Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:43:33 Incident N301 - Zelderseweg,5 Zwartebroek Prio Eenheid | Politie Gelderland-Midden (Wildbeheer)
dinsdag 17 september 2019

MAANDAG 03|06

Veel leesplezier en cadeautjes met Zomerlezen

Op leesniveau blijven tijdens zomervakantie

BARNEVELD - Zaterdag 1 juni startten twee Zomerlezen-acties in de Bibliotheek; voor bassischoolkinderen en voor volwassenen. Kinderen kunnen tijdens de Zomerlezen Spaaractie die tot en met 31 augustus duurt, drie stickers verdienen op hun spaarkaart en daarmee een leuk cadeautje verdienen. Volwassenen worden in diezelfde periode uitgedaagd een boek per week te lezen tijdens de #boekperweek Challenge en kunnen daarmee een koffie-arrangement voor twee personen verdienen.

 

Op leesniveau blijven tijdens zomervakantie
Om de kinderen op hun leesniveau te houden tijdens de lange zomervakantie zonder de leesroutine die zij doorgaans op school hebben, is de Zomerlezen Spaaractie bedacht. Zij worden uitgedaagd om in drie maanden tijd in ieder geval drie keer een aantal boeken te lenen en voor elke uitleenronde een sticker te verdienen. Na drie uitleenrondes, en dus met drie stickers op hun spaarkaart, kunnen zij een cadeautje ophalen in een van de drie bibliotheekvestigingen waar zij lid zijn (Kootwijkerbroek, Voorthuizen of Barneveld). Door de leesoefening op deze manier te stimuleren zullen zij aan het begin van het schooljaar geen terugval hebben van het leesniveau en hopelijk ook veel leesplezier hebben beleefd met nieuwe boeken.

 

Uitdaging: lees eens wat anders
Volwassenen dagen we met de Zomerlezen-actie #boekperweek ook uit om door te lezen maar vooral ook om eens wat anders te lezen. Leen niet alleen die romans, maar lees ook eens een kookboek, een thriller, of een managementboek. De lezers delen hun leestips via speciale beschrijfbare boekenleggers die in de Bibliotheek liggen, of delen hun leeservaringen via de Facebook-pagina van de Bibliotheek Barneveld. Er is in de bieb ook een speciale tafel ingericht waar je deze boeken met leestips makkelijk terugvindt. Na aanmelding voor de actie wordt in de periode 1 juni tot en met 31 augustus het aantal boeken in het persoonlijke account geregistreerd; na het lezen van minimaal 8 boeken krijgen de volwassen leden een koffiearrangement voor twee personen in de Bibliotheek.


Ben je (nog) geen lid? Dan kun je niet meedoen met deze acties Maar je kunt deze zomer wel gratis online boeken lezen via www.vakantiebieb.nl. Kinderen al vanaf 1 juni, volwassenen vanaf 1 juli. Lees meer over beide acties op www.bibliotheekbarneveld.nl

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines