Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:49:45 Valkhof Barneveld 3772EK 5278 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

zaterdag 19 januari 2019
1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 18|01

BARNEVELD - Het al dan niet vervuilde zand dat in onder meer Barneveld toegepast is, blijft de gemoederen op allerlei manieren bezig houden. De VVD en Burger Initiatief hebben daarom de krachten gebundeld en komen met een initiatiefvoorstel om een grondig onderzoek te doen door een commissie van externen, mensen die tot nu toe op geen enkele manier partij zijn geweest in het zandverhaal. In de komende raadsvergadering op 30 januari, dienen zij daartoe een initiatiefvoorstel in. Daarmee wordt het interpellatiedebat dat Lokaal Belang heeft aangevraagd, naar onze mening overbodig.


Theo ...

1/1

DONDERDAG 17|01

VOORTHUIZEN - Archeologen van de provincie Gelderland hebben een goed begrensde vindplaats uit de Midden-Steentijd gevonden op de N303 Voorthuizen, met meerdere haardkuilen en een mogelijke vuursteenbewerkingsplaats.

 

Baac Archeologie en Bouwhistorie (BAAC) doet er nu onderzoek naar.

1/1

DONDERDAG 17|01

BARNEVELD - Kent u de steenuil? Het is de kleinste van de uilen in ons gebied en voor velen ook de leukste omdat de steenuil zich vaak overdag laat zien, lekker zonnend op het dak of in een boom. De steenuil heeft het moeilijk omdat er minder geschikte broedplaatsen zijn en omdat er in het leefgebied steeds minder voedsel en beschutting is te vinden.


Daarom hebben de Steenuilenwerkgroep van IVN Barneveld en de Agrarische natuurvereniging Vallei Horstee de handen ineen geslagen en een plan gemaakt, ondersteund door de gemeente Barneveld, om de steenuil te helpen.


Misschien zijn er al ...

1/1

WOENSDAG 16|01

BARNEVELD - De gemeente Barneveld is - ergens tussen gisteren en vanmorgen - de 58.000 inwoners gepasseerd!

 

De gemeente Barneveld telt op dit moment 58.013 inwoners.

 

Welkom in Barneveld (of je net geboren bent of je in Barneveld hebt gevestigd)!

1/1

DINSDAG 15|01

BARNEVELD - De gemeente Barneveld heeft het CO2-bewust certificaat ontvangen voor het behalen van niveau 3 op de CO2-Prestatieladder. Barneveld is de 2de gemeente in Nederland die dit certificaat ontvangt. De CO2-prestatieladder is een instrument dat de gemeente Barneveld helpt bij het verminderen van CO2.

 

Wethouder Didi Dorrestijn-Taal ontving het certificaat uit handen van Paul Tammer (directeur van het Nederlands Certificatie Kantoor NCK), Dan Frank Heibeek (auditor CO2 prestatieladder) en Gijs Vermeer (voorzitter SKAO, beheerder van de CO2 prestatieladder). Alle medewerkers ...

DONDERDAG 17|01

VOORTHUIZEN - De gedachte dat je wat wilt kunnen doen en niet machteloos willen hoeven toekijken als er iets gebeurt. Daar begint het vaak mee als je erover nadenkt om een EHBO diploma te gaan halen.

 

Bij EHBO Vereniging Voorthuizen volg je de EHBO opleiding al in drie dagen (voor het officiële Oranje Kruis diploma). Op zaterdagen 23-03-2019 en 6 en 13 april 2019 van 09.00 tot 17.00 uur geven wij de cursus EHBO incl. AED - Reanimatie. De opleiding wordt gegeven door kaderinstructeurs die Oranje Kruis zijn gecertificeerd. Verder wordt er tijdens deze opleiding gebruik gemaakt van ...

ZATERDAG 12|01

Het meest populaire nieuwe woord dat in 2018 werd geïntroduceerd, luidt 'laadpaalklever'. Nu signaleer ik in onze tuin weleens een boomklever en in mijn achteruitkijkspiegel duikt soms een bumperklever op, maar een laadpaalklever... Wat mag dat zijn? Wel, het is een gebruiker van een elektrische auto die onnodig lang een plek bij een laadpaal bezet houdt. Lekker gratis parkeren...

 

Via dat nieuwe woord moest ik ineens denken aan het belang van 'jezelf opladen'. Wat heerlijk in de afgelopen tijd om het even wat rustiger aan te doen en 'de accu op te laden'. Iemand zei: "Niet het harde ...

Agenda

Maandag 22 april

19:30
Voorthuizen

Zaterdag 20 juli

19:30
Voorthuizen
Hoe is uw huis beveiligd tijdens de vakantie?
Aantal stemmen:
  376
46%
  Inbraakwerend hang en sluitwerk

15%
  Electronisch alarmsysteem

39%
  De buren letten heel goed op!

BARNEVELD Barneveld Magazine