Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:43:33 Incident N301 - Zelderseweg,5 Zwartebroek Prio Eenheid | Politie Gelderland-Midden (Wildbeheer)
dinsdag 17 september 2019

Columns

Barneveldse columnisten schrijven regelmatig voor Barneveld360 en Barneveld Magazine. Hieronder vindt u de columns die reeds verschenen zijn.

Wilt u reageren op een column? Laat een reactie achter onder het artikel!

1/1
TOP NIEUWS

DINSDAG 02|07

Wij vinden het belangrijk om invloed te hebben op de zorg die onze bewoners ontvangen. Onze behandelaren staan dichtbij de organisatie en hebben dezelfde visie op goede zorg. Zij werken vanuit dezelfde kernwaarden en hebben rechtstreeks overleg met de bestuurder, hierdoor is er meer regie op de kwaliteit van de behandeling bij Neboplus. Onder de behandeldienst vallen de Specialist Ouderengeneeskunde, BOPZ-arts en psycholoog, fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek en logopedie.

 

Naast de 32 bewoners op de psychogeriatrische afdelingen bieden deze zorg inmiddels ook aan op onze ...

1/1

ZATERDAG 29|06

BARNEVELD - Slaapproblemen, waaronder slaapapneu, komen in Nederland veel voor. Toch worden er nog relatief weinig mensen behandeld. Bij slaapa pneu is naar schatting nog geen 20% van de mensen gediagnosticeerd. Dit houdt in dat van alle mensen met slaapapneu er circa 80% met kl achten en problemen rondlopen. Bij het ApneuCentrum Nederland bieden we een gratis pre-screening op slaapapneu, hier zijn dus geen kosten aan verbonden voor u. Aanvragen voor deze screening zijn het afgelopen jaar flink toegenomen. Bij meer dan 75% van deze mensen constateren we symptomen van ...

1/1

DINSDAG 25|09

BARNEVELD - De laatste jaren is er veel verandert in de manier waarop wij de dingen in ons leven regelen. Begon het niet allemaal met de banken en het internetbankieren? Toen niet weg te denken maar nu zijn bankfiliaal een schaars iets. En wat denkt u van onze nieuwe manier van winkelen? Hoeveel wordt er tegenwoordig niet bezorgd door de 'Bol.coms' van deze wereld!

 

Een logische vraag is dan ook hoe de apotheek van de toekomst er uit zal gaan zien. Worden uw geneesmiddelen over een paar jaar met een drone bij u thuis gebracht, of kunt u ze wellicht zelf thuis printen op uw 3D-printer? ...

1/1

MAANDAG 11|06

In mijn vorige artikel in Barneveld Magazine heb ik uitgelegd wanneer je AOW-uitkering in gaat en wanneer je met pensioen kunt. Als je dit inzichtelijk hebt en weet wat je inkomen is op de verschillende momenten, is de eerste belangrijke stap gezet. Dit noem ik de Financiële Foto. Vanuit deze Financiële Foto kun je je wensen en doelen bepalen. Wil je bijvoorbeeld eerder met pensioen of vanaf een bepaalde leeftijd één of twee dagen minder werken? Wil je een wereldreis maken of je kinderen laten studeren? Als je weet wat dit financieel voor je betekent, kun je vaststellen wat ervoor nodig ...

1/1

DONDERDAG 07|06

De zomervakantie staat al weer voor de deur. Voor de meeste mensen geldt dat zij er even lekker tussenuit gaan om de batterij weer even op te laden. Hopelijk denkt u met uw vakantie wel aan uw reisapotheek. 

 

Mocht op vakantie dan toch het noodlot toeslaan dan heeft u in ieder geval de middelen bij u om zich te redden. Zeker als u met kinderen op reis gaat is dat wel zo fijn. Omdat wij als apotheek hier veel vragen over krijgen is het voor ons makkelijk om u hierover te adviseren. Om u te helpen heb ik hieronder even een opsomming gemaakt van de meest gevraagde en benodigde ...

MAANDAG 07|01

Slaapproblemen, waaronder slaapapneu, komen in Nederland veel voor. Toch worden er nog relatief weinig mensen behandeld. Uit een recent onderzoek blijkt dat bij bijvoorbeeld diabetespatiënten ongeveer 80% van de mensen een diagnose heeft. Bij slaapapneu is dit nog geen 20%. Dit houdt dus in dat van alle patiënten met slaapapneu er nog meer dan 80% wel klachten en problemen hebben maar geen diagnose.

 

Bij ApneuCentrum Nederland bieden we sinds een half jaar een gratis pre-screening aan. Deze wordt niet in rekening gebracht bij wie dan ook. De aanvraag hiervoor is in het afgelopen ...

MAANDAG 07|01

U heeft daarvoor een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) nodig van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) U kunt een aanvraag indienen op het moment dat u een blijvende zorgbehoefte heeft. Dit houdt in dat u de hele dag zorg in de nabijheid of permanent toezicht nodig heeft.

 

Deze indicatie kunt u zelf aanvragen op de website van het CIZ www.ciz.nl. Ook kunt u de aanvraag bespreken met uw wijkverpleegkundige en/ of huisarts. Op de indicatie- aanvraag kunt u Neboplus als voorkeursaanbieder aangeven.

 

Wanneer u de indicatie aanvraag heeft ingediend, neemt het CIZ met u contact ...

DONDERDAG 21|06

Neboplus is een gastvrij en sfeervol woonzorgcentrum aan de Johan de Wittlaan 12 in Barneveld met open deuren naar de samenleving. Bij Neboplus vindt u allerlei vormen van wonen en zorg onder één dak.

 

Ook als wijkbewoner bent u er welkom, voor een activiteit, een vers bereide maaltijd in ons restaurant of een gesprek bij de koffie.

 

Zorg op maat

Voor veel mensen is de verhuizing naar een woning in een woonzorgcentrum best een stap. Bij Neboplus krijgt u de ruimte om te leven zoals u dat gewend bent. We zoeken naar de zorg en ondersteuning die bij u past. Vanuit de ...

DINSDAG 19|06

Eigenlijk weten we het allemaal wel: bewegen is goed voor je gezondheid! We zijn ons er prima van bewust, maar toch bewegen we vaak niet genoeg. Bewegen is goed voor je gewicht. Goed ook voor hart en bloedvaten. Maar wist je dat het ook goed is voor je brein?

 

Lichamelijke activiteit zorgt voor een betere doorbloeding van de hersenen, waardoor het aantal verbindingen tussen de verschillende hersenhelften minder snel afneemt bij het ouder worden. En dat is goed nieuws voor ons reactievermogen, geheugen, leervermogen en concentratie.

 

Bewegen zorgt voor afgifte van bepaalde ...