Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:53:03 Incident N802 - Scherpenzeelseweg Barneveld Prio Eenheid | Politie Gelderland-Midden (Wildbeheer)
zondag 20 januari 2019

WOENSDAG 02|05

Bibliotheek Barneveld organiseert eerste papa en mama ochtend

Terwijl ouders informatie vergaren en allerlei vragen kunnen stellen, vermaken medewerkers van de bibliotheek de aanwezige kinderen

BARNEVELD - De Bibliotheek Barneveld lanceert speciaal voor ouders met jonge kinderen van 0 tot 4 jaar de gloednieuwe informatieve ‘papa en mama koffieochtend.’ 

 

Alle papa’s en mama’s uit de omgeving mogen langskomen voor informatie op opvoedkundig gebied. Denk bijvoorbeeld aan het thema zindelijkheid. Bibliotheek Barneveld werkt nauw samen met experts van Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld, die tijdens deze ochtend op 18 mei aanwezig zijn. 

 

Vermaak 

“Terwijl ouders informatie vergaren en allerlei vragen kunnen stellen, vermaken medewerkers van de bibliotheek de aanwezige kinderen. De jongste bezoekers worden voorgelezen uit een prentenboek of gaan knutselen. Zo krijgen ouders alle ruimte en rust voor een goed gesprek met een professional, maar ook onderling met andere aanwezige ouders. Het is de eerste keer dat wij deze ochtend organiseren. We willen ouders van jonge kinderen naast vrolijke muziekactiviteiten en avontuurlijke voorstellingen ook de kans geven om met elkaar in gesprek te gaan over opvoeding en andere onderwerpen in een ontspannen en informele sfeer”, legt Sanne Ahlers Coördinator Educatie & Ontwikkeling uit.

 

Na deze informatieve ochtend liggen de boeken over het besproken thema klaar om uitgeleend te worden. Voor de kleintjes heeft de bibliotheek vanzelfsprekend ook leuke, bijpassende boekjes te leen.   

 

BoekStart-activiteitenprogramma

Deze papa en mama koffieochtend is onderdeel van het BoekStart-activiteitenprogramma en is bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders/verzorgers. 

 

Praktische informatie 

Iedereen is welkom en de entree is gratis. Datum: vrijdag 18 mei van 11.00 – 12.00 uur.   

 

De Bibliotheek Barneveld stimuleert, ondersteunt én faciliteert alle inwoners van de gemeente Barneveld in hun persoonlijke ontwikkeling. Iedereen kan zodoende mee doen en bijdragen aan de (Barneveldse) samenleving. De bibliotheek zoekt hierdoor actief verbinding tussen mensen, informatiebronnen en organisaties. Zij voorziet in betrouwbare kennis en informatie. Ook levert zij een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden zoals lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie