Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:53:03 Incident N802 - Scherpenzeelseweg Barneveld Prio Eenheid | Politie Gelderland-Midden (Wildbeheer)
zondag 20 januari 2019

DINSDAG 19|06

Train je lijf én je brein!

Advertorial

Eigenlijk weten we het allemaal wel: bewegen is goed voor je gezondheid! We zijn ons er prima van bewust, maar toch bewegen we vaak niet genoeg. Bewegen is goed voor je gewicht. Goed ook voor hart en bloedvaten. Maar wist je dat het ook goed is voor je brein?

 

Lichamelijke activiteit zorgt voor een betere doorbloeding van de hersenen, waardoor het aantal verbindingen tussen de verschillende hersenhelften minder snel afneemt bij het ouder worden. En dat is goed nieuws voor ons reactievermogen, geheugen, leervermogen en concentratie.

 

Bewegen zorgt voor afgifte van bepaalde stoffen die de ontwikkeling, de groei en het functioneren van hersencellen stimuleren. Deze stoffen zorgen ervoor dat er nieuwe hersencellen worden aangemaakt, dat er nieuwe verbindingen ontstaan tussen hersencellen onderling en dat er nieuwe bloedvaatjes in de hersenen worden aangemaakt, waardoor de bloedvoorziening en dus toevoer van voeding en zuurstof naar de hersenen verbetert.

 

Een ander positief effect van bewegen is dat het slaapproblemen vermindert. Beweging reguleert namelijk de afscheiding van het hormoon melatonine en beïnvloedt daarmee het slaap-waakritme. Een goede conditie zorgt ervoor dat je sneller en dieper slaapt en er een beter herstel is van zowel lichaam als geest.

 

Wat houdt je nog tegen om te gaan bewegen? Check onze Zomeractie en kom zowel je brein als je lijf trainen!

 

Zien we je binnenkort bij Curves?

 

Groeten, Karin

 

Curves Barneveld

Burgemeester Kuntzelaan 30A, Barneveld

Tel. 0342 - 408 868

barneveld@curves.nl

www.curvesbarneveld.nl

Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie