Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:49:45 Valkhof Barneveld 3772EK 5278 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

zaterdag 19 januari 2019

MAANDAG 23|04

Debat en ontmoeting in Bibliotheek Barneveld

Avond over persoonlijke bevrijding

BARNEVELD - Bibliotheek Barneveld organiseert samen met VluchtelingenWerk Barneveld een bijzondere ontmoetings- en debatavond op dinsdag 15 mei a.s. 

 

In Nederland leven we in een vrij land. Maar wat is bevrijding nu écht? Wie kan er beter over vertellen dan mensen, die gevlucht zijn maar nu bevrijd zijn. Van oorlog, van geweld, van hun regime….Twee statushouders uit de regio komen persoonlijk vertellen wat de bevrijding voor hen inhoudt. Hoe is het om in Nederland te wonen en te leven? Wat hebben zij allemaal moeten doorstaan om nu - eindelijk - in vrijheid te mogen leven? Voelt Nederland als een bevrijding? Eén statushouder is een jongen uit Syrië. De ander komt uit Eritrea. 

 

Interactief 

De avond is interactief van opzet: de statushouders worden door twee vrijwilligers van  VluchtelingenWerk Barneveld in een prettige, kleinschalige setting geïnterviewd. “Wel vaker komen statushouders hun verhaal vertellen. Het is de eerste keer dat wij dit samen met Bibliotheek Barneveld doen. Het verhaal van de vluchteling staat écht centraal. Dit doen we in de vorm van een gesprek. Dat maakt het bijzonder”, legt Marjoske Kiers van VluchtelingenWerk Barneveld uit. De interviews duren ongeveer een halfuur. Het volgende half uur mogen alle aanwezige bezoekers zelf vragen stellen. Om 21.00 uur zijn er tot slot Hollandse hapjes én een drankje. 

 

Programmalijn Bibliotheek Barneveld 

Deze activiteit is onderdeel van Een Leven Lang Leren: 18+ activiteiten, die zich richten op verbreding en verdieping van kennis. Denk aan initiatieven als; kopje koffie met…, schrijversbezoeken, markten, voorlezen 18+, tentoonstellingen.

 

Praktische informatie 

Dinsdag 15 mei 2018 van 20.00 - 21.00 uur in de Bibliotheek Barneveld. De entree is gratis.  

 

De Bibliotheek Barneveld stimuleert, ondersteunt én faciliteert alle inwoners van de gemeente Barneveld in hun persoonlijke ontwikkeling. Iedereen kan zodoende mee doen en bijdragen aan de (Barneveldse) samenleving. De bibliotheek zoekt hierdoor actief verbinding tussen mensen, informatiebronnen en organisaties. Zij voorziet in betrouwbare kennis en informatie. Ook levert zij een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden zoals lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie