Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:14:13 Beekstraat Barneveld 3771CN 100313 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

donderdag 13 december 2018

DINSDAG 25|09

De apotheek van de toekomst

Worden uw geneesmiddelen over een paar jaar met een drone bij u thuis gebracht, of kunt u ze wellicht zelf thuis printen op uw 3D-printer?

BARNEVELD - De laatste jaren is er veel verandert in de manier waarop wij de dingen in ons leven regelen. Begon het niet allemaal met de banken en het internetbankieren? Toen niet weg te denken maar nu zijn bankfiliaal een schaars iets. En wat denkt u van onze nieuwe manier van winkelen? Hoeveel wordt er tegenwoordig niet bezorgd door de 'Bol.coms' van deze wereld!

 

Een logische vraag is dan ook hoe de apotheek van de toekomst er uit zal gaan zien. Worden uw geneesmiddelen over een paar jaar met een drone bij u thuis gebracht, of kunt u ze wellicht zelf thuis printen op uw 3D-printer? Zo snel zal het allemaal vast nog niet gaan, maar toch zijn wij ook in de apotheek bezig met de toekomst en uw wensen.

 

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de 2 medicijnautomaten die wij in Barneveld hebben staan. U kunt nu 24 uur per dag uw geneesmiddelen ophalen. Ideaal voor wanneer u niet in de gelegenheid bent om tijdens openingstijden naar de apotheek te komen. En dit past natuurlijk ook erg goed in onze huidige '24-uurs economie'. Je zou het zelfs kunnen vergelijken met de afhaalpunten van Bol, alleen dan volledig geautomatiseerd.

 

Maar wat u wellicht niet weet is de milieu belasting die geneesmiddelen en een apotheek met zich mee brengen. In de apotheek wordt erg veel papier verbruikt. Bijvoorbeeld voor het printen van de recepten, de bijsluiters, informatiefolders, overzichten, etc. En daar komen natuurlijk nog de geneesmiddelen bij die ongebruikt terug worden gebracht.

 

Deze 'oude' geneesmiddelen kunt u al jaren bij ons inleveren. Deze mogen namelijk niet bij het huishoudelijke afval. Nieuw is echter dat wij een speciale retourbox in de apotheek zullen gaan plaatsen. Hierin kunt u uw ongebruikte geneesmiddelstrips (zonder doosjes!) zelf deponeren. Ook de lege strips kunt u hierin kwijt om het aluminium wat hierin zit te kunnen recyclen.

 

Maar dan is er nog steeds de kwestie van al het papier. Daar gaan wij in het najaar mee aan de slag! Wij gaan over op compleet papierloos werken! Natuurlijk krijgt u nog wel steeds uw informatiefolder ed, maar achter de schermen zullen wij amper papier meer gaan gebruiken.

 

Voor papierloos werken is uw hulp echter ook absoluut nodig. Natuurlijk kunnen wij nog de geneesmiddeloverzichten voor u printen, maar wat zou het mooi zijn als u deze digitaal altijd bij uw heeft. Daarvoor kunt u gebruik maken van onze online services: mijngezondheid.net en de app MedGemak (voor iPhone en Android). Via deze platforms kunt u altijd uw medicatie inzien, bestellen en zelfs een inname-wekker instellen.

 

U kunt hier meer over vinden op onze (nieuwe) website www.apotheekbarneveld.nl, maar natuurlijk leggen wij u dit ook graag uit in de apotheek.

 

De toekomst vormen we dus met eigenlijk met z'n allen. Wij hopen daar alvast een handreiking aan te doen en kunnen enkel hopen dat u dit waardeert!

 

Jouk Snoek,
apotheker Apotheek Barneveld

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie