Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:13:26 N800 - Wesselseweg Coop Kootwijkerbroek 3774RM 15383 Prio Hoog Eenheid | OvDG Ambulance Ede GelderlandMidden
vrijdag 22 februari 2019

DONDERDAG 26|07

GGD Gelderland-Midden neemt maatregelen tegen kinkhoest

Kinkhoest is een besmettelijke ziekte van de luchtwegen, die met name voor ongevaccineerde jonge kinderen (tot 1 jaar) risico's met zich meebrengt

BARNEVELD - De GGD Gelderland-Midden heeft in Barneveld (dorp) recent een plotselinge toename van het aantal gevallen kinkhoest vastgesteld. Kinkhoest is een besmettelijke ziekte van de luchtwegen, die met name voor ongevaccineerde jonge kinderen (tot 1 jaar) risico's met zich meebrengt.


De GGD neemt daarom na overleg met het RIVM een aantal maatregelen. Ouders van jonge kinderen tot 1 jaar (en zwangeren) in Barneveld krijgen extra informatie over de mogelijkheden om hun kinderen te beschermen tegen kinkhoest. Dit gebeurt in overleg met de gemeente Barneveld en andere betrokken organisaties, zoals huisartsen, verloskundigen en gynaecologen.

 

Wilt u meer weten over kinkhoest? Kijk dan op de website van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden: www.vggm.nl/kinkhoest of bel met 088 – 355 6500.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie