Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:02:25 Incident N310 Re - Wolweg Stroe Prio Eenheid | Politie Gelderland-Midden (Wildbeheer)
donderdag 27 juni 2019

VRIJDAG 04|01

Mevrouw Lies Adriaanse uit Voorthuizen is Vrijwilliger van het Jaar

Mevrouw Adriaanse is ruim over de 80 jaar en is nog steeds op tal van terreinen actief

BARNEVELD / VOORTHUIZEN - Mevrouw Lies Adriaanse uit Voorthuizen is verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar 2019. Dat werd zojuist bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Barneveld. Burgemeester Asje van Dijk overhandigde haar een beeldje van de Barneveldse kunstenares Nan Mooij-van Leeuwen en zij ontving uit handen van wethouder Hans van Daalen de Erepenning van de gemeente Barneveld.


Mevrouw Adriaanse is ruim over de 80 jaar en is nog steeds op tal van terreinen actief in Avondrust in Voorthuizen. Dit doet zij al bijna 20 jaar. Hiernaast heeft mevrouw Adriaanse thuis de zorg voor haar twee verstandelijk gehandicapte zonen die zij al jarenlang liefdevol verzorgt.


Naast mevrouw Adriaanse waren nóg twee inwoners genomineerd voor deze vrijwilligersprijs. De heer Kees Gort is al een aantal jaren werkzaam voor inburgeraars in Barneveld. Hij is taalmaatje van een aantal statushouders, was duomaatje in het Duoproject en is vrijwilliger bij het Taalcafé. De heer Gort werd voorgedragen door Welzijn Barneveld waar hij ook op ad-hoc basis inzetbaar is voor mensen die op korte termijn hulp nodig hebben omdat moet worden geoefend voor een bepaald onderdeel van het inburgeringsexamen. Daarnaast is hij actief binnen zijn kerkelijke gemeenschap.


Marjolein Klarenbeek, de derde genomineerde, is 22 jaar oud en is aangedragen door KI-Sport. Vanaf het moment dat zij als vrijwilligster begon bij KI-Sport, nu 3 jaar geleden, heeft zij zich al bewezen een vrijwilligster te zijn waar men op kan rekenen. Elke zaterdag opent zij voor ruim 40 kinderen de deuren van Dorpshuis De Hofstee in Stroe om les te geven in Taekwon-Do. Naast haar inzet voor haar eigen locatie in Stroe, helpt zij KI-Sport ook in Barneveld en ondersteunt waar dat mogelijk is.


Hart voor Barneveld
De genomineerden werden bekendgemaakt tijdens het vrijwilligersevenement Hart voor Barneveld in de Midden Nederland Hallen. De jury, onder voorzitterschap van de heer Kees van der Werf, besloot na ampel beraad mevrouw Adriaanse te verkiezen tot Vrijwilliger van het Jaar 2019. De twee andere genomineerden ontvingen een toegangsbewijs voor een ballonvaart tijdens de Ballonfiësta 2019.

 

Vrijwilliger van het Jaar
De gemeente Barneveld en Welzijn Barneveld organiseren jaarlijks de verkiezing Vrijwilliger van het Jaar. De afgelopen jaren werden tot Vrijwilliger van het Jaar benoemd:
2013: Mevrouw C.A.J. Emous
2014: De heer De Jong
2015: De heer J.C. Baart
2016: De heer C. van Beek
2017: Mevrouw T. Donker
2018: Mevrouw Hilly Pol

Foto's
1/1
Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie