Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:13:26 N800 - Wesselseweg Coop Kootwijkerbroek 3774RM 15383 Prio Hoog Eenheid | OvDG Ambulance Ede GelderlandMidden
vrijdag 22 februari 2019

WOENSDAG 25|04

Opnieuw toekenning kwaliteitscertificaat voor zorggroep ENA

De toekenning van dit kwaliteitscertificaat is een bevestiging dat wij met zorg en welzijn aan onze cliënten op de goede weg zitten

VOORTHUIZEN - Lloyd’s Register heeft opnieuw het kwaliteitscertificaat EN15224 (Europese norm gericht op eisen voor zorgprocessen) toegekend aan zorggroep ENA. Drie jaar geleden kreeg de zorginstelling voor het eerst dit felbegeerde papiertje. Hiermee voldoen Nieuw Avondrust (Voorthuizen), Ruimzicht (Barneveld) en Huis in de Wei (Scherpenzeel) aan alle relevante eisen, die aan het kwaliteitsmanagementsysteem worden gesteld voor de zorg en dienstverlening aan cliënten. 

 

“Wij zijn met heel veel dingen bezig, om zo goed mogelijke kwaliteit van zorg en dienstverlening te kunnen leveren. Als je goed in kaart brengt waarmee je als organisatie bezig bent, weet je ook waar je eventueel moet bijsturen. Wij hebben met de keuze voor Lloyd’s Register een onafhankelijke partij een kijkje in onze keuken gegeven en zijn getoetst op landelijke eisen. De toekenning van dit kwaliteitscertificaat is een bevestiging dat wij met zorg en welzijn aan onze cliënten op de goede weg zitten. Ook voor de buitenwereld is het zo zichtbaar”, legt Antoinette van Dam, kwaliteitscoördinator zorggroep ENA uit. 

 

De drie locaties hebben een intensief intern proces doorlopen. Er is door Lloyd’s onder meer nauwkeurig gekeken naar zorg, hygiëne, risico’s en deskundigheid. Vervolgens vonden gesprekken met medewerkers, management en cliënten - vertegenwoordigd in de cliëntenraad - plaats. Ook OR-leden zijn bevraagd waarin onderwerpen als ‘transparantie’ en ‘samenwerking met de Raad van Bestuur’ niet zijn geschuwd.      

 

Ambitieuze zorginstelling 

Lloyd’s Register heeft het certificaat inmiddels uitgereikt. Volgens het professionele rapport is zorggroep ENA ambitieus. “Zorggroep ENA gebruikt het kwaliteitsmanagementsysteem om goed in te kunnen spelen op alle veranderingen, die plaatsvinden. Ook het systeem van zelforganiserende teams verloopt naar tevredenheid. De zorginstelling kijkt goed naar risico’s, maar ook kansen. Tot slot, wij hebben mooie voorbeelden gezien van continu bezig willen zijn met die verbetering, zoals de zelforganisatie, het kwaliteitsplan, duurzaam ondernemerschap en ook de klanttevredenheid.”  

 

Zorggroep ENA bestaat uit de woonzorgcentra Nieuw Avondrust (Voorthuizen), Ruimzicht (Barneveld) en Het Huis in de Wei (Scherpenzeel). Vanuit deze centra wordt ook thuiszorg geleverd. De bewoners in en rond het woonzorgcentrum staan samen midden in het leven. De betrokken medewerkers zorgen voor een veilige en beschermende omgeving. Een plek om fijn te wonen én te werken. 

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie