Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:16:27 Huisartsenpost Barneveld Nijkerkerweg Barneveld 3771LA 101093 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

zondag 16 december 2018

DINSDAG 03|04

Voor de vijfde keer evenement ‘Voorthuizen Straalt’

Een heel nieuw onderdeel is ‘Heel Voorthuizen Bruncht’

VOORTHUIZEN - Op zaterdag 14 april 2018 vindt voor de vijfde keer het grootse evenement ‘Voorthuizen Straalt’ in het hart van Voorthuizen plaats.

 

Deze tweede zaterdag van april luidt traditiegetrouw een gloednieuw toeristenseizoen op een ludieke manier in. Dit jaar is als subthema ‘De Franse zijn terug’ gekozen, refererend aan de Bataafse tijd waarbij Voorthuizen historisch gezien een rol speelde. Een heus Frans kampement strijkt in het dorp neer: tientallen militairen en burgerij in kostuums laten zien hoe men er toen uitzag. Ook zijn er originele gebruiksvoorwerpen uit die tijd en klinken er schoten. Een stukje geschiedenis komt dus gewoon voorbij.  

 

De commissie van Voorthuizen Straalt is achter de schermen een jaar lang bezig geweest met als resultaat: een aantrekkelijk en gevarieerd programma om van deze dag een onvergetelijke zaterdag te maken. Zo zijn er optredens van lokale koren (in het Muziekhart van Voorthuizen) en bands. Op het Bunckmanplein is de gezellige ondernemersmarkt waar ook verschillende verenigingen zich presenteren. Je kunt bijvoorbeeld de bal in de korf werpen, schieten met een heuse lasergun, de escaperoom uitproberen óf een rondje hardlopen door de winkels. Verder is er een grote braderie, een standwerkersconcours en een knusse kleedjesmarkt in ‘Franse stijl’. Kinderen kunnen verder meedoen aan oudhollandse spelletjes, zoals koe melken en gans gooien. Ze kunnen zich ook laten schminken of actief meedoen aan de speurtocht door het centrum en kans maken op prijzen. Een authentieke postkoets met paarden rijdt de mensen rond. Opvallend zal de kostuummodeshow op het hoofdpodium zijn waar kleurrijke modellen uit het hele land paraderen. De dag eindigt met een spectaculair optreden van professionele vuurspuwers. 

 

De meeste activiteiten vinden plaats op het Bunckmanplein en horecaplein of aan de Hoofdstraat. “Onze verwachtingen zijn hooggespannen voor deze jubileumeditie. Natuurlijk ben je afhankelijk van het weer, maar aan het aanbod activiteiten zal het niet liggen. Er is echt heel veel te doen voor jong tot oud. Kortom, voor onze inwoners, ondernemers, gasten én toeristen wordt het een stralende dag vol vertier en muziek. Met lokale ondersteuning van onder meer de Boeldag, de Rabobank en het bestuur van de Ondernemers Vereniging Voorthuizen zetten wij de schouders eronder”, aldus Linda van Maanen namens de commissie Voorthuizen Straalt.  

 

Nieuw onderdeel: Heel Voorthuizen Bruncht! 

Een heel nieuw onderdeel is ‘Heel Voorthuizen Bruncht’. Iedereen mag tijdens deze brunch gratis een vorkje mee prikken. Ondertussen is er een leuke verhalenbingo, waarbij grote prijzen zijn te winnen, zoals 1 minuut gratis winkelen bij de gloednieuwe Jumbo Voorthuizen, een BBQ, een helikoptervlucht of een verblijf in een bungalow op Vakantiepark Ackersate.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie