Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:51:54 P Gm-inci-01 Incident (meting) (gaslucht) Mazenhofstraat Garderen 071341 071339 Prio Eenheid | ATBR team 3 Politie Regionaal GelderlandMidden
zondag 16 december 2018

MAANDAG 16|04

Promotie van lokale producten in het bedrijfsrestaurant

Wethouder Gerard van den Hengel geeft startsein

BARNEVELD - In Barneveld weten we wat het is om de beste eieren en de hoogste kwaliteit zuivel en vlees te produceren. We hebben lokaal een geweldig aanbod van (duurzame) producten. Dan is het toch ook logisch om deze producten zelf te eten? Met het tappen van het eerste glaasje lokale karnemelk heeft wethouder Gerard van den Hengel officieel het startsein gegeven voor meer lokale producten in het bedrijfsrestaurant. Hij deed dit samen met enkele lokale leveranciers, waaronder de eigenaren van kaas- en landboerderij Vanelly uit Barneveld, biologische pluimveehouderij De Lankerenhof uit Voorthuizen en het Boerenhart, die de logistiek en transport verzorgt.


Lekker lokaal in het bedrijfsrestaurant van de gemeente

Onder het motto 'lekker lokaal' gaat het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis bij wijze van proef tot aan de zomervakantie meer met regionaal geproduceerd eten werken. De gemeente Barneveld wil zo lokaal eten ondersteunen en zal zoveel mogelijk producten uit de directe omgeving proberen te kopen. Zo ondersteunt de gemeente de plaatselijke boeren in de Gelderse Vallei en draagt een steentje bij aan hun bestaansrecht en aan het lokale, gevarieerde landschap.


Regionale afzetmogelijkheden lokaal eten verkennen en realiseren

Behalve deze concrete afzet in het bedrijfsrestaurant, is het doel de regionale afzet van regionaal voedsel te verkennen en op tenminste 1-2 andere plekken in de gemeente te realiseren. Op basis van deze ervaringen moet er een plan komen om gerichte vervolgstappen te kunnen zetten op weg naar regionaal voedsel voor meer inwoners in Barneveld en omgeving.

 

Het vergroten van de regionale afzet van voedsel geproduceerd in Barneveld en omgeving, is onderdeel van het POP3 programma voor het stimuleren van korte voedselketens van de provincie Gelderland. De provincie en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling zorgen gezamenlijk voor de helft van de projectkosten. "Europa investeert in zijn platteland".

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie