Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:43:33 Incident N301 - Zelderseweg,5 Zwartebroek Prio Eenheid | Politie Gelderland-Midden (Wildbeheer)
dinsdag 17 september 2019

Archief

THEBAGSTORE deelt paaseitjes uit!

Gemaakt: Vrijdag, 19 april 2019 20:11

Zoek 1 van de 12 paaseitjes op de website van www.thebagstore.nl en verwen jou zelf met een mooie tas tijdens de paasdagen.

 

Het is Pasen, wat voor THEBAGSTORE reden is om een actie op te zetten voor hun klanten. De webshop heeft op de site namelijk paaseitjes verstopt. Vind je zo’n ei dan krijg je een kortingscode ter waarde van een bepaald bedrag. Deze code is eenmalig te gebruiken, dus open de website THEBAGSTORE en start snel met de zoektocht naar de paaseitjes! 

 

De gouden eitjes

De paashaas heeft in totaal 12 eitjes verstopt op de website van THEBAGSTORE. Deze zijn gecategoriseerd op basis van de waarde van de kortingscode. Het ei met de meeste waarde is het gouden ei. Dit ei bevat een kortingscode ter waarde van €100,00. Bovendien zijn er twee gouden eieren op de site te vinden. Naast deze twee jackpots zijn er ook nog vier eieren verstopt die een waarde hebben van €50,00. Tevens heeft THEBAGSTORE zes paaseitjes met een kortingscode voor €25,00 op de site geplaatst. Wees er snel bij, want de paaseitjes zijn maar één keer te vinden en te gebruiken! 

 

Paasvoordeel t/m a.s. maandag 23.59

Treur niet als je geen een paaseitje hebt kunnen vinden op de website van THEBAGSTORE. De webshop voor tassen heeft namelijk het hele weekend paasvoordeel! Vanaf vandaag tot en met maandag kunnen klanten een code voor 21% korting gebruiken. Deze kortingscode heeft de naam: PASEN21.

 

Verschillende soorten en merken tassen

THEBAGSTORE is jouw favoriete plek voor de mooiste tassen online! Van hippe rugzakken tot mooie leren laptoptassen. We bieden voor zowel heren als dames de bekende tassen van tijdloze topmerken, zoals CowboysbagHerschelBurkely en Eastpak

‘Stralende Vrouwen’, inspiratie voor en door vrouwen

Gemaakt: Woensdag, 24 april 2019 00:36

BARNEVELD - Woensdag 8 mei a.s. staan de Barneveldse vrouwen in de schijnwerpers. Van 19.15 tot 22.30 uur kunnen zij zich laten inspireren en laten verwennen tijdens de Inspiratieavond en –markt ‘Stralende Vrouwen’ in de Bibliotheek Barneveld. Deze avond wordt georganiseerd voor en door vrouwen in het kader van de Boekenweek 2019 met het thema ‘De Moeder de Vrouw’ die in februari/maart plaatsvond. Het wordt een gezellige avond met muziek, hapjes en drankjes èn volop inspiratie. De eerste 40 vrouwen die een kaartje kopen, krijgen een gratis goodiebag.

 

Inspiratielezing door Lisette van de Heg
De Barneveldse schrijfster Lisette van de Heg zal deze avond vertellen over het omgooien van haar leven. Ze zegde een paar jaar geleden haar baan op en koos voor een leven als zelfstandige schrijver waardoor ze nog meer ging ‘stralen’. Een onderwerp waarmee ze ook andere vrouwen zal inspireren soms andere keuzes te maken die je gelukkig maken. Haar boeken zullen deze avond ook zeker niet onbesproken blijven.

Markt met inspiratie en vrouwenverwennerij
Behalve de lezing kun je op de ‘inspiratiemarkt’ als vrouw ook geïnspireerd raken en gaan ‘stralen’ door mode, voedingsadviezen, verzorgingsproducten, interieuradviezen, noem maar op. Een aantal Barneveldse ondernemers die in ieder geval zullen deelnemen zijn Styling voor de Liefde, Bloomed, Kimago, Bites & Business, Neus voor Contact en Brownies & Sweeties da Lucy, Fit Achter Je Bureau. De komende dagen vind je op www.bibliotheekbarneveld.nl en op de Facebook-pagina van de Bibliotheek nog meer deelnemers aan de inspiratiemarkt. 
Wil je als ondernemer ook deelnemen aan de markt omdat jij met jouw diensten of producten ook inspireert en bijdraagt aan stralende vrouwen? Neem dan contact op met Milou van Essen, (0342) 403 480 of via milou.vanessen@bibliotheekbarneveld.nl.

Gratis goodiebag voor eerste 40 kaarten
De toegangsprijs voor deze avond is € 7,50 p.p. voor leden en € 10,- voor niet-leden van de Bibliotheek Barneveld. Dit is inclusief hapjes en drankjes èn een leuke goodiebag met materialen van de deelnemende ondernemers (de eerste 40 vrouwen die kaartjes kopen). Koop dus zo snel mogelijk je kaart(en) via educatie@bibliotheekbarneveld.nl, via de servicebalie van de Bibliotheek of via (0342) 403 483.

Els Mensink, de duizendpoot van Stroe [video]

Gemaakt: Woensdag, 24 april 2019 00:59

STROE - In elk dorp heb je er wel één of twee, maar in Stroe gaat Els naar de gemeente en krijgt het voor elkaar dat ze gaan meewerken om de bermen in bloei te krijgen, dat er geen vergif spuit meer gebruikt wordt en dat de eikenprocessierups door vogels worden opgegeten.

 

Wie helpt Els? Zij ruimt ook nog het zwerfvuil van anderen op, als dit niet gebeurt wordt een grote bende overal...

 

Video: Online Barneveld

Wat jubelt er op het Kootwijkerzand?

Gemaakt: Woensdag, 24 april 2019 01:09

BARNEVELD/KOOTWIJK – Ga op zaterdagochtend 4 mei mee met de gidsen van IVN Barneveld op zoek naar vogels en vogelgeluiden aan de rand van het Kootwijkerzand, een prachtig gebied bij Kootwijk. Alle trekvogels zijn dan terug, waardoor het dubbel genieten is van alle vogelgeluiden!

 

Het belooft een mooie ochtend te worden. Wat we zeker zullen horen zijn vogels als de tjiftjaf, de fitis, de boomleeuwerik (die vanaf een boomtop zijn jubelliedje de lucht in stuurt). Uiteraard zingen ook vogels als de roodborst, verschillende mezensoorten, winterkoning, vink, heggenmus, maar wellicht ook de gekraagde roodstaart en de geelgors. Ook zijn er bomen met gaten, gemaakt door de zwarte
specht. Het zou kunnen dat er een uil in zat te broeden, die nu wellicht jongen heeft.

 

We vertrekken om 7.30 uur vanaf het parkeerterrein De Vetkamp aan de Stationsweg in Barneveld en ook vanaf 7.30 vanaf het parkeerterrein bij Bethabara, Van den Berglaan 79 in Voorthuizen. De
start is om 08.00 uur bij de parkeerplaats aan de Heetweg (bij het witte boswachterhuisje). Er wordt zoveel mogelijk gecarpoold. Voor het meerijden kan een vergoeding worden gevraagd. Deelname is voor leden, donateurs en kinderen gratis en niet-leden betalen € 3,50.

 

Voor meer informatie: neem contact op met de gidsen Grietje Stitselaar en Aart Mulder (06-28261883). Zie voor meer informatie www.ivn.nl/afdeling/barneveld.

Alle stemmen gelden

Gemaakt: Vrijdag, 26 april 2019 16:54

Staat de vlag klaar voor Koningsdag 2019? Dit jaar moet ik gaan kiezen tussen de bekende driekleur met wimpel of de oranje vlag met de grote W die is gemaakt ter gelegenheid van het bezoek van de Koninklijke Familie in Amersfoort. Of zal ik ze beide gaan uitsteken? Nou ja, ik kan er nog een nachtje over slapen.


Vorige week mocht ik met enkele Barneveldse vertegenwoordigers aanwezig zijn bij het Koningsdagconcert dat zaterdagavond wordt uitgezonden op tv. Koning Willem Alexander en Koningin Maxima bieden jaarlijks de betrokkenen bij de voorbereidingen voor Koningsdag zo'n concert aan. In de Flint heette het Koningspaar ons allen persoonlijk welkom met een stevige handdruk en gulle lach. De Koning herkende daarbij ogenblikkelijk het insigne van Dutchbat op het revers van Henk van den Berg uit De Glind. Toch niet te geloven dat de Koning met alle drukte ook dat nog opmerkt, prachtig. Henk was er in elk geval van onder de indruk en vertelde het vol trots.


Nu even terug naar dat concert dat als motto meekreeg: "Alle stemmen gelden". Een concert waarin het vooral draaide om een muziekinstrument dat vrijwel iedereen bespeelt, de menselijke stem. In allerlei tonen en combinaties mochten we genieten van solisten als Paul de Munnik, Nora Fisher en verschillende regionale koren, het Nationaal Kinderkoor, het ZO Gospel Choir en andere veelkleurige stemmen in poëzie, declamatie of rap. Stemmen die zongen over levensgebeurtenissen als geboorte, dood, liefde en verlangen.


Eigenlijk werd met dit motto "Alle stemmen gelden" ook wel een statement gemaakt, zo bedacht ik me. Want is het eigenlijk niet zo dat we als kind bij de keuze over welk spelletje we buiten zouden gaan spelen vaak al riepen dat "de meeste stemmen gelden"? En worden de politieke beslissingen over maatschappelijke vraagstukken niet "bij meerderheid van stemmen" genomen? Als alle stemmen gelden, dan hoort er bij die beslissingen echter niet alléén van de meerderheid te worden uitgegaan, maar moet er ook recht worden gedaan aan de minderheid. Is die voldoende gehoord en leidt het gesprek ook tot wederzijds begrip en bereidheid stappen naar elkaar toe te zetten? Concensusdemocratie, oftewel ons typisch Hollandse poldermodel, gaat er van uit dat je er bij lastige vraagstukken met elkaar probeert uit te komen. Te geven en te nemen en dat een compromis vaak beter uitwerkt dan machtspolitiek waarbij enkel "de meeste stemmen gelden".


Het is dit jaar 100-jaar geleden dat het algemeen kiesrecht werd ingevoerd. In 1919 hadden alle vrouwen en mannen vanaf 25 jaar stemrecht. Daarvoor hadden alléén mannen dat kiesrecht en tot 1917 zelfs alléén bemiddelde en goed opgeleide mannen. Die invoering van het algemeen kiesrecht berust op het beginsel van "one man, one vote". Daarmee kunnen dus alle stemmen in de samenleving doorklinken in 's lands vergaderzalen. Wat een groot democratisch goed is dat. Wist u dat er sinds de invoering van dat algemene kiesrecht 325 verschillende partijen landelijk actief zijn geweest die stemmen uit de samenleving wilden laten doorklinken? Wie heeft ze nog op het netvlies? Bijvoorbeeld de Anti Werkloosheid Partij, de Algemene Welvaartspartij, de Boerenpartij, de Communistische Partij Nederland, Partij van de Toekomst of het fascistische Zwart Front. Van al die partijen is er maar één die het onder dezelfde naam vanaf 1922 heeft volgehouden in ons parlement: de SGP. En ook altijd zijn er nieuwkomers bij verkiezingen geweest die zich met een "ander stemgeluid" presenteerden. De Lijst Pim Fortuijn was daarvan electoraal gezien de meest succesvolle door bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2002 ineens met 26 zetels in het parlement te komen.


"Alle stemmen gelden". Een bijzonder Koningsdagconcert met de meest persoonlijke klank van en unieke kleur in ieders stem. Geen stem gelijk aan welke andere dan ook. En toch allen in één koor om samen met ons als publiek te zingen. Meerstemmig, in canon en harmonieus. Met zo'n concert wensen we ons Koningspaar morgen een fantastische Koningsdag in regio Amersfoort. En u allemaal gezellige Oranjefeesten in onze kernen toegewenst. Misschien wel tot ziens daar. Laat alle stemmen maar klinken.


Dr. J.W.A. van Dijk
Burgemeester

Koningsdag Barneveld 2019 [video]

Gemaakt: Zaterdag, 27 april 2019 20:53

BARNEVELD - Koningsdag in Barneveld is altijd gezellig, gelukkig bleef het grotendeels droog weer waardoor de meeste activiteiten doorgang konden vinden.

 

Online Barneveld ging even met de muziek mee en langs de kleedjesmarkt.

35e Schaffelaartoertocht voor motoren

Gemaakt: Maandag, 29 april 2019 14:06

STROE - Op zaterdag 4 mei wordt de 35e Schaffelaartoertocht verreden. Een toertocht voor alle motorrijd(st)ers. Start en inschrijving is in Stroe. Er kan tussen 10.00 en 14.00 uur worden gestart.

 

Zie voor alle informatie over o.a. de route onze website: www.mtcdeschaffelaar.nl/nieuw

Bewoners van woonzorgcomplex Het Huis in de Wei in Scherpenzeel vieren Koningsdag

Gemaakt: Woensdag, 01 mei 2019 19:48

SCHERPENZEEL – De bewoners van woonzorgcomplex Het Huis in de Wei in Scherpenzeel hebben afgelopen vrijdag op feestelijke en sportieve wijze met elkaar Koningsdag gevierd.   

 

Onder het genot van koffie en oranjegebak zongen de bewoners gezamenlijk het 1e couplet van het Wilhelmus. Vervolgens openden bewoner dhr. Honders en manager Wonen & Welzijn Els van Daal met een potje curling de feestelijke dag. Curling was één van de vele leuke bewegingsspelletjes. Ook koersbal, darten, basketbal, blikgooien, sjoelen, ringspel en zelfs zitvolleybal stonden op het programma - zowel binnen als buiten. “Wij doen vandaag wat onze koning Willem Alexander al eerder heeft geïntroduceerd met de Koningsspelen: samen goed eten en actief bewegen. Bewegen is heel belangrijk, maar gezelligheid staat vandaag vooral voorop”, zegt Els van Daal. 

 

140 zakken patat 

Tussen de middag zorgde mobiele patatkraam Impy voor meer dan 140 zakken patat en kroketten, óók voor de bewoners, die op de huiskamers verblijven. In de middag konden de enthousiaste bewoners verder met hun spellen. Er waren immers belangrijke punten te halen om als groep de grote wisselbeker in de wacht te slepen… Alle bewoners hebben sowieso een medaille voor hun prestaties ontvangen. Ter afsluiting kreeg iedereen een zelfgemaakte super gezonde eiwitrijke smoothie.

 

Eerste keer 

Het was de eerste keer dat Het Huis in de Wei Koningsdag op deze manier heeft opgezet. Deze dag is niet alleen georganiseerd door HetHuis in de Wei, ook door vrijwilligers en scholieren, stagiaires, kinderopvang LoGé in huis en tot slot met de professionele hulp van TTCS (Therapie en Training Centrum Scherpenzeel). TTCS heeft overigens ook de beker gesponsord. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde en zonnige dag!    

 

Zorggroep ENA bestaat uit de woonzorgcentra Nieuw Avondrust (Voorthuizen), Ruimzicht (Barneveld) en Het Huis in de Wei (Scherpenzeel). De bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers staan samen midden in het leven. De betrokken medewerkers zorgen voor een veilige en beschermende omgeving.  Een plek om fijn te wonen én te werken. Het gevoel van samen…

Barneveld is een B&B rijker: BIOBNBBARNEVELD!

Gemaakt: Donderdag, 02 mei 2019 16:50

BARNEVELD - Al geruime tijd liep Monique Groeneveld met het idee rond om naast haar Beautysalon Klavertje Vier ook een Bed&Breakfast te beginnen. Haar wens werd werkelijkheid.

 

Aangezien ik zelf het meest geniet van biologische producten en ik daarnaast met veel passie mijn Beautysalon Klavertje Vier run met het biologische merk Dr.Hauschka, wilde ik graag een zo natuurlijk mogelijke bed&breakfast met de mogelijkheid tot een biologisch ontbijt voor de gasten. En dus gingen we aan de klus! De B&B is gerealiseerd in een gebouw los van het woonhuis en is gelegen aan de binnentuin. Er kan gebruik gemaakt worden van een eigen gedeelte van de tuin, welke is afgeschermd, zodat een ieder kan genieten van zijn of haar privacy. Prive sauna of jacuzzi of een behandeling boeken bij Beautysalon Klavertje Vier behoren ook tot de mogelijkheden. Wat we vooral belangrijk vinden, is dat er wordt geluisterd naar de persoonlijke wensen van onze gasten. 

 

Voor het inrichten van de Bed&BioBreakfastBarneveld is gebruik gemaakt van natuurlijke en hergebruikte materialen. Daarnaast wordt het gehele verbruik van de B&B, sauna, jacuzzi en Beautysalon verkregen door zonne-energie! 

 

De B&B is van veel gemakken voorzien:


Zo kunnen de gasten parkeren op eigen terrein en hebben ze een eigen entree via de afsluitbare tuindeur. Ook aan rolstoelgebruikers is gedacht, alles is gelijkvloers bij ons. De gasten hebben vrij gebruik van het afgeschermde deel van de binnentuin met twee overdekte zitjes. Wij serveren een biologisch ontbijt naar ieders eigen wens, maar wil men liever zelf voor het ontbijt zorgen, dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. De praktijk wijst uit dat de helft van de gasten graag gebruik maakt van een eigen meegenomen ontbijt. Dit geldt het meest voor de zakenmensen die in alle vroegte alweer in een bedrijf in Barneveld aanwezig willen zijn. Voor hen is er een kleine koelkast aanwezig.


Wilt u uw meegebrachte fietsen stallen of heeft u elektrische fietsen, dan kunt u die bij ons overdekt stallen en opladen, wel zelf de oplader meenemen!
Er is een airco/verwarming aanwezig, zodat u zowel in de zomer als ook in de winter uw eigen kamer temperatuur kunt regelen.
Heeft u zin in een lekkere biologische koffie of thee, dan kunt u deze zelf onbeperkt vers zetten.
Eind van de dag kunt u heerlijk relaxen onder de stort douche om daarna heerlijk weg te kunnen dromen in het extra grote hemelbed van 2,10 m. 

 

Kijk voor de actuele prijzen op de site biobnbbarneveld.nl of beautysalonklavertjevier.nl

 

Graag tot ziens in onze B&B!


Monique Groeneveld

 

06-42978489

Meld eikenprocessierups bij gemeente

Gemaakt: Donderdag, 02 mei 2019 17:14

BARNEVELD - Het is weer de tijd van het jaar dat de eitjes van de eikenprocessierups uitkomen. Daarom start gemeente met de bestrijding van deze rupsen. Eiken die langs wegen staan en waarin rupsen zitten worden door de gemeente bespoten. We gebruiken hiervoor een biologisch middel. Het middel is niet schadelijk voor mens en dier.

 

Controle eiken langs wegen

Op de wegen waar niet wordt gespoten en waar wel eiken staan controleren we de bomen op rupsen. Elke boom met eikenprocessierupsen krijgt een lintje. Uit deze bomen worden de nesten gezogen.

 

Bestrijding in openbare ruimte

De gemeente bestrijdt alleen de nesten in de openbare ruimte. Dus niet de nesten in particuliere bomen. Wel brengt de gemeente in kaart waar de eikenprocessierups zich nestelt. Heeft u zelf een eikenboom met eikenprocessierupsen? Wij adviseren u om voor het verwijderen van deze nesten en gecertificeerd bedrijf in te schakelen.

 

Irritatie door brandharen

Wanneer u in aanraking bent geweest met de brandharen van de rupsen kan dit veel irritatie opleveren. Wij raden u dan een bezoek aan de huisarts aan.

 

Meld nesten bij de gemeente

Wanneer u een eikenprocessienest ziet, doe dan een melding. Kies hierbij categorie Bomen, subcategorie Eikenprocessierups. Of bel T 14 0342.

Praat mee over hoe het centrum van Barneveld er in 2030 uit zou moeten zien

Gemaakt: Vrijdag, 03 mei 2019 17:44

BARNEVELD - De gemeente Barneveld stelt, samen met bewoners en ondernemers van het centrum van Barneveld, een omgevingsvisie op. Op woensdag 15 mei 2019 wordt hierover een interactieve bijeenkomst georganiseerd. Bewoners, ondernemers en andere betrokkenen kunnen meepraten over hoe het centrum van Barneveld er in 2030 uit zou moeten zien.

 

Thema's

De thema's van de interactieve bijeenkomst zijn:
1. Winkelen en verblijven
2. Bouwen
3. Bereiken
4. Wonen
5. Verduurzamen

 

Praktische informatie

Locatie: Veluwehal
Aanvang: 19:30 uur

 

Op uitnodiging of na aanmelding

Bewoners en ondernemers van het centrum van Barneveld ontvangen een persoonlijke uitnodiging.

 

Geen uitnodiging ontvangen en wilt u de bijeenkomst bijwonen? Dat kan. Meld u dan aan via omgevingswet@barneveld.nl

Met het IVN naar de Grebbelinie

Gemaakt: Zaterdag, 04 mei 2019 16:35

BARNEVELD/ACHTERVELD – Op maandagavond 13 mei organiseert natuurvereniging IVN Barneveld een excursie naar een gedeelte van de Grebbelinie in de buurt van Achterveld.

 

Tijdens de excursie wordt met name gekeken naar zichtbare restanten in het landschap van de activiteiten van 79 jaar geleden. Ook worden er wat historische feiten en verhalen verteld over het ontstaan van de linie en de verdere jaren. Verder wordt er aandacht besteed aan de flora en fauna op de linie. Juist omdat het redelijk rustige plekken zijn waar weinig bezoekers komen, zien we soms mooi dingen. Er is onder andere een kazemat die speciaal is ingericht voor vleermuizen en eentje wordt gebruikt om ijsvogels te spotten.

 

Tip: trek stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee.

 

We vertrekken om 19.30 uur vanaf parkeerterrein De Vetkamp aan de Stationsweg in Barneveld. Er wordt zoveel mogelijk gecarpoold in verband met de beperkte parkeergelegenheid op de locatie (vanaf De Vetkamp is het ongeveer 15 minuten rijden naar het beginpunt van de excursie). Voor het meerijden kan een vergoeding gevraagd worden. De excursie duurt ongeveer 1½ uur (rond 21.30 uur verwachten we weer terug op De Vetkamp te zijn).

 

De excursie is voor leden, donateurs en kinderen gratis. Niet-leden betalen € 3,50 per persoon, maar kunnen zich ook ter plekke opgeven als lid of donateur (en zo ook de andere excursie gratis deelnemen). Hiervoor zijn formulieren aanwezig bij de gids.

 

Graag tot 13 mei aanstaande! Zie voor meer informatie www.ivn.nl/afdeling/barneveld.

Gevleugelde natuur in Lunteren

Gemaakt: Zaterdag, 04 mei 2019 16:38

LUNTEREN – De IVN natuurexpositie ‘Gevleugelde Natuur’ is te bewonderen in het Westhoffhuis in Lunteren. Van roofvogels tot libellen en vlinders: de fotografen van de natuurfotowerkgroep van IVN Barneveld hebben de afgelopen periode de ‘gevleugelde natuur’ vastgelegd.

 

De fotografen hebben de meest uiteenlopende vogels en insecten in hun specifieke biotoop, zoals bos, polder, water, riet en flora ‘op de gevoelige plaat’ vastgelegd. Met deze expositie hopen we de natuur dichter bij de mensen brengen. 

 

De expositie is tot en met 29 juni te bezoeken in het Dorpshuis Het Westhoffhuis, Dorpsstraat 28, 6741 AL in Lunteren. Bezichtiging elke dag vrij toegankelijk. 

De vrijheid voelen [video]

Gemaakt: Zondag, 05 mei 2019 18:23

Toespraak van burgemeester dr. J.W.A. van Dijk ter gelegenheid van de opening van het Bevrijdingsfestival 2019 in Barneveld.


"Kom je liggen in het gras? Kijken hoe de avond valt? Kijken naar de vogels... hoe vrij ze zijn? En... voel je de vrijheid waarin we leven? Voel je de vrede? De vanzelfsprekendheid... Zie hoe vrij we zijn en voel de veiligheid waarin we leven. Voel je de vrede? En op het einde van de dag kun je hardop zeggen wat je dacht." Een lied van Renee van Bavel dat ze zong op de Veteranendag 2017.


Op Bevrijdingsdag realiseren wij ons, en vieren wij, dat er tenminste één waarde is die aan alle meningen vooraf gaat. Dat is "vrijheid".


De waarde van "vrijheid", daarvoor willen we pal staan.


Het is een waarde die we levend moeten houden. Want de vlam van het vrijheidsvuur kan zo maar doven. Die vlam moet dus voortdurend worden aangeblazen... aangewakkerd.


De lakmoesproef van die waarde is echter niet de symboliek van het vuur maar de vraag of je dat vurige verlangen naar vrijheid waarmaakt in je daden. Of je die waarde van vrijheid niet alléén in je overtuiging laat horen, maar ook laat zien in je handelen, je gedrag, je daden. Pas dat maakt vrijheid werkelijk waardevol.


Wie de vrijheid viert, moet willen leren om te vergeven, ...te verzoenen, ...te vertrouwen. Je moet de ander willen zien en respecteren. Niet leven in achterdocht en wantrouwen maar uitgaan van zijn of haar goede bedoelingen.


Nelson Mandela stelde zijn land, zwarte en witte inwoners -maar ook u en mij- daarover ooit deze cruciale vraag: "Wat zou er gebeuren als de wens om het goede te doen het wint van onze altijd aanwezige drang om te bewijzen dat een ander het bij het verkeerde eind heeft?"


Vrijheid is als zuurstof in ons leven. Bij een teveel aan zuurstof ga je hyperventileren; bij een tekort krijg je het stervensbenauwd (Stine Jensen, in haar essay over Absolute Vrijheid, 5 mei 2018). Het is dus voortdurend zoeken naar een evenwicht. Vrijheid kent zijn begrenzingen immers in het respect en de ruimte die je ook anderen geeft.


• Daarom herdenken we op 4 mei de gevallenen voor de Vrede.
• Daarom vieren we op 5 mei de Vrijheid.
• Daarom praktiseren wij morgen, overmorgen en daarna de Verdraagzaamheid.

 

Vrede, Vrijheid en Verdraagzaamheid.

 

Dat is de trilogie, het verhaal in drie delen, dat telkens weer verteld en doorverteld moet worden. Want, als U, wij en vele anderen het niet vertellen, hoe zullen jonge generaties het dan ooit horen en verstaan? Vertellen en doorvertellen dus want ander verflauwen de stemmen, vervagen de beelden en verliezen we de vrijheid.
In het Liedboek voor de Kerken staat daarover een treffend lied (1014):


"Geef vrede door van hand tot hand. Je moet die schat bewaren. Bescherm haar als een tere vlam. Behoed haar voor gevaren.
Geef vrede door van hand tot hand. Als brood om uit te delen. Kijk ieder mens met warmte aan. Zo kunnen breuken helen."
Dames en heren, het is dit jaar 70 jaar geleden dat de Verenigde Naties de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens proclameerden. Eigenlijk de grondslag voor onze hedendaagse politieke en sociale grondrechten. Eleanor Rooseveld, de First lady van de zo bekende Amerikaanse president Franklin Rooseveld, schreef er aan mee. Ze had de verschrikkingen van de Tweede Wereld Oorlog gezien en gevoeld. Toen ze eens naar de betekenis van die rechten gevraagd werd zei ze: "Mensenrechten, ...waar die beginnen? ...Op plekken dichtbij huis. Zó dichtbij en zo klein dat ze op geen enkele landkaart zichtbaar zijn."


Mensenrechten, ze beginnen bij ons zelf. Niet in 's lands vergaderzalen, Haagse bureaucratieën of mondiale toppen van regeringsleiders. Dichtbij huis wordt de wereld gewonnen. Bij u en mij. Bij ons zelf.

 

Wie de vrijheid een groot hart toedraagt, zal moeten leren om te vertrouwen en anderen de ruimte geven.
Wie de vrijheid dient zal het eigen gelijk relativeren en de toenadering zoeken in de dialoog met anderen.
Wie de vrijheid praktiseert zal generositeit willen tonen en anderen aanmoedigen de bruggen van verbinding te betreden.
Voel je de Vrede, de Vrijheid en Verdraagzaamheid? Zie je hoe vrij we zijn? Om aan het einde van de dag te kunnen zeggen wat je dacht!


Burgemeester Asje van Dijk

Hoor en kijk mee bij de nestkastencontrole van het IVN

Gemaakt: Zondag, 05 mei 2019 20:12

BARNEVELD – Op woensdagmiddag 15 mei organiseert de werkgroep Vogels van het IVN Barneveld een nestkastencontrole, waar kinderen met hun (groot)ouders aan kunnen deelnemen. 

 

Er zijn half mei veel jonge vogels te bewonderen: onder meer mezen, boomklevers en bonte vliegenvangers. De vogelwerkgroep van IVN Barneveld heeft bijna 900 nestkasten in de bossen hangen. 

 

Jullie horen van ervaren controleurs waarom zij dit werk doen en wat er met deze gegevens gebeurt. Samen lopen we de nestkasten langs en gaan we vogeleieren bekijken. Ook eventueel jonge uitgekomen vogeltjes worden bewonderd. Welke soorten gaan we tegenkomen? Hoe zien we het verschil in eitjes? Kunnen we bepalen hoe oud de uitgekomen vogeltjes zijn? Beleef het mee en neem vooral uw kinderen of kleinkinderen mee!

 

We vertrekken om 13.30 uur vanaf het parkeerterrein De Vetkamp aan de Stationsweg in Barneveld en vanaf 13.45 uur vanaf het parkeerterrein bij Bethabara, Van den Berglaan 79 in Voorthuizen. Er wordt voor zover mogelijk gecarpoold. Voor het meerijden kan een vergoeding worden gevraagd. De excursie is voor kinderen gratis. Ook (groot)ouders die lid of donateur zijn mogen gratis mee. Niet-leden betalen € 3,50 per persoon, maar kunnen zich ook ter plekke opgeven als lid of donateur (en zo ook andere excursies gratis deelnemen). Hiervoor zijn formulieren aanwezig bij de gids.

 

Voor meer informatie: neem contact op met de gids Henk van de Beek (vandebeekhenk@gmail.com of telefonisch via 06-10287923). 

Zie voor meer informatie www.ivn.nl/afdeling/barneveld

Frits de Booij overhandigt sleutels van dorpshuis 't Trefpunt aan Sebastiaan Blom

Gemaakt: Maandag, 06 mei 2019 18:15

VOORTHUIZEN - Een bijzonder moment waar we graag even bij willen stilstaan: op 1 mei overhandigde Frits de Booij de sleutels van dorpshuis 't Trefpunt definitief aan Sebastiaan Blom. Sebastiaan Blom neemt de exploitatie van het dorpshuis in Voorthuizen op zich: allereerst van het huidige 't Trefpunt en vervolgens van het nieuw te bouwen dorpshuis.

 

Meer dan twintig jaar zette Frits de Booij zich vol overgave in voor dorpshuis 't Trefpunt. Hij deed dit samen met Tineke, zijn steun en toeverlaat. Zijn afscheid laten we niet ongemerkt voorbij gaan. Volgende week organiseren we een afscheidsreceptie voor hen, waarvoor de gebruikers van 't Trefpunt inmiddels zijn uitgenodigd.

Duurzame toplaag op fietspaden Apeldoornsestraat

Gemaakt: Dinsdag, 07 mei 2019 22:20

VOORTHUIZEN - In opdracht van de gemeente Barneveld brengt Schagen Infra een speciale duurzame toplaag van beton (White Topping) aan op de fietspaden langs de N344 tussen Voorthuizen en Garderen. De gemeente Barneveld en Schagen Infra organiseerden op dinsdag 7 mei een informatiemiddag voor belangstellenden.


De bestaande asfaltdeklaag op de fietspaden wordt vervangen door een dunne laag beton. Door dit White Topping-principe wordt de betondikte teruggebracht van 20 naar slechts 12 centimeter. Het aan te brengen betonmengsel wordt voorzien van kunststof vezels, die het beton extra sterk maken. Bovendien is dit een CO2-besparende methode.

Zaterdag 11 mei 2019: Veteranendag in Barneveld

Gemaakt: Woensdag, 08 mei 2019 17:45

BARNEVELD - De gemeente Barneveld organiseert op zaterdag 11 mei 2019 – samen met het Veteranencomité Barneveld – voor de 12e keer de Veteranendag.

 

Bent u veteraan?
U bent die dag tussen 12.15 en 12.30 uur welkom in de hal van het gemeentehuis. Na een welkomstwoord door burgemeester dr. J.W.A. van Dijk, vertrekt u met historische voertuigen voor een rondtour door verschillende kernen van de gemeente Barneveld. Tijdens de rondrit is het marinierskoor van de partij om de rondtour – letterlijk en figuurlijk – luister bij te zetten. Na afloop biedt de gemeente Barneveld u op het HVC aan de Nijkerkerweg een "blauwe hap" aan. Hebt u zich nog niet voor deze dag aangemeld? Dat kan door een e-mail te sturen naar m.blommert@barneveld.nl.

 

Bent u inwoner?
Kom op zaterdag 11 mei 2019 rond 12.00 uur naar het Raadhuisplein en bewonder de historische motorvoertuigen. Zwaai de veteranen uit als zij aan hun rondtour beginnen. Woont u in één van de kernen? Hieronder vindt u de route die de rondrit aflegt. Tijdens de rit is er ook gelegenheid om met veteranen in gesprek te gaan. De locaties waar dat kan, staan in het onderstaande schema.

 

Door de kernen
De hoofdroute van de rondrit is als volgt: Barneveld, Garderbroek, Kootwijkerbroek, Stroe, Garderen, via het centrum van Voorthuizen naar het centrum van Barneveld.

 

13.45/14.00 uur
Het marinierskoor 'zwaait' de veteranen zingend uit op het plein voor het gemeentehuis.

 

14.15/14.30 uur
Aanwezig in Kootwijkerbroek en opstellen op de parkeerplaats van De Essenburcht. Het marinierskoor treedt hier op en er is gelegenheid om met veteranen in gesprek te gaan.

 

15.15/15.30 uur
Richting Stroe. In Stroe wordt een rondje door het dorp gereden.

 

15.30/15.45 uur
Vertrek richting Garderen met een verwachte aankomst rond 15.45 uur. De voertuigen worden op het parkeerterrein achter de Kruimelstaete geparkeerd waar inwoners van Garderen de voertuigen kunnen bekijken, kunnen genieten van een optreden van het marinierskoor en met veteranen in gesprek kunnen gaan. Vervolgens wordt een rondje door het dorp Garderen gemaakt.

 

16.30/16.45 uur
Vertrek richting Barneveld.

Aanleg vistrap in de Barneveldse Beek

Gemaakt: Donderdag, 09 mei 2019 17:13

BARNEVELD - De laatste drie stuwen in de Barneveldse Beek worden vispasseerbaar gemaakt. Zo kunnen vissen zich straks verplaatsen door de hele beek. Elf stuwen in de Barneveldse Beek zijn inmiddels vispasseerbaar gemaakt. Nu is het de beurt aan stuw Van de Hee vlakbij de Lunterseweg in Barneveld. De vispassages bij laatste twee stuwen Franken en Gelkenhorst, respectievelijk bij de Hoenderlaan en de Gelkenhorsterweg zijn nog in studie.

 

De vispassage bij stuw Van de Hee komt op particulier terrein. Samen met een tuinarchitect is hiervoor een ontwerp gemaakt. Naast de vispassage wordt ook de stuw opgeknapt, deze krijgt een meer stedelijke uitstraling. De aanleg van de vispassage en de werkzaamheden aan de stuw starten begin september 2019 en duurt naar verwachting 2 maanden. Het ontwerp-projectplan ligt ter inzage van 9 mei t/m 19 juni 2019.

 

Winterstreefpeil verandert
Met de aanleg van de vistrap wordt ook het winterpeil van de beek verhoogd. Normaal houdt het waterschap een wisselend zomer- en een winterpeil om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de wensen voor aanliggende functies, zoals agrarisch gebruik. Nu er in het beekgedeelte al enige tijd geen agrarisch gebruik meer aanwezig is, is het gewenst om naar één streefpeil voor de beek bovenstrooms van stuw Van Hee over te schakelen. Dit heeft geen nadelige effecten voor de afwatering van de nieuwe woonwijken.

Wethouder Dorrestijn geeft startsein voor de bouw van het nieuwe dorpshuis in Garderen

Gemaakt: Donderdag, 09 mei 2019 18:10

GARDEREN - Donderdagmiddag gaf wethouder Dorrestijn het officiële startsein voor de bouw van het nieuwe dorpshuis in Garderen. Het nieuwe dorpshuis komt aan de Koningsweg. Verwacht wordt dat het nieuwe complex in het voorjaar van 2020 opengaat. Daarna volgt sloop van het oude dorpshuis De Koepel.

 

Het dorpshuis

Het dorpshuis krijgt meerdere ruimtes die op verschillende manieren te gebruiken zijn. Bestaande en nieuwe activiteiten kunnen er een plekje krijgen. In het dorpshuis is het straks mogelijk om zalen te huren.

 

Voorop staat dat het een centrale, actieve en sociale ontmoetingsplek in Garderen zal worden. Het dorpshuis en de sportzaal vormen samen 1 gebouw.

 

De sportzaal

Er zal een sportzaal gebouwd worden van 15 x 24 x 7 meter. In deze sportzaal zal ook de gymles van schoolkinderen plaats gaan vinden. De zaal is ook geschikt voor andere sportactiviteiten.

Doortrekking oostelijke rondweg Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 09 mei 2019 19:40

BARNEVELD - De gemeente Barneveld groeit. Van 58.000 inwoners in 2019 naar circa 70.000 inwoners vanaf 2030. Nieuwe woonwijken verrijzen binnen de gemeentegrenzen. Ook de werkgelegenheid neemt naar verwachting fors toe door uitbreiding van regionale bedrijventerreinen als Harselaar-Zuid. Al deze ontwikkelingen zorgen de komende jaren voor extra verkeersdruk op de bestaande wegen in en rond Barneveld. Het doortrekken van de Oostelijke Rondweg ziet de gemeente als een voorwaarde om de verwachte groei in goede banen te leiden. Door te investeren in een goede bereikbaarheid - lokaal en regionaal - blijft Barneveld voor al haar inwoners een fijne plek om te wonen, te werken en te recreëren.

 

De Oostelijke Rondweg Barneveld

 • vormt een waardevolle aanvulling op het bestaande lokale en regionale wegennet;
 • maakt en houdt de gemeente Barneveld bereikbaar én leefbaar;
 • zorgt voor een directe verbinding tussen het bedrijventerrein Harselaar en de A30;
 • leidt doorgaand verkeer óm de kern in plaats van erdoorheen;
 • zorgt voor een betere verbinding tussen Barneveld-Zuid en Barneveld-Oost;
 • is een aantrekkelijke verbinding voor weggebruikers uit de omgeving van Kootwijkerbroek en in de gemeente Ede voor De Valk en Wekerom;
 • draagt bij aan het behoud van leefbaarheid en veiligheid in Barneveld.

Masterclass en signeersessie auteur Stephan Molier

Gemaakt: Donderdag, 09 mei 2019 20:04

BARNEVELD - Als je benieuwd bent naar de auteur Stephan Molier en zijn schrijfproces van de debuutroman 'Bankier van de Dood', kom dan vrijdag 31 mei van 19.45 tot 21.30 uur naar de Bibliotheek Barneveld. De schrijver geeft een Masterclass Creatief Schrijven en houdt na afloop een signeersessie. In de entreeprijs van € 22,50 is de masterclass, een gesigneerd boek, koffie/thee en wat lekkers inbegrepen. De kaarten zijn te koop bij Bruna Barneveld. 

Masterclass Creatief Schrijven


In de Masterclass Creatief Schrijven geeft Stephan Molier inzicht in zijn ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel gebied. Hij vertelt waarom hij is begonnen met schrijven, welke verhalen hem hebben geïnspireerd en hoe hij is begonnen met het schrijven van zijn eerste boek en hoe hij zijn doel heeft bereikt. Iedereen die nieuwsgierig is naar hoe je een boek schrijft en in de toekomst misschien zelf een boek wil schrijven moet zeker komen naar deze Masterclass.

 

Signeersessie


Als je tijdens deze avond jouw kaartje inlevert, krijg je het boek 'Bankier van de Dood' die de schrijver direct zal signeren. Het gesigneerde boek zit bij de prijs inbegrepen.

Helene Kröller-Müller Kamer in Nederlands Tegelmuseum Otterlo

Gemaakt: Vrijdag, 10 mei 2019 17:23

OTTERLO - In het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo is de nieuwe Helene Kröller-Müller Kamer vanmiddag officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door de directeur van het Tegelmuseum Eric Mackay, directeur van het Kröller-Müller Museum Lisette Pelsers, en wethouder Hester Veltman (cultuur). In de nieuwe expositieruimte zijn zo'n 60 oud-Hollandse wandtegels te bewonderen die Helene Kröller-Müller (1869-1939) tijdens haar leven verzamelde.


De wandtegels maken deel uit van de collectie van het Kröller-Müller Museum maar lagen daar opgeslagen in het depot. In 2017 was een gedeelte van de verzameling al te zien in het Nederlands Tegelmuseum. Na het succes van deze tentoonstelling heeft de collectie nu een vaste plaats in het museum gekregen.

 

Samenwerking

Het Kröller-Müller Museum heeft de wandtegels in bruikleen gegeven. "Een schitterend voorbeeld van samenwerking tussen de musea waar we in Ede trots op mogen zijn." benoemde wethouder Veltman bij de opening. "Door de samenwerking wordt een relatief onbekend deel van de collectie van Helene Kröller-Müller voor een breed publiek toegankelijk. Mooi om toe zien hoe beide musea elkaar versterken. Ik denk dat de verzameling veel mensen zal aantrekken."

Torenwachters gezocht voor Oud Veluwse Markten

Gemaakt: Vrijdag, 10 mei 2019 17:27

BARNEVELD - De gemeente Barneveld zoekt 1 of meer inwoners die tijdens de Oud Veluwse Markten torenwachter willen zijn. Dit is voor de toren van de Oude Kerk, in juli en augustus.

 

Van de torenwachter(s) vragen wij:

 • kennis van de geschiedenis (in het algemeen) en van Barneveld en Jan van Schaffelaar in het bijzonder,
 • het liefst tijdens alle Oud Veluwse Markten (18 en 25 juli, 1, 8, 15 en 22 augustus) beschikbaar,
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal (van de Engelse taal is een pré),
 • bij voorkeur een EHBO- of BHV-diploma,
 • bezoekers aanspreken op gevaarlijk of hinderlijk gedrag,
 • in bezit van Oud Veluwse kleding, om tijdens het werk als torenwachter aan te trekken.

 

U hoeft als torenwachter niet iedere keer 'toren op, toren af', want u staat op 1 verdieping.

 

Vergoeding

De vergoeding voor 6 donderdagen is € 330,-. De gemeente Barneveld verzorgt daarnaast koffie, thee, fris en een lunch.

 

Meer informatie

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met mevrouw K. (Kim) van de Kraats, tel. 14 0342 (netnummer niet nodig) of k.vandekraats@barneveld.nl.

AED Netwerk Barneveld zoekt nieuwe burgerhulpverleners

Gemaakt: Zaterdag, 11 mei 2019 20:12

BARNEVELD - Het AED Netwerk Barneveld zoekt nieuwe burgerhulpverleners in de wijken:
Barneveld centrum– Veller 2 – Eilanden Oost – Voorthuizen centrum –
Holzenbosch– Blankensgoed – Kromme Akker

 

De gemeente Barneveld is volop in ontwikkeling. Er worden op veel plekken nieuwe wijken gebouwd, hierdoor neemt het aantal inwoners toe. Het is van belang om ook in deze wijken een groot netwerk van burgerhulpverleners te creëren.

 

Niet overal en altijd is de ambulance even snel ter plaatse. In levensbedreigende situaties kunnen burgerhulpverleners het verschil maken door alvast te starten met reanimeren en een AED te gebruiken. Elke seconde telt immers.

 

Wat heeft het AED netwerk Gemeente Barneveld jou te bieden als burgerhulpverlener:
• Gratis opleiding Reanimatie/AED verzorgd door VGGM en Gemeente Barneveld
• Ieder jaar een gratis herhalingscursus
• 2 x per jaar Nieuwsbrief van het AED Netwerk
• Uitnodiging voor evenementen en symposia omtrent burgerhulpverlening

 

Wat verwachten wij van onze burgerhulpverleners:
• Aanmelden in het alarmeringssysteem van HartslagNu
• Gehoor geven aan reanimatieoproepen
• Jaarlijks een herhalingsles volgen

 

Wil je ook burgerhulpverlener worden?
Aanmelden kan via aednetwerkbarneveld@vggm.nl.
Wij zoeken burgerhulpverleners in de volgende bebouwde kom gebieden: Barneveld, Voorthuizen, Stroe, De Glind en Kootwijk. En daarnaast in het buitengebied van Kootwijkerbroek.
Woont u elders in de gemeente Barneveld en bent u in het bezit van een geldig reanimatiecertificaat? Ga dan naar www.Hartslagnu.nl en meld u aan.


Jij wilt toch ook geholpen worden, wanneer jouw hart het moeilijk heeft?

Rondtour met historische legervoertuigen tijdens Veteranendag in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 17:57

BARNEVELD - De gemeente Barneveld organiseerde op zaterdag 11 mei 2019 – samen met het Veteranencomité Barneveld – voor de 12e keer de Veteranendag.

 

Na een welkomstwoord door burgemeester dr. J.W.A. van Dijk, vertrok de stoet met historische voertuigen voor een rondtour door verschillende kernen van de gemeente Barneveld. Tijdens de rondrit was het marinierskoor van de partij om de rondtour – letterlijk en figuurlijk – luister bij te zetten.

 

Online Barneveld maakte het volgende video verslag.

Aanstaande vrijdag geeft Stichting "De Barneveldse Beiaard" een gratis familieconcert in het Raadhuis

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 22:52

BARNEVELD - Op vrijdagavond 17 mei organiseert stichting De Barneveldse Beiaard in de trouwzaal van het Raadhuis een gratis Familieconcert. Om klokslag acht uur is er een ongebruikelijke combinatie van muziekinstrumenten te horen. Met muziek variërend van licht-klassiek tot jazz en klezmermuziek. Beiaardier Boudewijn Zwart bespeelt deze avond een zogenaamde 'kamerbeiaard', een instrument dat op dezelfde manier wordt bespeeld als het carillon in de kerktoren. Hij doet dat in samenspel met de internationaal bekende musici Alexander Paperny op de Balalaika en Vladimir Fridman op de gitaar.

 

Wat hebben een carillon, een gitaar en een balalaika met elkaar gemeen? Het zijn stuk voor stuk instrumenten die hun oorsprong hebben met volksmuziek. Slechts weinig mensen weten dat de drie snaren van de Balalaika en zes snaren van de gitaar meer betekenen dan een rekensom: het is een muzikaal concept waarin de mogelijkheden van de instrumenten ten volle benut worden. De in Duitsland wonende Alexander Paperny is een pionier op de Balalaika. Dit van oorsprong Russisch muziekinstrument heeft een driehoeksvorm en wordt met slechts drie snaren bespeeld.

 

Voor het eerst in de geschiedenis klinken deze instrumenten samen met de kamerbeiaard van Boudewijn Zwart. Ook hij heeft zijn sporen verdient als het gaat om het zoeken naar nieuwe wegen om zijn instrument breder te etaleren. Voorafgaand aan het concert zal hij vanaf 19.30 uur ook de Raadhuisbeiaard bespelen. Kortom, een programma voor het hele gezin dat niemand mag missen. De toegang is gratis, dus komt dat zien!

Popkoor Luidkeels op het Raadhuisplein op zaterdag 25 mei tijdens de Korendag

Gemaakt: Dinsdag, 14 mei 2019 17:02

BARNEVELD - Dit jaar is het voor de tweede maal dat Barneveld een Korendag organiseert. Op zaterdag 25 mei kan het publiek naar verschillende optredens op diverse podia luisteren. Popkoor Luidkeels treedt tweemaal op: om 13.30 en om 15.00 uur op het grote podium op het Raadhuisplein. 

 

Zoals u van ons gewend bent zingen wij een gevarieerd repertoire. Tijdens ons laatste optreden in Voorthuizen (Voorthuizen Straalt) was het zo koud dat ons Candlelight-repertoire geheel in de sfeer zou zijn geweest. Dus we hopen in Barneveld op schitterend zonnig en lekker warm weer, zodat iedereen zin heeft om lekker te swingen en (eventueel) met ons mee te zingen.

 

Onze dirigent is Rutger de Groot en de pianiste is Zoë van Harskamp.

 

Wij vinden het leuk om voor een groot publiek te zingen. Het Raadhuisplein leent zich daar uitstekend voor. Vóór het podium is voldoende ruimte voor veel mensen, maar ook vanaf het terras kunt u ons prima horen. Wij nodigen u van harte uit naar ons te komen luisteren en kijken. 

 

Voor verdere informatie over Popkoor Luidkeels verwijzen wij u naar de website: www.popkoorluidkeels.nl en naar onze facebook-pagina. 

Oproep Make-over Barneveld Magazine dinsdag 21 mei

Gemaakt: Dinsdag, 14 mei 2019 17:19

Ben je toe aan een heerlijke relaxdag en sta je open voor verandering? Geef je dan nu op voor de Barneveld Make-over!

 

Op dinsdagmorgen 21 mei staat het team van Salon Uniek in Barneveld voor je klaar om je kapsel aan te pakken en je te voorzien van adviezen rondom je haar.

 

Vervolgens gaan we naar Huidinstituut Van Brakel waar je advies zult ontvangen over je huid/gezicht. Dus loop je rond met vragen hierover dan is het zeker raadzaam om je op te geven!

Aan het begin van de middag zijn we welkom bij de kledingexperts van La Posta. Ook hier zul je gedegen advies ontvangen rondom de kleding.

 

Als laatste lopen we naar Baas Opticiens en zul je geadviseerd worden over alles wat met (zonne)brillen te maken heeft. 

 

Pak je kans en geef je op voor aanstaande vrijdag 12.00 uur! De winnaar wordt persoonlijk gebeld.

 

Graag ontvangen we van jou het volgende: naam, je telefoonnummer, je kledingmaat en een recente foto van jezelf. Dit kun je mailen naar: marcel@24webvertising.nl 

 

We starten de dag om 9.30 uur bij Salon Uniek in Barneveld. De dag zal ongeveer eindigen rond 15.30 uur. 

Hoogste punt voor 21 betaalbare huurappartementen Voorthuizen

Gemaakt: Donderdag, 16 mei 2019 16:45

VOORTHUIZEN - Op woensdag 15 mei 2019 werd het hoogste punt bereikt van de 21 nieuwe huurappartementen in de wijk Holzenbosch in Voorthuizen. Hiervan zijn 14 appartementen bestemd voor de bewoners van Het Werelthuis en 7 voor Stichting Breder. 

 

De mijlpaal was voor Woningstichting Barneveld aanleiding om de werknemers van Bouwbedrijf Van de Kolk uit Garderen traditiegetrouw te trakteren op friet en fris. 

 

Het Werelthuis

Centraal gelegen in nieuwbouwwijk Holzenbosch in Voorthuizen laat Woningstichting Barneveld 21 tweekamerappartementen in de sociale huur realiseren. Van de 21 appartementen verhuurt de woningstichting er 14 aan de JP van den Bent stichting (de huidige zorgverlener van de Werelthuis-bewoners) en 7 aan Stichting Breder.

 

Toekomstbestendig

Het Werelthuis is een initiatief van ouders, waar hun 10 kinderen met een verstandelijke beperking onder begeleiding wonen. Sinds 2002 huurt Het Werelthuis een gezinshuis in Voorthuizen bij Woningstichting Barneveld. Door ontwikkelingen in de zorg en veranderende behoeften van de ouder wordende bewoners voldoet de huidige ruimte straks niet meer. Verschillende gesprekken met Woningstichting Barneveld leidden tot de bouw van de nieuwe toekomstbestendige en toegankelijke huurappartementen. De andere 7 appartementen zijn bestemd voor Stichting Breder. Deze stichting biedt zorg aan kinderen, tieners en volwassenen met verschillende vormen van begeleiding.

 

Duurzaam en betaalbaar

Met de bouw van de appartementen voegt Woningstichting Barneveld 21 extra energiezuinige, betaalbare appartementen toe aan haar woningbezit. Met extra isolatie, triple-glas en PV-panelen voldoen de appartementen al aan de beoogde wetgeving van 2021, Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). 

 

De bouw van de appartementen startte in november 2018. De bewoners kunnen naar verwachting begin 2020 verhuizen.