Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:49:45 Valkhof Barneveld 3772EK 5278 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

zaterdag 19 januari 2019

DONDERDAG 31|05

Wandeling naar spannend hoogveengebied: Kootwijkerveen

Hoogveen is zeldzaam in Nederland. Donderdag 7 juni nemen gidsen van IVN Barneveld u mee naar zo'n zeldzaam stukje natuur: het Kootwijkerveen

Een nat hoogveen gebied dat midden op de droge Veluwse zandgronden ligt. Het veen is niet alleen zeldzaam in voorkomen en schoonheid, maar ook spannend en mysterieus. En .. als je niet oppast … gevaarlijk! Uw gidsen zullen echter alles in goede banen leiden en u laten genieten van de bijzondere geschiedenis, eigenschappen en plantjes in dit gebied!

 

Deelnemers maken kennis met de bijzondere eigenschappen van veenmos en planten als beenbreek, veenpluis en snavelbies. Het Kootwijkerveen is bovendien rijk aan reptielen. Adder, ringslag, gladde slang komen er voor, maar ook zandhagedissen en hazelwormen. Met een beetje geluk zijn er reeën en wilde zwijnen te bewonderen. De schoonheid van gebied wordt compleet met schitterende vogels zoals de gekraagde roodstaart en roodborsttapuit. Tijdens de wandeling wordt er verder stilgestaan bij de ontwikkeling van het bos na de grote bosbrand van inmiddels al weer 23 jaar geleden. Het belooft dus een veelzijdige wandeling te worden!

 

Om geen natte voeten te krijgen wordt aanbevolen hoge wandelschoenen te dragen. Neem ook uw verrekijker mee!

 

We vertrekken om 19.00 uur vanaf parkeerterrein de Vetkamp, Stationsweg, Barneveld. De kosten zijn € 2-. Donateurs en leden kunnen gratis mee. Voor het meerijden wordt een vergoeding gevraagd.

 

De gidsen zijn: Daan Kuiper ( 0342-417810) en Kees Verduijn ( 0342-41677).

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie