Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 23:02:45 Columbusstraat Barneveld 3772KM 39274 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

maandag 20 mei 2019

VRIJDAG 23|11

Renault Kangoo voor bewoners Nieuw Avondrust

Begin december willen wij ook starten met het vervoeren van ouderen uit de nabije omgeving naar de dagopvang van Nieuw Avondrust

VOORTHUIZEN - De bewoners en cliënten van woonzorgcentrum Nieuw Avondrust zijn sinds kort een vervoersmiddel rijker. Door schenkingen is er een personenauto Renault Kangoo aangeschaft. 

 

Stichting Vrienden van Nieuw Avondrust heeft een schenking ontvangen van het bestuur van de inmiddels opgegeven Bewonersvereniging de Steenkamp en omgeving. Ook de opbrengst van de jaarlijkse bazaar/rommelmarkt bij Nieuw Avondrust van twee jaar is ingelegd om met het geld een mooie, grijze Renault van autobedrijf CatsburgRuiter in Voorthuizen aan te schaffen. Henk Ruiter heeft een ‘aantrekkelijke vriendenprijs’ geregeld voor de jong gebruikte auto.  

 

Sociale betekenis vervoer bewoners 

Bij zorgroep ENA zijn drie vrijwilligers beschikbaar, die de rijvaardigheidstraining bij het hulpverleningscentrum in Barneveld hebben gevolgd. Wekelijks worden bewoners van Nieuw Avondrust vervoerd naar een schildersatelier in de buurt. “Ook op andere momenten is de Renault al gebruikt om met ouderen van ons woonzorgcentrum naar een bepaalde activiteit te gaan. Begin december willen wij ook starten met het vervoeren van ouderen uit de nabije omgeving naar de dagopvang van Nieuw Avondrust”, legt Edith Waaijenberg, vrijwilligerscoördinator Nieuw Avondrust enthousiast uit.

 

Ervaring op de andere locatie - Het Huis in de Wei in Scherpenzeel - leert dat een auto steeds vaker wordt ingezet om ouderen, die veel alleen zijn in het dorp vaker  gebracht/gehaald worden om deel te kunnen nemen aan een welzijnsactiviteit, een  warme maaltijd in het restaurant of gewoon voor het praatje met een kopje koffie. De derde locatie van zorggroep ENA - Ruimzicht in Barneveld - heeft sinds kort ook een eigen personenauto.

 

Zorggroep ENA bestaat uit de woonzorgcentra Nieuw Avondrust (Voorthuizen), Ruimzicht (Barneveld) en Het Huis in de Wei (Scherpenzeel). De kracht van zorggroep ENA is van lichte zorg aan huis tot zware verpleeghuiszorg. De bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers staan samen midden in het leven. De betrokken medewerkers zorgen voor een veilige en beschermende omgeving.  

Een plek om fijn te wonen én te werken. Het gevoel van samen… 

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie