Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:13:26 N800 - Wesselseweg Coop Kootwijkerbroek 3774RM 15383 Prio Hoog Eenheid | OvDG Ambulance Ede GelderlandMidden
vrijdag 22 februari 2019

VRIJDAG 03|08

Menzis stopt in 2020 met gemeentepolis Barneveld

Gemeente zoekt passend alternatief voor verzekerden

BARNEVELD - Zorgverzekeraar Menzis stopt per 1 januari 2020 met de collectieve zorgverzekering voor minima in de gemeente Barneveld. De gemeente gaat in de tussentijd op zoek naar een goed alternatief voor deze gemeentepolis. Ruim 930 inwoners van de gemeente Barneveld maken momenteel gebruik van de gemeentepolis voor minima.

 

Als reden voor de opzegging noemt Menzis dat zij de samenwerking in haar eigen kernregio's wil intensiveren. Menzis kan de door haar gewenste maatschappelijke rol buiten die kernregio's naar eigen zeggen onvoldoende waar maken.

 

Menzis had aanvankelijk laten weten de overeenkomst met de gemeente Barneveld en ongeveer 30 gemeenten per 1 januari 2019 op te willen zeggen. Op verzoek van de gemeente Barneveld geldt tot 1 januari 2020 een overgangsjaar. In 2019 blijven de vergoedingen en voorwaarden voor verzekerden gelijk. In de tussentijd zoekt de gemeente Barneveld naar een alternatieve zorgverzekering voor minima.

 

Voor verzekerden verandert er tot 2020 niets

Het college van de gemeente Barneveld betreurt het besluit van Menzis om te stoppen met de collectieve zorgverzekering. Wethouder André van de Burgwal: "Vorig jaar bleek uit een enquête onder de doelgroep dat verzekerden uiterst tevreden zijn over de huidige collectieve zorgverzekering voor minima. Ik ben blij dat Menzis de gemeente Barneveld een overgangsperiode heeft geboden. Dit betekent dat er tot 1 januari 2020 voor verzekerden niets verandert. De gemeente heeft de tijd om op een zorgvuldige manier tot een passend alternatief te komen voor de verzekerden."

 

Gemeente informeert verzekerden over alternatief

De gemeente Barneveld informeert de verzekerden die gebruik maken van de gemeentepolis zodra er meer bekend is over een alternatieve regeling. De medewerkers van het servicepunt Sociale Ondersteuning beantwoorden in de tussentijd graag eventuele vragen of opmerkingen. Het servicepunt is bereikbaar via telefoonnummer 14 0342.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie