Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 23:02:45 Columbusstraat Barneveld 3772KM 39274 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

maandag 20 mei 2019

MAANDAG 26|11

Cybercrime-avond voor ondernemers Barneveld

Inbreken op de digitale bedrijfsvoering van ondernemers komt vaak voor

BARNEVELD - Computers en internet zijn niet meer weg te denken in Nederlandse ondernemingen. Bedrijfsprocessen worden meer en meer digitaal afgehandeld. Hierdoor neemt ook het risico op online criminaliteit toe. De gemeente Barneveld reikt ondernemers de helpende hand en organiseert samen met andere partijen op woensdag 28 november de training Cybercrime 'Digitaal Veilig'. De avond wordt gehouden in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis en begint om 18.00 uur.

 

Inbreken op de digitale bedrijfsvoering van ondernemers komt vaak voor. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de bedrijven te maken krijgt met cybercrime, 20% daarvan is daadwerkelijk slachtoffer.
Cybercrime is inmiddels een serieus probleem voor bedrijven schattingen op schade lopen op tot 10 miljard euro voor het Nederlandse bedrijfsleven.


De belangrijkste reden: mkb'ers en kleine bedrijven hebben te weinig kennis van de gevaren en de benodigde beveiliging. Bovendien is goede beveiliging om cybercrime te voorkomen relatief duur voor kleinere ondernemers. Zij moeten naar verhouding twee keer zo veel geld uittrekken als grote bedrijven om op hetzelfde beveiligingsniveau te komen.

 

Als ondernemer kun je maar zo te maken krijgen met cybercriminaliteit. Wie heeft nog nooit een phishing mailgehad bijvoorbeeld. Hoe moet je je daartegen wapenen? Het is heel ook heel divers. Maar malware zoals 'ransomware' en 'phishing' zijn de meest voorkomende vormen van cybercriminaliteit. Cybercriminelen gebruiken daarvoor onder meer computervirussen of kwaadaardige en schadelijke software. Bijvoorbeeld via een programma dat een computer gijzelt en van de gebruiker geld vraagt om de computer weer te 'bevrijden' of via valse e-mails die internetgebruikers naar een nagebootste website lokken.

 

Deelnemers aan de training leren hoe zij het risico om slachtoffer te worden van cybercrime zoveel mogelijk kunnen verkleinen. Het is een praktijkgerichte training die met name ingaat op eenvoudig te nemen maatregelen en het eigen gedrag om de digitale veiligheid te verbeteren.

 

De bijeenkomst kan gratis worden bijgewoond. Graag van tevoren aanmelden via l.kornmann@barneveld.nl.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie