Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 23:05:21 Roggeakker 3773AA Barneveld 66008 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

dinsdag 02 juni 2020

DONDERDAG 09|05

Aanleg vistrap in de Barneveldse Beek

Elf stuwen in de Barneveldse Beek zijn inmiddels vispasseerbaar gemaakt

BARNEVELD - De laatste drie stuwen in de Barneveldse Beek worden vispasseerbaar gemaakt. Zo kunnen vissen zich straks verplaatsen door de hele beek. Elf stuwen in de Barneveldse Beek zijn inmiddels vispasseerbaar gemaakt. Nu is het de beurt aan stuw Van de Hee vlakbij de Lunterseweg in Barneveld. De vispassages bij laatste twee stuwen Franken en Gelkenhorst, respectievelijk bij de Hoenderlaan en de Gelkenhorsterweg zijn nog in studie.

 

De vispassage bij stuw Van de Hee komt op particulier terrein. Samen met een tuinarchitect is hiervoor een ontwerp gemaakt. Naast de vispassage wordt ook de stuw opgeknapt, deze krijgt een meer stedelijke uitstraling. De aanleg van de vispassage en de werkzaamheden aan de stuw starten begin september 2019 en duurt naar verwachting 2 maanden. Het ontwerp-projectplan ligt ter inzage van 9 mei t/m 19 juni 2019.

 

Winterstreefpeil verandert
Met de aanleg van de vistrap wordt ook het winterpeil van de beek verhoogd. Normaal houdt het waterschap een wisselend zomer- en een winterpeil om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de wensen voor aanliggende functies, zoals agrarisch gebruik. Nu er in het beekgedeelte al enige tijd geen agrarisch gebruik meer aanwezig is, is het gewenst om naar één streefpeil voor de beek bovenstrooms van stuw Van Hee over te schakelen. Dit heeft geen nadelige effecten voor de afwatering van de nieuwe woonwijken.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant