Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:14:13 Beekstraat Barneveld 3771CN 100313 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

donderdag 13 december 2018

ZATERDAG 07|04

Tijdelijke sluiting van de toren van de Oude Kerk vanwege slechtvalken

Dat betekent onder andere dat het carillon niet kan worden bespeeld en dat tijdens feest- en gedenkdagen vanaf de toren niet kan worden gevlagd

BARNEVELD - De gemeente Barneveld heeft besloten, op advies van de provincie Gelderland en met het oog op de zorgplicht die iedere gemeente heeft in het kader van de Wet natuurbescherming (Wnb), de toren van de Oude Kerk tijdelijk te sluiten vanwege de aanwezigheid van een aantal slechtvalken. Het vermoeden bestaat dat de valken aan het nestelen zijn.

 

De zorgplicht schrijft gemeenten voor dat "werkzaamheden, die nadelig kunnen zijn voor dieren en planten, in redelijkheid zo veel mogelijk worden nagelaten of maatregelen worden genomen om onnodige schade aan dieren en planten te voorkomen." Omdat de komende periode ook een aantal onderhoudswerkzaamheden aan de toren zou worden uitgevoerd, heeft het college besloten tot een tijdelijke sluiting van de toren. Dat betekent onder andere dat het carillon niet kan worden bespeeld en dat tijdens feest- en gedenkdagen vanaf de toren niet kan worden gevlagd.

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
VG zegt: spacer
Echt heel mooi dit van de gemeente Barneveld! Eigenlijk verwacht dat ze juist verjaagd zouden worden, omdat 'ze niet in ons straatbeeld passen' maar het tegengestelde is waar. Hopen op een broedsucces, en met koffie en koek genieten van het spektakel!
07-04-18 22:25
Score: -1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie