Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:27:34 Columbusstraat Barneveld 3772KR 39228 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

maandag 20 mei 2019

VRIJDAG 22|02

Excursie naar de IJsselvallei, nabij Voorst

De weilanden van landgoed De Poll zijn omzoomd met oude meidoornhagen en vormen in het unieke rivierenlandschap een toevluchtsoord voor vogels

BARNEVELD/VOORST – Op zaterdagochtend 9 maart organiseert IVN Barneveld een excursie naar de IJsselvallei, nabij Voorst. Dit prachtige landschap langs misschien wel de mooiste rivier van Nederland ademt oorspronkelijkheid en geschiedenis. De versterkte burcht Nijenbeek -door de tand van tijd en oorlog aangevreten tot een ruïne- vormt een machtig baken langs de IJssel. De weilanden van landgoed De Poll zijn omzoomd met oude meidoornhagen en vormen in het unieke rivierenlandschap een toevluchtsoord voor vogels. De wandeling gaat door weilanden, langs de IJssel en over de prachtige bomendijk, de enige in haar soort in Nederland.

 

We speuren naar de laatste wintergasten (zoals de kolgans en de grote zaagbek) langs de rivier en in de uiterwaarden. Ook zoeken we sporen van de das, die met verschillende burchten een vaste bewoner van het landgoed De Poll is. Kortom: een wandeling om afscheid te nemen van de winter en de lente te begroeten.

 

We vertrekken om 8.00 uur vanaf het parkeerplaats Vetkamp aan de Stationsweg in Barneveld. We hopen rond 12.00 uur weer in Barneveld te arriveren. Er wordt zoveel mogelijk gecarpoold. Voor het meerijden kan een vergoeding worden gevraagd. Deelname is voor leden gratis en voor niet-leden € 3,50. 

 

Voor meer informatie neem contact op met de gidsen Daan Kuiper (0342-417810) of Kees Verduijn (0342-416787). Zie voor meer informatie www.ivn.nl/afdeling/barneveld

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie