Laatste alarmering:
Datum 19|01 Tijd 22:39:57 Vellerselaan 3772PP Barneveld 8610 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

dinsdag 21 januari 2020

MAANDAG 15|07

Geniet met het zand tussen de tenen van wonderlijke theateracts

Zaterdag 20 juli 2019

KOOTWIJK - Kom kijken, kom voelen, kom luisteren, kom mee naar de plek waar theateracts tússen het publiek plaatsvinden, waar werkelijkheid en surrealisme in elkaar overstromen... Geniet met het zand tussen de tenen van kunst, cultuur én natuur tijdens het festival Theater op 't Zand op zaterdag 20 juli 2019!

 

Het Kootwijkerzand, ook wel de 'Sahara van de Veluwe' genoemd, in Boswachterij Kootwijk vormt op zaterdag 20 juli 2019 het decor van de 19e editie van het unieke, culturele en kunstzinnige festival Theater op 't Zand. Stichting Kootwijk Cultureel organiseert jaarlijks dit festival met verrassende muziek-, dans- en theateracts uit binnen- en buitenland met als decor de grootste zandverstuiving van Europa. Een unieke beleving voor artiest én publiek!

 

Beleef met jong en oud dit wonderlijke festival, dat gratis toegankelijk is. Zie tussen 13.00 en 21.00 uur hoe mobiele installaties van Toneelgroep Dapper tot leven komen, beweeg mee en maak contact tijdens de dansvoorstelling van de Arnhemse Meisjes en ga mee op fantasiereis met Piepschuim. Ga even zitten voor het levensechte poppentheater of geniet van de komische voorstelling 'Ver van mijn boom', met appels in de hoofdrol.

 

Geniet met de kleintjes (2+) van het interactieve circustheater Rake Klappen. Luister naar de unieke mix van jazz, pop, indie en folk door de achtkoppige band The Magic Mumble Jumble, waarbij de kloof tussen publiek en band volledig verdwijnt. Maak een muzikale reis met je ogen dicht tijdens het optreden van vocaal ensemble NKK NXT 18/19.

 

We willen dat ook dove en slechthorende bezoekers kunnen meegenieten van alles wat er op deze dag aan voorstellingen te beleven is. Daarom zal Theater met Tolk voor het eerst dit jaar deelnemen. Verschillende acts zullen live door een tolk vertaald worden. Deze tolken hebben zich gespecialiseerd in theater en muziek en brengen de emoties uit de acts over aan het publiek.

 

Elk jaar weten duizenden cultuurliefhebbers dit bijzondere festival op de Veluwe te vinden. Dankzij de steun van sponsoren, weldoeners en tientjesvrienden is het festival nog altijd gratis toegankelijk. Daarnaast subsidiëren de gemeente Apeldoorn, de gemeente Barneveld, het Schaffelaarfonds en Fonds 1845 het festival.

 

Theater op 't Zand werkt samen met Stichting Kunst Collectief Barneveld en het Schaffelaartheater. Professionele beeldend kunstenaars gaan op 20 juli aan de slag met voorstudies voor de expositie 'Los Zand', die vanaf oktober 2019 te zien is in het Schaffelaartheater. Deze kunstenaars zijn tijdens Theater op 't Zand te herkennen aan werkjassen, met het logo van Stichting Kunst Collectief Barneveld. Zij delen uitnodigingen uit voor de opening van de expositie op 5 oktober in het Schaffelaartheater.

 

In 2020 viert Theater op 't Zand haar twintig jarig bestaan. Op de hoogte blijven van de voorbereidingen hou onze sociaal media en website in de gaten?

 

Kijk voor het volledige programma van Theater op 't Zand 2019 op www.theateroptzand.nl

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie