Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:49:45 Valkhof Barneveld 3772EK 5278 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

zaterdag 19 januari 2019

VRIJDAG 08|03

Verhuizen

Asje van DijkBurgemeester Asje van Dijk schrijft regelmatig columns, genoemd 'Asjeblieft'.

 

De burgemeester is overigens erg benieuwd wat u van zijn bijdragen vindt. Hij hoor het graag. Wist u trouwens dat u de burgemeester ook op Twitter kunt volgen? Zijn Twitteraccount is @AsjeDijk.

 

Verhuizen 

We hadden er lang naar uitgekeken. Een eigen stek vinden in onze gemeente Barneveld en daar lekker gaan wonen. Natuurlijk hadden we al een tijdelijk onderkomen gevonden in het prachtige Huize Terschuur, maar je wilt toch graag een eigen plek waar je ' s avonds thuis komt met je eigen spulletjes en rommeltjes om je heen. Dat was een hele zoektocht om zo'n eigen plek te vinden. We reden regelmatig door onze kernen om het huizenaanbod te bekijken. Kopen we een bestaand huis of gaan we zelf bouwen op een van de vele prachtige kavels die te koop zijn? Wordt het dan Barneveld, Stroe, Kootwijkerbroek.... of meer landelijk in De Glind of Kootwijk? Zo wik je en weeg je maar gaat het uiteindelijk vooral om je gevoel; krijg je een klik met het huis en de buurt waar je kijkt. Aanvankelijk was het bijna gelukt in Garderen maar dat werd het toch weer niet. Uiteindelijk is het Voorthuizen geworden. En, heb je het huis gekocht, dan moet er nog verbouwd worden. Ook dat kost tijd. Tijd voor de architect, aanvraag van vergunningen, overleg met de aannemer, het slopen en de verbouw zelf. Dan ben je zo maanden verder en de vorst doet er snel weer een paar weken bij als er niet gewerkt kan worden. Regelmatig bezochten wij de bouwplaats om de vorderingen te zien. Ik verwonderde me vaak en dacht dan als dat maar goed gaat komen. Bijvoorbeeld toen dat enorme gat was gegraven waarin Haprecon uit Barneveld een prefab kelder zou plaatsen. Mensen nog aan toe, wat een vaklui zeg! Bouwvakkers beschikken over een geweldige gave: steen voor steen zie je uit niets iets ontstaan en als de schilder als laatste de boel verlaat ben ik onder de indruk van het resultaat. 

 

Eind vorige week was het eindelijk zover, de verhuizing naar onze woning in Voorthuizen. De verhuizers hadden zomer vorig jaar al onze meubeltjes, boeken, muziek, huisraad .... opgehaald in Sassenheim en in de opslag gedaan. Ja, hoe zou dat er weer uit komen? En zullen we al die dingen uit ons vorige huis wel kwijt kunnen in het nieuwe; zijn we ook niet toe aan wat nieuws?Waar zet je die stoel neer en die kast? Hoe doen we dat met al die boeken? Praktische vragen die je best bezig kunnen houden. Maar ook hier bleek weer: een goede voorbereiding is het halve werk. Want als je weet waar je de piano, bank of boekenkast wilt, staat de boel wel meteen op de goede plaats en hoef je niet twee keer te sjouwen. Wat kunnen die jongens van Van Reenen trouwens werken zeg, complimenten! Al die dozen en zware spullen. Uit elkaar en weer in elkaar zetten van de kasten en bedden, wasmachine aansluiten. Ga er maar aan staan. 

 

De eerste avond, toen al onze hulptroepen weg waren en mijn vrouw Aly en ik op de bank in de huiskamer uitpuften, keken we nog eens goed rond en zeiden tegen elkaar: "Ja, dit wordt fijn. Ik voel me al aardig thuis. Morgen gaan we verder met inrichten." En geslapen dat we hebben die eerste nacht..... 

 

Burgemeester Asje van Dijk

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie