Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:02:25 Incident N310 Re - Wolweg Stroe Prio Eenheid | Politie Gelderland-Midden (Wildbeheer)
donderdag 27 juni 2019

ZATERDAG 06|04

Cultuurhistorische wandeling Hoog Buurlo

Gaat u mee om te beleven hoe de mensen hier vroeger in dit landschap hebben geleefd en gewerkt?
BARNEVELD – Op woensdag 24 april organiseert IVN Barneveld een cultuurhistorische wandeling op Hoog Buurlo.
 
Hoog Buurlo is een oude landbouwenclave midden in het Veluwse landschap. We zullen kijken naar de landschappelijke elementen, waarin de geschiedenis van dit gebied goed herkenbaar is. Denk hierbij aan: historische boerderijen, kenmerkende beukenlanen, eikenhakhout, heide, schaapskooi, akker, wildwal en leemkuil.
 
Gaat u mee om te beleven hoe de mensen hier vroeger in dit landschap hebben geleefd en gewerkt? Mogelijk zien we schapen en zelfs ook nog wild (tip: neem een verrekijker mee).
 
We vertrekken om 18.30 uur vanaf het parkeerterrein Vetkamp aan de Stationsweg in Barneveld en vanaf 18.45 uur vanaf het parkeerterrein bij Bethabara, Van den Berglaan 79 in Voorthuizen. De start is om 19.00 uur bij Hoog Buurlo. Er wordt zoveel mogelijk gecarpoold. Voor het meerijden kan een vergoeding worden gevraagd. Deelname is voor leden gratis en voor niet-leden € 3,50.
 
Voor meer informatie: neem contact op met de gidsen Klazien Koppelaar en Hans van de Bovenkamp (0342-416450). Zie voor meer informatie www.ivn.nl/afdeling/barneveld.
Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie