Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:13:26 N800 - Wesselseweg Coop Kootwijkerbroek 3774RM 15383 Prio Hoog Eenheid | OvDG Ambulance Ede GelderlandMidden
vrijdag 22 februari 2019

WOENSDAG 15|08

Orgelconcert Vincent de Vries in Voorthuizen

Het programma vermeldt werken van W. Mudde, G.F. Händel, J.G. Walther, F. Mendelssohn, Th. Dubois en F. Asma

VOORTHUIZEN - Op zaterdag 18 augustus a.s. zal Vincent de Vries een orgelconcert geven in zomerserie 2018 in de Gereformeerde Kerk aan de Hoofdstraat te Voorthuizen.

 

Vincent de Vries werd geboren in 1969 te Scheveningen en kreeg op 4-jarige leeftijd van zijn moeder de eerste pianolessen. Toen hij 10 jaar was, deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Een jaar later kreeg hij een studiebeurs waardoor hij bij de Franse pianist Janine Dacosta les kon nemen. Op 12-jarige leeftijd nam de pianist Theo Bruins hem onder zijn hoede. Naast hoofdvak piano studeerde Vincent ook hoofdvak orgel bij Wim van Beek en Bert Matter.

 

Op 15-jarige leeftijd debuteerde hij als concertorganist. Na zijn diploma "Uitvoerend Musicus" in 1993 aan het Koningklijk Conservatorium in Den Haag stelde Jerome Rose hem in staat om met een studiebeurs aan de Bowling Green University (Ohio, USA) te studeren voor de titel "Master of Music". Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Indiana University Bloomington voor het "performance certificate". Na het behalen van de Doctorstitel in 2004 aan de University of Texas at Austin werd Vincent Assistant Professor en Director of Collaborative Piano aan de Baylor University te Waco (Texas). Sinds september 2010 is Vincent benoemd tot "Professor of Piano and Collaborative Piano" aan de Yonsei University in Seoul, een van de meest vooraanstaande universiteiten in Zuid-Korea. Tevens geeft hij recitals en masterclasses aan de universiteiten in Amerika en Azië. Op zijn 15e jaar maakte Vincent 2 langspeelplaten in de Evangelisch-Lutherse Kerk en de Grote Kerk te Den Haag, gevolgd door 9 cd's: Oude Kerk Amsterdam (2), Domkerk Utrecht (2), Grote Kerk Maassluis, Bovenkerk Kampen, St. Martin Dudelange (Lux), St. Gudula Rhede (D) en de St. Aposteln Keulen (D). Tevens maakte Vincent 5 cd's bij MSR Classics (piano/harpsichord). Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Vincent in 2003 door de Société Académique "Arts-Sciences-Lettres" te Parijs onderscheiden met de zilveren medaille.

 

Het programma vermeldt werken van W. Mudde, G.F. Händel, J.G. Walther, F. Mendelssohn, Th. Dubois en F. Asma.

 

De toegangsprijs voor het concert in Voorthuizen bedraagt € 6,- (kinderen tot 15 gratis). Het concert begint om 19.30 uur. De verrichtingen van de organist zijn via de beamer te volgen. Na afloop is er gelegenheid om na te praten over het concert onder het genot van een gratis kopje koffie.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie