12 december 2018 wordt het fietspad aan de andere kant van de Thorbeckelaan aangepakt. Dit gaat om het gedeelte vanaf de Gasthuisstraat richting de Mr. Troelstralaan.


Deze werkzaamheden staan gepland tot en met 31 december 2018. Mogelijk zijn de werkzaamheden eerder afgerond. Anderzijds kan de planning ook uitlopen ...

Agenda

Winterbanden moeten ook in Nederland verplicht worden
Aantal stemmen:
  2779
46%
  Ja! Veiligheid boven alles

54%
  Nee, we hebben geen winter hier

Lokaal Adverteren