Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:07:56 Harremaatweg 3781NH Voorthuizen 75952 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

zaterdag 19 oktober 2019

DONDERDAG 04|07

Julia Borsboom maakt herinneringsmonumenten te vroeg geboren kinderen

Op advies van de commissie heeft de gemeente Barneveld de kunstopdracht gegeven aan kunstenares Julia Borsboom

BARNEVELD - Eind vorig jaar heeft het college van de gemeente Barneveld lokale kunstenaars uitgenodigd om een passend ontwerp in te dienen voor twee herinneringsmonumenten voor te vroeg geboren kinderen die zijn overleden. Vier kunstenaars hebben hun idee├źn voorgedragen aan de kunstadviescommissie.

 

Op advies van de commissie heeft de gemeente Barneveld de kunstopdracht gegeven aan kunstenares Julia Borsboom. Zij gaat samen met kunstenaar Jan Hiensch een herinneringsmonument ontwerpen en vervaardigen voor de begraafplaats De Plantage in Barneveld. Het monument op de begraafplaats Diepenbosch in Voorthuizen wordt alleen door Julia Borsboom ontworpen en vervaardigd.

 

Een herinneringsmonument biedt ouders de mogelijkheid om hun te vroeg geboren kindje te begraven en te gedenken met een gedenkplaatje aan het monument. Ook ouders die vroeger een kindje hebben verloren en graag een gedenkplaats willen hebben, kunnen een gedenkplaatje laten maken voor aan het monument. De verwachting is dat de beide herinneringsmonumenten eind 2019 of begin 2020 klaar zijn.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie