Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:43:33 Incident N301 - Zelderseweg,5 Zwartebroek Prio Eenheid | Politie Gelderland-Midden (Wildbeheer)
dinsdag 17 september 2019

DONDERDAG 06|06

Karelien Druijff eerste 'cultuurmakelaar' van de Barneveld

Naast het vindbaar maken van het cultuuraanbod in de gemeente Barneveld gaat de cultuurmakelaar culturele aanbieders adviseren en begeleiden

BARNEVELD - Per 1 juni is cultuurmakelaar Karelien Druijff gestart bij de gemeente Barneveld. Zij is 8 jaar centrummanager van Barneveld geweest, heeft een breed netwerk en kent het bedrijfsleven en het culturele veld. Als cultuurmakelaar zorgt zij voor meer samenwerking en zichtbaarheid van de culturele sector in de gemeente Barneveld. Deze nieuwe functie sluit aan bij de gemeentelijke ambitie om cultuureducatie en cultuurparticipatie te bevorderen.

 

Actieve deelname aan en beleving van cultuur heeft een positieve invloed op welzijn van inwoners en vormt ook een basis voor het zelfvertrouwen en het creatief denken van kinderen. Daarom ligt bij het cultuureducatiebeleid van de gemeente Barneveld de nadruk op samenwerking met en verbindingen tussen het lokale culturele veld en het onderwijs. Ter stimulering hiervan is Gert Bomhof al geruime tijd als cultuurcoach verbonden aan de Muziekschool. Hier wordt nu een cultuurmakelaar aan toegevoegd.

 

Naast het vindbaar maken van het cultuuraanbod in de gemeente Barneveld gaat de cultuurmakelaar culturele aanbieders adviseren en begeleiden. Ook culturele ontwikkelingen en kansen signaleren en nieuwe projecten en ideeën aanjagen of ondersteunen hoort tot het takenpakket. Zo kan de cultuurmakelaar nieuwe werkvormen helpen ontwikkelen en (gemeentelijke) voorzieningen en fondsenwerving toegankelijk maken om cultureel ondernemerschap te stimuleren.

 

De cultuurmakelaar neemt plaats in het Cultuurplatform en in de adviescommissie van het maatschappelijk Cultuurfonds. Daarnaast is de cultuurmakelaar onderdeel van het Be Active team, dat zich met activiteiten voor cultuur gaat ontwikkelen met Be Creative. De cultuurmakelaar is te bereiken via cultuurmakelaar@barneveld.nl.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines