Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:02:25 Incident N310 Re - Wolweg Stroe Prio Eenheid | Politie Gelderland-Midden (Wildbeheer)
donderdag 27 juni 2019

MAANDAG 07|01

Mag ik de pre-screening ook aanvragen voor mijn partner?

Mijn partner snurkt elke nacht, is vaak vermoeid of slaapt vaak op een andere kamer. Slechts een handvol van de opmerkingen die vaak vermeld worden bij de aanvraag van de pre-screening.

Slaapproblemen, waaronder slaapapneu, komen in Nederland veel voor. Toch worden er nog relatief weinig mensen behandeld. Uit een recent onderzoek blijkt dat bij bijvoorbeeld diabetespatiënten ongeveer 80% van de mensen een diagnose heeft. Bij slaapapneu is dit nog geen 20%. Dit houdt dus in dat van alle patiënten met slaapapneu er nog meer dan 80% wel klachten en problemen hebben maar geen diagnose.

 

Bij ApneuCentrum Nederland bieden we sinds een half jaar een gratis pre-screening aan. Deze wordt niet in rekening gebracht bij wie dan ook. De aanvraag hiervoor is in het afgelopen half jaar enorm toegenomen. Maandelijks zien we meer dan 30 mensen voor. Bij meer dan 75% van deze mensen constateren we symptomen van slaapapneu.

 

Met deze informatie kan men naar de huisarts voor een verwijzing voor een uitgebreid slaaponderzoek. Velen van hen lopen al jaren met klachten omdat er nog niet eerder aan slaapapneu is gedacht.

 

Wanneer er eenmaal slaapapneu is vastgesteld kunnen wij snel met de behandeling starten. En kunnen de oordopjes van de partner weer terug op het kastje. Kortom, herkent u de klachten bij u of uw partner? Laat u screenen! Vraag de pre-screening gratis aan via onze website.

 

Floris Bom

 

ApneuCentrum

Veemweg 9, Barneveld

Tel. 085 - 130 2174

www.apneucentrum.nl

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie