Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:27:34 Columbusstraat Barneveld 3772KR 39228 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

maandag 20 mei 2019

DONDERDAG 22|11

Gemeente Barneveld werkt samen met Ongehinderd aan een toegankelijke gemeente

Mensen met een lichamelijke beperking kunnen via de Ongehinderd app en website checken welke locaties in de gemeente Barneveld toegankelijk zijn en welke voorzieningen de locaties bieden

BARNEVELD - Op dinsdag 20 november werd in het Schaffelaartheater de Ongehinderd app voor de gemeente Barneveld gelanceerd door wethouder Hans van Daalen en de landelijke organisatie Ongehinderd. Mensen met een lichamelijke beperking kunnen via de Ongehinderd app en website checken welke locaties in de gemeente Barneveld toegankelijk zijn en welke voorzieningen de locaties bieden.

 

Wethouder Hans van Daalen: "Als gemeente willen we dat alle inwoners én bezoekers de gebouwen en de openbare ruimte in de gemeente Barneveld goed kunnen gebruiken. Daarom hebben we het keuringsteam van Ongehinderd opdracht gegeven om de toegankelijkheid van gebouwen in de gemeente Barneveld te toetsen en op te nemen in de Ongehinderd App."

 

Gratis toetsing voor horeca en winkels
De wethouder roept ook de lokale ondernemers op om werk te maken van toegankelijkheid door het laten toetsen van hun horecagelegenheid of winkel. De gemeente heeft hiervoor budget beschikbaar gesteld. Zij kunnen zich via ongehinderd@barneveld.nl aanmelden voor een gratis toegankelijkheidstoets.

 

Inwoners beoordelen zelf toegankelijkheid
De komende weken worden nog meer locaties uit de gemeente Barneveld toegevoegd in de Ongehinderd app. Inwoners kunnen zelf ook hun favoriete plekjes beoordelen in de app. Hiermee krijgen mensen met een lichamelijke beperking op een snelle en handige manier inzicht in locaties waar zij goed terecht kunnen. Meer informatie staat op app.ongehinderd.nl en www.ongehinderd.nl.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie