Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:07:56 Harremaatweg 3781NH Voorthuizen 75952 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

zaterdag 19 oktober 2019

VRIJDAG 05|07

Feestelijke opening gerenoveerde muziektent Barneveld

Iedereen is op maandag 15 juli vanaf 19.30 uur van harte welkom bij deze feestelijke opening

BARNEVELD - De Barneveldse Muziektent aan de Van Hogendorplaan is de afgelopen maanden flink gerenoveerd. Op maandag 15 juli 2019 wordt de muziektent officieel geopend door wethouder André van de Burgwal. Iedereen is vanaf 19.30 uur van harte welkom bij deze feestelijke opening.

 

Programma op maandag15 juli

19:30 uur: Inloop met koffie en thee
20:00 uur: Openingsstuk gespeeld door het Barnevelds Philharmonisch Orkest
20:05 uur: Officiële openingsceremonie muziektent
20:15 uur: Vervolg optreden Barnevelds Philharmonisch Orkest
21:15 uur: Einde programma

 

Muziekgezelschap De Harmonie heeft de Barneveldse Muziektent in 1932 laten bouwen met geld uit een inzamelingsactie. Vanwege de cultuurhistorische waarde heeft het college vorig jaar besloten om de muziektent te behouden en te renoveren. Een deel van de opbouw van de muziektent is afgebroken om de fundering in de vloer te kunnen herstellen. Daarna is ook het hout van de opbouw hersteld en de muziektent in zijn geheel opnieuw geschilderd. Nu de herstelwerkzaamheden zijn afgerond, kan er weer worden opgetreden in de muziektent.

 

De Harmonie: 140 jaar muziek

De muzikale invulling van de officiële opening wordt verzorgd door het Barnevelds Philharmonisch Orkest (BPhO). Dit is een van de orkesten van Muziekgezelschap De Harmonie. Dit jaar viert De Harmonie namelijk 140 jaar muziek in Barneveld. Ze laat dat zien met verschillende muzikale en niet-muzikale activiteiten voor al haar leden en voor het publiek.

 

Programmering muziektent

De Barneveldse Muziektent biedt een mooi buitenpodium voor cultuurparticipatie. De gemeente Barneveld kijkt graag samen met omwonenden en met betrokken partijen naar welke activiteiten op het gebied van (amateur)kunst en evenementen in de muziektent kunnen plaatsvinden. Drie enthousiaste inwoners hebben zich al aangemeld om hierover mee te denken.

 

Wil u ook meedenken over de programmering in de Barneveldse Muziektent? Neem dan contact op met cultuurmakelaar Karelien Druijff, telefonisch via 06-29183249 of per e-mail via cultuurmakelaar@barneveld.nl. U kunt maandagavond 15 juli bij de opening van de muziektent kennismaken met de cultuurmakelaar.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie