Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:13:34 Wencopperweg 3771PP Barneveld 64132 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

zondag 25 augustus 2019

WOENSDAG 06|02

Aanleg rondweg Voorthuizen van start

De belangrijkste reden voor de provincie Gelderland om de rondweg aan te leggen is ontlasting van de dorpskom van Voorthuizen

VOORTHUIZEN - Vandaag is de aanleg van de rondweg Voorthuizen officieel van start gegaan. Gedeputeerde Conny Bieze en wethouder Hans van Daalen gaven, samen met aannemer Reef Infra van Struktonciviel, het startsein voor de aanleg van de rondweg om Voorthuizen.

 

De weg levert automobilisten die vanuit Putten naar de A1 willen, straks een aanzienlijke tijdwinst op. De belangrijkste reden voor de provincie Gelderland om de rondweg aan te leggen is ontlasting van de dorpskom van Voorthuizen

 

Plannen voor de rondweg zijn er al decennia. De nieuwe weg moet ervoor zorgen dat het verkeer door Voorthuizen drastisch verminderd wordt. Nu nog ondervindt het dorp overlast door drukke doorgaande wegen, waar ook sluipverkeer gebruik van maakt tijdens files op snelweg A1.

 

Inwoners van Voorthuizen hebben namen bedacht voor de nieuwe rondwegen. De westelijke rondweg gaat 'Voortse Ring' heten, het noordelijke tracé krijgt de naam 'Heuvelrondweg'.

 

Vanavond is er vanaf 19.00 uur to 20.30 uur bij De Kieviten een inloopavond voor belangstellenden.

Foto's
1/2
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie