Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:53:03 Incident N802 - Scherpenzeelseweg Barneveld Prio Eenheid | Politie Gelderland-Midden (Wildbeheer)
zondag 20 januari 2019

MAANDAG 15|10

Nacht van de Nacht op de Schaffelaar

Beleef het duistere bos, verbaas je over ongewone geluiden en ga als een stil nachtdier op pad

BARNEVELD - Op zaterdagavond 27 oktober houdt de vereniging voor Natuureducatie en duurzaamheid IVN, afdeling Barneveld op landgoed de Schaffelaar aan de Stationsweg 2C in Barneveld de Nacht van de Nacht. Deelnemers kunnen tijdens een tocht door het bos zelf ervaren hoe sterk de invloed van allerlei verlichting is.

 

Kom naar het Schaffelaarse bos en ontdek het geheim van het donker tijdens dit evenement. Beleef het duistere bos, verbaas je over ongewone geluiden en ga als een stil nachtdier op pad. Verder is het mogelijk een kijkje te nemen in het nieuwe onderkomen van IVN Natuureducatie Barneveld, deel te nemen aan een speurtocht op het landgoed door kleine lichtjes te volgen en door een heuse telescoop naar de sterren en de maan kijken. Een medewerker van de gemeente Barneveld is aanwezig met de ‘duurzaamheidskar’ om belangstellenden voor te lichten. Ook zijn de welbekende vogeltaarten te koop en kunnen kinderen tegen betaling zelf een ‘vogel cup cakeje’ versieren. Na afloop van de speurtocht is er voor deelnemende kinderen een leuk presentje. Ook mogen ze gratis een broodje bakken boven een echt kampvuur. Verder is er voor iedereen koffie of thee en voor de kinderen limonade.

 

Met de jaarlijkse landelijke campagne de Nacht van de Nacht vragen natuurorganisaties aandacht voor de schoonheid en het nut van een donkere nacht. Voor de Nacht van de Nacht zijn er op honderden plaatsen activiteiten georganiseerd om mensen bewust te maken van lichtvervuiling en de mogelijkheden om deze vervuiling terug te dringen.

 

Natuurvereniging IVN Barneveld werkt deze avond samen met sterrenvereniging Astra Alteria, gemeente Barneveld, Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK) en Schaffelaar Park. 

 

De Nacht van de Nacht begint om 19.30 uur, opgeven is niet nodig. De toegangsprijs voor kinderen t/m 12 jaar is € 2,50; volwassenen betalen € 4,--. Automobilisten dienen hun voertuig op parkeerplaats Vetkamp, Stationsweg, achter te laten, nog geen 5 minuten lopen naar de locatie. Fietsers kunnen hun rijwiel achterlaten op de parkeerplaats van Geldersch Landschap bij het landgoed.

Foto's
1/1
Reacties
Anja Kuiper zegt: spacer
Wat een leuke activiteit. Ben er bij !
15-10-18 18:41
Score: 0
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie