Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:13:26 N800 - Wesselseweg Coop Kootwijkerbroek 3774RM 15383 Prio Hoog Eenheid | OvDG Ambulance Ede GelderlandMidden
vrijdag 22 februari 2019

WOENSDAG 08|08

Evert van de Veen speelt verzoekprogramma in Voorthuizen

De verrichtingen van de organist zijn via de beamer visueel te volgen

VOORTHUIZEN - Op zaterdag 25 augustus a.s. zal de organist Evert van de veen het laatste orgelconcert geven in zomerserie in de Gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat te Voorthuizen. Hij zal een verzoekprogramma ten gehore brengen. De verrichtingen van de organist zijn via de beamer visueel te volgen.

 

Evert van de Veen werd geboren op 28 december 1963 in Voorthuizen. Al op jonge leeftijd begon hij met het volgen van orgellessen. Na lessen te hebben gevolgd bij zijn oom Evert van de Kamp en bij organist John Propitius, volgde een orgelstudie aan het Utrechts Conservatorium. Aan het conservatorium studeerde hij het hoofdvak orgel bij Theo Teunissen. Na zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen. De in Voorthuizen woonachtige organist geeft jaarlijks vele concerten in Nederland. Om de concertprogramma’s die hij ten gehore brengt zo afwisselend mogelijk te houden en om de kwaliteit van zijn spel te verbeteren studeert Evert steeds weer op nieuwe composities. Ook in het buitenland geeft hij concerten. Hij gaf concerten in Duitsland, Oostenrijk België, Engeland, Hongarije en Australië. Evert van de Veen is een veel gevraagd koorbegeleider. Evert is ook kerkorganist (“het mooiste aspect van mijn vak”). Hij speelt de zondagse erediensten in de Gereformeerde kerk van Voorthuizen en de Hervormde kerk (PKN) te Putten. Naast organist is Evert ook werkzaam als koordirigent. Op dit moment geeft hij leiding aan koren te Ederveen, Staphorst, Putten, Doorn en Elspeet. Tevens werkte hij mee aan radio en t.v. uitzendingen. Er zijn een aantal solo-orgel CD’s van hem verschenen. Tevens zijn er verschillende bundels met oraalbewerkingen voor orgel van zijn hand verschenen.

 

De entreé bedraagt € 6,- (kinderen tot 15 gratis)

 

Het concert begint om 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten over het concert onder het genot van een gratis kopje koffie.

Auteur: Evert van de Veen
Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie