Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:53:03 Incident N802 - Scherpenzeelseweg Barneveld Prio Eenheid | Politie Gelderland-Midden (Wildbeheer)
zondag 20 januari 2019

ZONDAG 29|04

Stoutenburg on Wheels op Hemelvaartsdag

STOUTENBURG - Op 10 mei, Hemelvaartsdag, is een nieuwe versie van Stoutenburg on Wheels gepland. Er is een vol programma, want naast de gewone autocrossklassen komen ook de Cross eenden en de mini buggy’s aan de start. Natuurlijk ontbreken de sensationele Quads niet.

 

Autocross

Diverse plaatselijke en regionale rijders komen aan der start in meerdere klassen. Voor de lokale rijders is het de enige kans om hun rijkunsten dichtbij hun woonplaats aan hun fans te kunnen tonen. Veel spektakel wordt verwacht in de Sprintklasse. In deze bijzonder snelle klasse komen diverse streekrijders aan de start. Iedereen rijdt minstens driemaal, met als afsluiting de finales. Quadrijders De quadrijders zullen demonstraties geven met hun machines. Er wordt gereden in 3 klassen, waarbij met name de klasse met de jongste rijders en rijdster voor aandoenlijke taferelen zorgt.

 

Mini buggy’s

In deze klasse mogen kinderen vanaf 6 jaar aan de start komen. Zo kunnen ze hun eerste ervaringen met autocross op doen. De wagen zijn allen gelijkwaardig waardoor de beste coureur wint.

 

Eendencross

De Nederlandse 2CV Cross vereniging rijdt in Stoutenburg een wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap. Ondanks het ontbreken van bruut vermogen wordt er toch iedere keer weer veel spektakel geboden.

 

Locatie

De wedstrijden beginnen om 12.30. Het evenement wordt gehouden aan de Stoutenburgerlaan, dichtbij het station van Hoevelaken. De route naar het evenement is met pijlen aangegeven. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Natuurlijk is er catering aanwezig met de nodige versnaperingen.

 

Entree

Mits onder begeleiding van een volwassene is de toegang voor kinderen onder de 8 jaar gratis, terwijl kinderen van 8 – 12 voor slechts 2,50 euro naar binnen mogen. Vanaf 12 jaar kost het slechts 5 euro per persoon. Nadere informatie en de laatste ontwikkelingen zijn te vinden op https://www.facebook.com/stoutenburgonwheels

Auteur: Gerrit van Leyenhorst
Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie