Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:53:03 Incident N802 - Scherpenzeelseweg Barneveld Prio Eenheid | Politie Gelderland-Midden (Wildbeheer)
zondag 20 januari 2019

WOENSDAG 09|05

Barneveld doet mee aan landelijke campagne NIX zonder ID

Help je mee? Toon je ID!

BARNEVELD - De gemeente Barneveld doet, samen met FrisValley, het regionale alcoholmatigingsproject van acht gemeenten in Regio FoodValley, in mei mee aan de landelijke campagne NIX zonder ID. Van 17 mei tot en met 1 juni 2018 vraagt de gemeente Barneveld aandacht voor het spontaan tonen van het ID bij de aankoop van alcohol en tabak; in de horeca, in supermarkten en bij sportverenigingen.

 

Jonge kopers van drank of sigaretten hebben (nog) niet altijd hun ID bij de hand. Voor verkopers in supermarkten, slijterijen, (sport)kantines, horeca, tankstations en tabakszaken is het moeilijk om de juiste leeftijd van jonge kopers in te schatten. Jongeren worden tijdens de campagne NIX zonder ID opgeroepen uit zichzelf hun ID te laten zien bij de aankoop van alcohol en tabak.

 

NIX zonder ID in Barneveld

De gemeente Barneveld – één van de FrisValley-gemeenten – besteedt op een aantal manieren aandacht aan de landelijke campagne: alle supermarkten, horecazaken en sportverenigingen (met een horecavergunning) ontvangen een brief met tips over hoe kopers, klanten en verenigingsleden hun ID spontaan kunnen laten zien. Daarnaast neemt wethouder Hans van Daalen plaats achter de kassa van een supermarkt om de leeftijdscheck uit te voeren en jonge klanten te vragen naar hun ID.

 

Over FrisValley

FrisValley is het regionale alcoholmatigingsproject van de FoodValley-gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen. Onder het motto 'Nog geen 18? Dan geen alcohol!' wijst FrisValley op de gevaren van te vroeg, te vaak en te veel alcohol.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie