Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:07:56 Harremaatweg 3781NH Voorthuizen 75952 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

zaterdag 19 oktober 2019

VRIJDAG 05|07

Feest voor voorleeskinderen en vrijwilligers

De VoorleesExpress is een leesbevorderingsprogramma voor kinderen van 2 tot 8 jaar bij wie een taalachterstand is vastgesteld

BARNEVELD - Woensdag 26 juni bestond De VoorleesExpress Barneveld alweer 3 jaar. Dat werd tijdens een VoorleesFeest in de Bibliotheek Barneveld uitgebreid gevierd met alle gezinnen en vrijwilligers die het afgelopen jaar meededen aan dit leesbevorderingsprogramma. 

 

Gratis voorstelling
De ouders en hun kinderen konden tijdens het feest samen met de voorleesvrijwilligers genieten van de gratis voorstelling van Theatergroep ‘de Brillekip’. Aan het einde van de voorstelling werden alle kinderen gehuldigd met een medaille en kregen zij nog een leuk leesboekje mee naar huis.

 

Voorlezen helpt bij taalachterstand
De VoorleesExpress is een leesbevorderingsprogramma voor kinderen van 2 tot 8 jaar bij wie een taalachterstand is vastgesteld. Wanneer een gezin in aanmerking komt voor de VoorleesExpress zal een voorleesvrijwilliger 20 weken lang voorlezen, praten en taalspelletjes doen en de ouders hierbij betrekken. Het programma draagt bij aan de taalontwikkeling van een kind en het helpt ouders om het (regelmatig) voorlezen en doen van taalspelletjes in het dagelijkse gezinsritme op te nemen. 

 

Meehelpen of aanmelden
Lijkt het u leuk om als voorleesvrijwilliger mee te helpen de taalontwikkeling bij kinderen te bevorderen en zo laaggeletterdheid tegen te gaan? Of kent u een gezin dat op het gebied van taal ondersteuning kan gebruiken? Neem dan contact op met Demi of Milou van De VoorleesExpress Barneveld (gevestigd in de Bibliotheek) via telefoonnummer (0342) 403 483 of mail naar barneveld@voorleesexpress.nl.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie