Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:49:45 Valkhof Barneveld 3772EK 5278 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-114

Ambulance 07-114

zaterdag 19 januari 2019

MAANDAG 05|11

Barneveld wil betere controle op toepassing van grond

VGGM: Samenstelling grond vormt geen gevaar voor volksgezondheid

BARNEVELD - Het college van Barneveld wil dat grond, die bijvoorbeeld voor het bouwrijp maken van woningbouwlocaties wordt gebruikt, beter wordt gecontroleerd. Onderzoek van de Omgevingsdienst Rivierenland toonde aan dat op een aantal locaties in Barneveld deze controle niet heeft plaatsgevonden.


Het college heeft opdracht gegeven deze controle alsnog uit te voeren. Tegelijkertijd vroeg het college GGD Gelderland-Midden te onderzoeken of vanwege déze grond sprake zou kunnen zijn van gezondheidsrisico's. "De conclusie van de GGD Gelderland-Midden is dat de samenstelling van de grond géén gezondheidsrisico's oplevert voor bewoners of gebruikers (bijvoorbeeld spelende kinderen) van plekken waar de grond ligt", aldus directeur Jan Pierik van GGD Gelderland-Midden.


De gemeente Barneveld informeert bewoners van de in het onderzoek genoemde locaties door middel van een brief. Het gaat om verschillende adressen aan de Lakenvelderlaan, Zijdehoenderlaan, Minorcalaan, Nederwoudseweg, Eilanden-Oost, de Van den Bogertlaan / Van Dompselaerstraat, Stanleystraat 24 en de hoek Apeldoornsestraat / Sportparkstraat (in Voorthuizen).

 

Onderzoek
Het college heeft inmiddels besloten te laten onderzoeken hoe de controle op bouwgrond kan worden verbeterd.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie