Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:49:45 Valkhof Barneveld 3772EK 5278 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

zaterdag 19 januari 2019

VRIJDAG 25|05

Experts bezoeken Bibliotheek Barneveld ‘Houd je hoofd koel’

Wijkagent Marten de Belcourt komt vertellen wat drugscriminaliteit precies inhoudt en waar je als inwoners op moet letten bij verdachte situaties

BARNEVELD - De Bibliotheek Barneveld heeft verschillende misdaadexperts op vrijdag 8 juni op het podium staan om alle geïnteresseerde bewoners voor te lichten over veiligheid en preventie in de gemeente Barneveld.


Van 6 t/m 24 juni a.s. is het weer de Spannende Boeken Weken, een landelijk en jaarlijks terugkomende campagne. Tijdens de Spannende Boeken Weken geeft de Bibliotheek Barneveld er een geheel eigen lokaal tintje aan door twee bijzondere voorlichtingsmiddagen te organiseren met als thema 'Houd je hoofd koel'.


Locatie Barneveld
Uit recente cijfers blijkt dat drugscriminaliteit een groeiend probleem is in de regio Barneveld. Wijkagent Marten de Belcourt komt vertellen wat drugscriminaliteit precies inhoudt en waar je als inwoners op moet letten bij verdachte situaties. Dirk Klein, teamleider veiligheid, vergunningen & toezicht in Barneveld, is er ook bij. Hij is onder meer betrokken bij verschillende WhatsAppgroepen in de regio. Tot slot word je als toehoorder 'meegenomen' in de harde onderwereld en drugscriminaliteit. Iedereen is uitgenodigd om te komen luisteren naar deze persoonlijke belevenissen. Vanzelfsprekend zijn ook veel spannende boeken te leen in de bibliotheek.

 

Inwoners Kootwijkerbroek
Leon Kornmann, veiligheidscoördinator voor de gemeente Barneveld, komt persoonlijk vertellen over onveilige situaties in de buurt. Waar moet je opletten als burger? Welke acties kun je ondernemen? Ook zal hij inzoomen op de recente situatie waarbij een naakte horrorclown voor veel opschudding zorgde. Hoe ga je bijvoorbeeld met kinderen het gesprek hierover aan? En waar meld je een verdachte situatie eigenlijk?


Maatschappelijke functie
Dat de bibliotheek véél meer is dan slechts een uitleenpunt van boeken wordt met deze informatieve activiteit over een actueel, maatschappelijk thema nog eens duidelijk. De bibliotheek is dé plek om kennis te verbreden en te verdiepen. Tegelijkertijd is er een sociale component: onderlinge ontmoeting.


Praktische informatie
Vrijdag 8 juni 2018 van 14.30 – 16.00 uur.
De entree in Barneveld en Kootwijkerbroek is gratis
Locatie Kootwijkerbroek: De Blauwe Kapel, 1e verdieping Dagopvang Welzijn Barneveld/Bibliotheek Kootwijkerbroek)
Aanmelden bij balie locatie of via info@bibliotheekbarneveld.nl.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie