Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:13:26 N800 - Wesselseweg Coop Kootwijkerbroek 3774RM 15383 Prio Hoog Eenheid | OvDG Ambulance Ede GelderlandMidden
vrijdag 22 februari 2019

WOENSDAG 15|08

Enthousiaste exploitant gezocht voor het nieuwe dorpshuis van Voorthuizen!

Bent u die exploitant die deze uitdaging aangaat?

VOORTHUIZEN - Vanaf 2020 heeft Voorthuizen een splinternieuw, eigentijds, modern en multifunctioneel dorpshuis. De gemeente Barneveld is op zoek naar een enthousiaste exploitant voor het nieuwe dorpshuis. Bent u die ondernemende, creatieve en lokaal betrokken exploitant die samen met het actieve verenigingsleven in Voorthuizen de uitdaging aangaat?


Het nieuwe dorpshuis heeft veel te bieden
Met onder andere een bibliotheek, de muziekschool en verschillende muziek-, cultuur-, welzijn- en sportactiviteiten, heeft het nieuwe dorpshuis de inwoners van Voorthuizen en haar bezoekers straks veel te bieden: een levendige inloop- en ontmoetingsplek waar van alles te doen is. Vanuit de naastgelegen sporthal dat met het dorpshuis is verbonden, kunnen sporters en supporters ook gebruik maken van de faciliteiten van het dorpshuis. Voor de zakelijke markt zijn er verschillende moderne zalen en vergaderruimten met aantrekkelijke arrangementen. Voor een hapje en drankje kan de bezoeker terecht in de (in overleg met de exploitant) nog in te richten horecavoorziening met volledige drank- en horecavergunning. Al deze voorzieningen samen maken van het toekomstige dorpshuis een centrale ontmoetingsplek van Voorthuizen.


Bent u die exploitant die deze uitdaging aangaat?
Voor het nieuwe dorpshuis is de gemeente Barneveld op zoek naar een creatieve, betrokken, lokaal gebonden en ondernemende partij of persoon. De exploitant voert risicodragend het facilitair, commercieel en programmatisch beheer in samenwerking met het verenigingsleven uit. Belangrijk daarbij is dat:

  • Exploitant zijn van het nieuwe dorpshuis is meer dan de individuele optelsom van ruimteverhuur en ondersteunende horeca. De exploitant heeft aantoonbare ervaring met het opzetten van een levendig maatschappelijk programma-aanbod in samenwerking met het lokale verenigingsleven. Door een actieve verweving van programma, horeca en zaalgebruik, ontstaat levendigheid en een goede bezetting van het dorpshuis.
  • Enthousiasme is een kernwaarde van de exploitant. Het volgen en invoeren van (nieuwe) ideeën, trends is vanzelfsprekend. De exploitant is verbinder en heeft een sleutelrol in het samenwerken (waaronder exploitatie) met het verenigingsleven.
  • De exploitant is een maatschappelijk ondernemer in optima forma. De exploitant huurt risicodragend de accommodatie van de gemeente Barneveld. In de exploitatie weet de exploitant de juiste balans te vinden tussen maatschappelijke verhuur en commerciële uitbating op basis van een volledige drank- en horecavergunning. De exploitant beschikt over de benodigde diploma's of certificaten die op de exploitatie van het dorpshuis van toepassing zijn.
  • Naast het exploiteren van de horeca heeft de exploitant ervaring met het aansturen van het facilitaire proces. Bijvoorbeeld de roostering, verhuur en administratie van ruimten en de bijbehorende diensten zoals schoonmaak en klein onderhoud: belangrijke randvoorwaarden voor het uitvoeren van een succesvol programma.
  • De gemeente Barneveld gaat uit van een duurzame exploitatie van het toekomstige dorpshuis en wil een meerjarige huurovereenkomst aangaan met de exploitant.


Procedure
Bent u de exploitant die het toekomstige dorpshuis laat uitgroeien tot het levendige ontmoetingscentrum?


Tot uiterlijk 15 september 2018 kunt u een aanvraagformulier bij ons opvragen. Stuur daarvoor uw contactgegevens naar m.alkema@barneveld.nl U ontvangt daarop het programma van eisen met gedetailleerde inhoud van de uitvraag en de onderliggende selectieprocedure en tijdpad.


Na een eerste selectie van potentiële deelnemers, ontvangen de kandidaat-exploitanten de uitnodiging voor het presenteren van een onderbouwde businesscase en huuraanbod aan de gemeente.

 

Heeft u nog vragen?
Neemt u dan contact op met Wim van Bruxvoort of Anita van de Glind van de gemeente Barneveld, telefoonnummer 140342. Uw vraag per e-mail stellen kan ook, via m.alkema@barneveld.nl.

Foto's
1/1
Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie