Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:02:25 Incident N310 Re - Wolweg Stroe Prio Eenheid | Politie Gelderland-Midden (Wildbeheer)
donderdag 27 juni 2019

ZONDAG 14|04

Bibberrobots maken in de meivakantie

Dinsdag 30 april maken kinderen hun eigen beestje die met een kleine motor kan bewegen

Kinderen van 6 tot 12 jaar leren in de meivakantie robots coole moves te laten maken tijdens de diverse workshops op 30 april en 3 mei in de Bibliotheek Barneveld. Op beide dagen zijn er meerdere workshops en rondes waarvoor de kinderen zich kunnen opgeven. Ouders mogen natuurlijk hun kind ook helpen tijdens de activiteiten.

 

Bibberrobots maken
Dinsdag 30 april maken kinderen hun eigen beestje die met een kleine motor kan bewegen. Door het kiezen van eigen kleuren, materialen, vormen en materialen te kiezen is het beestje helemaal uniek! Deze workshop is geschikt voor kinderen tussen 6 tot 12 jaar. Het eigengemaakte beestje mogen de kinderen na de workshop mee naar huis nemen. Deelnamekosten: € 2,50 p.p.

LEGO-workshops
Op vrijdag 3 mei zijn er twee verschillende workshops voor twee leeftijdsgroepen; LEGO WeDo is een workshop waarin de kinderen van 6 tot 8 jaar leren een klein gemotoriseerd diertje of voertuigje te bouwen en te programmeren vanaf de computer. Er zijn twee rondes: van 9.30 tot 10.30 uur en van 11.00 tot 12.00 uur.

 

De wat oudere kinderen kunnen ’s middags de workshop LEGO Mindstorm volgen. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Zij leren in tweetallen door middel van een trainingsrobot van de bibliotheek, de wat moeilijkere opdrachten voor robots te programmeren. Ook kun je zelf een kleine robot bouwen. Er zijn twee rondes: van 13.00 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 16.30 uur. De deelnamekosten voor de LEGO-workshops zijn € 5 p.p. per workshop.

 

Aanmelden
Je kunt je kind(eren) voor de workshops aanmelden via educatie@bibliotheekbarneveld.nl, telefonisch via (0342) 403 483 (tijdens openingstijden) of aan de servicebalie van de Bibliotheek. Uitgebreide informatie staat vermeld op www.bibliotheekbarneveld.nl.

 

De Bibliotheek Barneveld stimuleert, ondersteunt én faciliteert alle inwoners van de gemeente Barneveld in hun persoonlijke ontwikkeling. Iedereen kan zodoende mee doen en bijdragen aan de (Barneveldse) samenleving. De Bibliotheek zoekt hierdoor actief verbinding tussen mensen, informatiebronnen en organisaties. Zij voorziet in betrouwbare kennis en informatie. Ook levert zij een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden zoals lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie